renovat.ro

» » » » » »


Casa construita de o imprimanta 3D in 24 de ore costa doar 10000 de dolari


Ar putea casele printate 3D sa devina ceva normal in anii de vor urma in domeniul constructiilor?  Raspunsul tinde sa fie unul afirmativ si astfel casele construite cu ajutorul imprimantelor gigantice care folosesc tehnologia 3D sa devina un lucru cat se poate de normal.

Casa construita cu imprimanta 3D
Casa construita de o imprimanta 3D in 24 de ore costa doar 10000 de dolari

Galerie poze
  • Casa construita cu imprimanta 3D
  • Imprimanta 3 D pentru constructii case rapide si ieftine
Galerie poze

Recent Apis Cor, o companie din San Francisco, specializata in tehnologia de imprimare 3D, a reusit sa printeze o casa intreaga , intr-un sat rusesc, in mai putin de 24 de ore. Folosind o imprimanta 3D mobila, compania a putut construi totul de la placa de beton, la ziduri si pana la peretii despartitori dintre camere. Totul a fost realizat automat si doar operatiunile de vopsire, instalarea acoperisului si realizarea instalatiei electrice au fost facute manual de o echipa de muncitori. 

Chiar daca rezultatele sunt modeste pentru o suprafata de 37 metri patrati, costul de realizare al acestei case mici a fost de doar 10,134 dolari americani - din aceasta suma usile si ferestrele au reprezentat o mare parte din buget.

Recomandare: Casa de 180 de euro construita de un pensionar

Aceasta casa ofera o alternativa la modul traditional de constructie al unei case , usurand intregul proces. Casa a fost construita in intregime din beton si este compusa din patru camere. Compania constructoare pretinde ca o astfel de casa are o durata de viata de 175 de ani si ca poate rezista si celor mai vitrege conditii meteo.

Recomandare: Proiecte de case fara etaj cu 2 dormitoare

Imprimanta companiei "Apis Cor" este suficient de puternica pentru a construi o casa intr-o zi si totodata suficient de mica pentru a putea fi mutata si transportata cu costuri minime. Imprimanta are 5 metri lungime si cantareste 2 tone si jumatate, putand fi pliata in doar 30 de minute.

Portabilitatea sa face posibila constructia unei case intr-o anumita locatie , urmand ca ziua urmatore sa construiasca intr-un loc diametral opus. Este potrivita pentru tarile in curs de dezvoltare unde exista o nevoie foarte mare de costructii rapide si ieftine.


Recomandari articole: constructii case, materiale de constructii, manopera constructii, amenajari 3d,

‹‹ Proiect de casa moderna cu mansarda, 3 dormitoare si garaj

Cum se provoaca inflorirea la cactusii decorativi de interior ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro