Modele de case cu acoperis in doua ape - locuinte practice si economice
Parametrii oricarui acoperis ar trebui sa tina cont de forma, panta si tipul de invelitoare. Astazi am ales sa discutam putin despre acoperisurile in doua ape care sunt de fapt acoperisuri formate din 2 versanti dreptunghiulari conectati la muchia acestuia.

Suprafata versantilor poate fi plana sau curba cu sau fara rupere de panta ori mixta adica suprafata plana combinata cu suprafata curba cu sau fara rupere de panta.
Numarul de versanti ai acoperisului se alege in functie de forma constructie precum si de vecinatatile ei. De exemplu atunci cand exista o constructie la calcan in niciun caz apa nu va fi lasata sa se scurga spre aceasta.
In modelele de acoperisuri de case in doua ape pot aparea urmatoarele situatii: versanti simetrici sau versanti inegali. De asemenea un acoperis poate avea doua ape cu ferestre de mansarda simple sau cu balcon integrat. Acoperisul poate fi accesorizat cu iluminatoare , elemente de ventilare, lucarne sau cosuri de fum.
Acoperisurile cu 2 ape sunt mai ieftin de construit si mult mai eficiente din punct de vedere energetic, iar casele cu astfel de acoperis indiferent ca sunt case doar cu parter , cu mansarda sau cu etaj sunt structuri simple si foarte functionale.
Avantajele unei locuinte unifamiliale cu acoperis in 2 ape
Un de acoperis in doua ape va genera economii la achizitia materialelor necesare precum si la mana de lucru in stadiul constructiei cladirii, este deci cel mai economic model.
Proiectul unei astfel de constructii este de obicei in plan dreptunghiular cu acoperis cu doua inclinatii ceea ce este usor de realizat.
Acoperisul in doua ape este cel mai des folosit tip de acoperis , astfel incat montajul invelitorilor este foarte rapid, indiferent de materialul de acoperire.
Proiectele de case cu mansarda si astfel de acoperamant sunt foarte convenabile. Peretii acestor incaperi nu au forme prea atipice , astfel incat se pot dezvolta camere functionale.
Acest tip de acoperis este foarte eficient din punct de vedere energetic pentru ca cu cat este mai mica suprafata acoperisului cu atat mai mica este si pierderea de caldura a cladirii. Cu cat exista mai putina suprafata de acoperis,mai putine rupturi de panta si cosuri de fum cu atat sunt mai putine punti termice prin care caldura poate iesi din casa. O buna izolare termica a acoperisului cu o grosime de 30 cm va reduce pierderile de caldura cu 35 %.
Aspectul unei case cu acoperis in doua ape este de asemenea un factor important atunci cand ne alegem un model de casa. Astfel de proiecte sunt nemuritoare si elegante, iar variantele din care poti alege sunt nenumarate.
Proiectele de case mici cu acoperis in 2 ape se bucura de o popularitate enorma mai ales datorita designului compact. Atunci cand iti planifici sa construiesti o casa modesta si ieftina pe un lot mic alegem de cele mai multe ori case cu mansarda pentru ca forma acoperisului afecteaza cantitatea de spatiu in interior dar si functionalitatea acestuia.
Utilizarea optima a spatiului din mansarda in cazul caselor mici are o importanta deosebita. Este greu sa analizezi proiecte cu acoperis in ape si de aceea constructia unuia cu doi versanti este cea mai la indemana si economica solutie din punctul de vedere al spatiului liber - panta versantilor curge doar pe doua laterale opuse ale cladirii.
Ca si dezavantaj ale acestor tipuri de acoperisuri putem mentiona insa doar impreuna cu alti factori ca de exemplu panta acoperisului, pozitia si expunerea casei , faptul ca fatada casei se poate pata de la apa care se poate scurge pe pereti.
Estetica acoperisurilor in doua ape
Acoperisurile inclinate sunt estetice , chiar daca multa lume le considera a nu fi asa. Astfel de case sunt elemente vesnice in peisaj fiind constructii traditionale si solide, mai mult de atat sunt caracterizate prin eleganta formei arhitectonice.
Un acoperis in doua ape poate fi ales pentru o casa in stil traditional, modern, pentru case la munte sau pentru cele in stil conac, lista bineinteles poate continua.
De ce sa o casa cu acoperis inclinat in 2 ape?
Datorita costurilor reduse de constructie. Constructia unei astfel de acoperis necesita un efort financiar mai mic ceea ce va permite sa cumparati materiale de constructie de calitate superioara. Acoperisurile inclinate simple sunt usor de construit ceea ce elimina aparitia eventualelor erori.
Datorita reducerii pierderilor de caldura ale cladirii. Mai mult de atat acestea permit montarea de panouri solare ceea ce reduc drastic consumul de energie si caldura.
Pentru posibilitatea folosirii podului in cazul caselor cu parter dar si pentru dezvolatarea de noi camere in cazul caselor cu mansarda.
Alegerea proiectului potrivit de casa este un aspect extrem de important. Amintiti-va ca dimensiunile proiectului trebuie sa se potriveasca cu dimensiunile lotului dar si cu legislatia in vigoare.Pana atunci va invit sa vedeti cateva imagini cu modele de acoperisuri de case in doua ape.
Vizionare placuta!
Recomandari articole: case cu etaj, case cu mansarda, constructie casa, finisaje exterioare, acoperisuri, fatade,
‹‹ Proiect de casa moderna cu etaj - pentru familii cu adevarat norocoase
Iazuri de gradina decorative - 27 de idei geniale pentru gradina ta ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
am construit 2013 o casa cu acoperis in 2 are cind ninge abundent se depune zapada pe sud acoperisul e orientat N S cu coama E V se pote face ceva mersi pt intelegers
Puteti modifica acoperisul faceti-l in 4 ape
Posteaza!