Casa realizata din 4 containere maritime - solutie eco pentru locuinte de vis
O tanara din Quebec, pe numele sau Claudie Dubreuil a carei ocupatie zilnica o reprezinta constructia de case traditionale din lemn atunci cand a trebuit sa isi proiecteze propria sa locuinta a dorit ceva mult mai distractiv si mai iesit din comun, astfel ca a decis sa isi construiasca o casa din 4 containere maritime.

Chiar daca entuziasmul sau initial s-a mai domolit odata cu infruntarea realizarii proiectului ea nu a renuntat. A fost nevoita sa apeleze la o firma de ingineri care sa o ajute cu asamblarea , decuparea si adaugarea ferestrelor si a usilor. Patru firme au refuzat-o motivand ca proiectul este mult prea complicat dar in final a gasit acea firma cu care a demarat acest minunat proiect ce avea sa dureze doi ani de zile.
Achizitionarea containerelor a fost lucrul cel mai usor. Existand un port mare in apropiere de Montreal, tanara a gasit o companie care vindea containere maritime cu preturi cuprinse intre 2600 si 3000 dolari americani per bucata. Un pret destul de bun, as zice.
Sa nu credeti ca decuparea containerelor este o operatiune usoara. Procesul a durat aproximativ doua saptamani mai ales ca a fost nevoie sa se suplimenteze grizile metalice pentru sustinerea si consolidarea constructiei.
Asezarea containerelor unul peste altul a durat o zi iar intreaga lucrare a fost supravegheata atenta de tanara noastra domnisoara constructor. Containerele au fost unite doua la parter si doua la etaj astfel incat a rezultat o constructie in forma de cruce.
Au urmatat aopi finisajele. Fatada casei a fost placata la exterior cu lemn de molid pentru a nu fi nevoie de revopsire anuala.
Intrucat podeaua containerelor contine grinzi metalice rezistente, s-a hotarat intorcerea lor invers si adugarea unor grinzi suplimentare pentru a crea mai mult sprijin pentru etaj. Usile de la containere au devenit lambriuri pentru pivinita.
Pardoselii ( vechiul tavan) care era o foaie de otel galvanizat i-a fost adaugat un strat de beton slefuit cu sistem de panouri radiante in pardoseala pentru toate nivelurile casei.
Pentru ca isi dorea foarte mult ca peretii containerelor sa ramana in interior la vedere dar nu stia cum sa faca cu izolarea termica solutia a venit odata cu ideea de a izola structura la exterior sub fatada de lemn. Aceasta metoda a lasat si mai mult spatiu la interior iar tanara noastra a folosit vopsea alba pentru a zugravi peretii acoperiti cu vopsea rosie a containerelor originale.
Pentru interior a fost ales un stil industrial de amenajare folosindu-se metal in combinatie cu lemn pentru incalzirea atmosferei. Daca credeti ca traiul intr-o casa din metal este unul rece va invit sa priviti imaginile din galerie cu peretii care au fost placati cu lambriu din lemn si caramida reciclata. Peretele de la casa scarii a fost creat de un artist din mici piese de lemn reciclat si arata cu adevarat impresionant.
Din cauza ca mascarea circuitului electric prin pereti ar fi fost o operatiune prea consumatoare de timp s-a optat pentru tragerea instalatiei electrice prin tuburi metalice care au fost lasate aparente.
Pentru camara a fost aleasa o veche usa de hambar reconditionata iar pentru baia de serviciu lemnul reciclat a fost din nou ales pentru acoperirea totala a peretilor in timp ce un lavoar metalic si niste etajere sprijina si mai mult stilul industrial.
Pentru dormitorul matrimonial tanara a dorit ca stilul boem sa se impleteasca cu luxul hotelului astfel incat camera se dechide complet printr-un perete culisant catre baie si dus.
O usa de garaj ne conduce catre terasa unde gasim un dus exterior precum si o priveliste incantatoare a padurii. Toate mastile de chiuveta au fost vopsite cu vopsea cu aspect vintage.
Culorile originale ale containerelor mai pot fi zarite doar in camera cu televizor din pivnita unde au ramas foile de tabla care reprezinta acum tavanul si peretii.
Recomandari articole: constructii case, casa strctura metalica, proiecte case, materiale de constructii,
‹‹ Case din busteni rotunzi - perfectiunea dintre estetica si functionalitate
Cum decoram camera copilului nou nascut - 15 idei senzationale ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
In final a costat sensibil mai mult decat daca ar fi facut-o cu structura metalica (europrofile sau chiar table sudate) unde ar fi avut si avantajul proiectarii volumelor si spatiilor dupa nevoi fara sa strice proiectul arhitectural initial. Un calcul simplu: 1 container ~ 12x5m=60mp; 60mp x 35kg/mp x 1,3Euro/kg = 2.730Euro la structura metalica fata de 2.000-3.000 dolari US la care se adauga manopera de taiat peretii si ranforsarile suplimentare.
Posteaza!