renovat.ro

» » » » » » »


Casa de la 0 versus Casa cumparata. Ce-i mai avantajos? Iata opinia specialitului..


V-ati gandit sa va mutati la casa, satui poate de aglomeratia de la bloc, statul intre patru pereti fara o curte! Foarte bine: va mutati la casa. Dar ce alegeti ? O casa luata de la 0 sau una deja ridicata si cu toate utilitatile? Va vom prezenta avantajele si dezavantajele fiecarei variante.
Sunt destule persoane care vor casa de la 0; o vor conform planurilor facute - casa din vis. Ca si avantaj vorbim de acela ca oamenii calculati se intind cat la tine plapuma, nu mai mult.

Constructie casa de la zero
Casa de la 0 versus Casa cumparata. Ce-i mai avantajos? Iata opinia specialitului..

Galerie poze
  • Constructie casa de la zero
Galerie poze





Repet, cei calculati - pentru ca am vazut destule fundatii ridicate si abandonate din lipsa banilor - . Ei bine, costul unei case facute de la 0 este in mod normal mai mic decat al uneia ridicata deja si scoasa la vanzare de agenti imobiliari. Iar anul acesta preturile la imobilele achizitionate au inregistrat un adevarat boom.


Atentie! Cand vorbim de case deja ridicate nu luam in calcul locuintele vechi, al caror pret da, poate fi mai scazut decat al uneia construita de la 0. Un alt avantaj al casei de la 0 este acela ca locuinta poate fi construita unde se vrea si poate fi dotata cu gradul de confort dorit. In plus, fiecare persoana construieste atat cat are nevoie. Cu cat construiesti mai mult cu atat si costurile sunt mai ridicate.


Citeste si: Planificarea constructiei unei case cu mansarda si dimensiuni de 8 x 8 metri - planuri, fotografii si idei de amenajare


Cam care ar fi insa dezavantajele unei case ridicata de la 0?


Si-n acest caz, se tine cont de cum se ridica imobilul: in regie proprie sau cu firma specializata? S-a constatat ca, o locuinta construita in regie proprie duce la pierderi semnificative de timp si la costuri ridicate. De exemplu, un cetatean a primit o oferta de la o firma specializata pentru a i se construi casa de la 0. Oferta era de aproximativ 65.000 euro. A refuzat. A muncit cu o echipa de muncitori si pe langa faptul ca s-a intins foarte mult cu lucrarile, costul final depasise 70.000 euro.


De ce? O firma specializata are analiza facuta inainte de demararea lucrarilor propriu-zise: are un rulaj, un buget, know-how, are un loc de unde-si procura materialele si are si un stoc stabilit. In schimb, muncitorii constata ca s-au terminat sacii cu ciment si te trimit la cel mai apropiat magazin care poate fi si cel cu preturile cele mai ridicate. In plus, este cunoscuta si seriozitatea unor muncitori: azi nu vine unul, maine altul....De aici si faptul ca se lungesc cu constructia.


Vezi si: proiect de casa cu 3 dormitoare si 1 baie - constructie incapatoare pe un singur nivel


Terenul iara este o problema. Il iei in ce zona vrei, dar preturile au crescut mult in ultima vreme. pornesc de pe la 200 euro m.p pana la 700 - 1.000 euro m.p. Totul tine de zona.  Birocratia e stufoasa. Sa nu uitam de proiectul casei. De preferat e sa se discute cu proiectantul toate detaliile inainte de a se parafa intelegerea. De exemplu, un proiect referitor la o casa cu 3 dormitoare si 2 bai porneste de la 1.500 euro.


Autorizatiile: nu scumpe, dar iti mananca zilele


Pentru ridicarea unei case este nevoie de un intreg dosar cu autorizatii, avize, lucru ce presupune zeci de drumuri, zeci de acte, zeci de demersuri si timp foarte mult pierdut. Pentru a obtine autorizatia de constructie ai mai intai nevoie de cateva avize: electricitate, gaze, sanitar si de mediu. Pretul lor este in jurul a 1.500 euro. In plus, pentru autorizatie, autoritatile publice locale iau in calcul si un procent din valoarea investitiei: 0,1procente - 0,8 procente.


Recomandare: Constructie casa pe teren ingust - aspecte importante bine de stiut


Pasi pentru constructia casei


Ca si sfat, specialistii recomanda parcurgerea a trei etape cand vine vorba de ridicarea de la 0 a unui imobil.


Etapa 1: organizarea santierului, se toarna fundatia si structura casei.
Etapa a 2-a: casa ajunge la gri - dispune de pereti, geamuri, tamplarie, acoperis, dar si instalatii electrice, sanitare, termice.
Etapa a 3-a: casa dispune de toate finisajele: pereti, prize, parchet, calorifere etc.


Un alt ban dat pe utilitati


Nu e deloc ieftin sa te racordezi la toate utilitatile. Asta pe langa faptul ca ai de umblat, stat la cozi, vazut fete cre din spatele birourilor invechite. Daca utilitatile nu sunt nici in apropierea ta, ci probabil la 1 kilometru, e chiar nasol. Numai pentru racordarea la electricitate trebuie sa scoti din buzunar aproximativ 10.000 lei; pentru apa si canalizare, tot atat, in functie de distanta, iar pentru gaze: 10.000 lei.

La toate acestea se adauga amenajarea interiorului locuintei, amenajarea gradinii etc.


Vezi si: O casa la cheie la doar 37000 Euro


Casa deja ridicata: avantaje si dezavantaje


Am vazut care ar fi avantajele si dezavantajele unei locuinte ridicata de la 0. Sa vorbim acum de o casa deja ridicata. Ei bine, cel mai mare avantaj este acela ca te muti imediat in noua locuinta si stresul care intervine in cazul unei case ridicata de la 0 nu are ce cauta aici. Adio stres cu drumuri dupa avize, adio stres cu zeci de acte.


In ceea ce priveste dezavantajele vorbim de pretul pietei imobiliare. Asa cum am mai precizat, avem de-a face acum cu un boom imobiliar. Pretul unei case a crescut acum si cu 15.000 euro fata de cel al uneia scoasa la vanzare in urma cu sase ani. Sa nu mai vorbim si de teren. Tot ca si dezavataj este acela ca s-ar putea ca gusturile sa difere in ceea ce priveste faianta, gresia, parchetul, amenajarea locuintei. In acest caz, indicata ar fi o casa la gri, tocmai pentru a fi amenajata dupa gustul fiecaruia.


Recomandare: Proiect de casa cu mansarda in forma de L - imagini detaliate


Totusi, desi ar fi mai avantajos achizitionarea unei case deja ridicata, sa nu pierdem din vedere un lucru esential: o locuinta facuta din lemn, din materiale ecologice, material ieftine - din chirpici, locuinte din elemente modulare usoare sau pur si simplu amenajarea unei rulote vechi.


Recomandare: proiecte case


Recomandari articole: constructie casa, proiecte case, modele case cu parter, case mici, legislative,

‹‹ Sase criterii de luat in calcul daca iti doresti un semineu

Cum asezam legumele in gradina. Care sunt prietene si care nu se suporta unele cu altele ... ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro