renovat.ro

» » » » » » »


Case cu etaj din lemn - modele, avantaje , dezavantaje + GALERIE FOTO


Combinarea si asocierea materialelor de constructie rezolva probleme importante de ordin practic creand de cele mai multe ori fatade originale , estetice , pline de personalitate. In momentul in care pe langa toate acestea apare si lemnul respectiva casa castiga detasat valoare si confort.

Casa cu etaj si decoratiuni ferestre din lemn
Case cu etaj din lemn - modele, avantaje , dezavantaje + GALERIE FOTO

Galerie poze
  • Casa cu etaj si decoratiuni ferestre din lemn
  • Casuta de lemn tencuita
  • Etaj de lemn si elemente decorative fatada din klinker
  • Cabana mica din lemn si piatra
Galerie poze
  • Etaj si balcoane de lemn
  • Casa cu parter placat cu lambriu din lemn si etaj de lemn placat cu piatra
  • Casa pe structura de lemn
  • Casa din panouri termoizolante si mansarda de lemn
  • Casa cu parter din caramida si etaj din lemn vopsit
  • Cabana parter piatra si etaj din cherestea
  • Cabana cu piatra si etaj din lemn rotund calibrat
  • Casa cu structuri din lemn pe exterior
  • Parter din BCU si etaj structura lemn





Toti acesti factori au facut ca locuintele din lemn sa fie din ce in ce mai des intalnite si folosite mai ales pentru cele avand un stil de constructie rustic modern. Insa alaturi de care materiale de constructie mai poate fi folosit lemnul si in ce forma? O casa cu etaj din lemn are avantaje ? Dar dezavantaje? Exista exemple de modele frumoase de astfel de case? La aceste intrebari ne-am propus sa raspundem astazi.

Recomandare: Cabane din lemn - 15 locuinte cu aspect rustic

Cea mai des intalnita forma de asociere este urmatoarea schema: peretii parterului din piatra in forma diversa - caramida, blocuri de beton, boltari, bca sau argila expandata si etajul din placi de cherestea sau lemn rotund.

Combinatiile diferite dintre materialele pentru pereti influenteaza mult finisajele. O casa cu etaj din lemn poate fi finisata la exterior in multe feluri. Parterul poate fi imbracat cu lambriu din lemn sau din plastic pentru exterior , aplicat ca si izolatie in tehnologia : "fatada ventilata" iar etajul poate fi finisat cu tencuiala decorativa sau placi de piatra. Astfel de exemple puteti vedea in galeria foto.

Recomandare: Case moderne cu fatade cu tencuiala decorativa si lemn

Atunci cand privesti prima data o casa cu etaj din lemn finisata exista posibilitatea nici sa nu iti dai seama din ce este construita de fapt. De exemplu poate fi o casa a carui prim nivel este construit din caramida insa placat cu diverse finisaje din lemn iar al doilea nivel sa fie construit pe structura din lemn insa decorat la exterior cu piatra sau caramida aparenta.

Modele case cu etaj din lemn

In ciuda diverselor decoratiuni pentru fatade casele construite compozit, mixt, trebuie sa respecte urmatorul principiu: primul nivel sa fie rezistent pentru a oferi intregii cladiri durabilitate si o sedere confortabila la al doilea nivel. O alta problema pe care o rezolva constructia etajului din lemn este reducerea complexitatii si costurilor constructiei.

Pentru oricine doreste sa cheltuiasca cat mai putin pe finisajele fatadei constructia unei case din lemn si piatra reprezinta forma optima din punct de vedere structural si estetic. Deci nu trebuie sa ascundeti sub tencuiala un etaj din lemn care deja arata perfect.

Casele cu etaj din lemn sunt perfecte pentru toti cei ce isi doresc o locuinta cu aspect rustic sau o casa stil cabana din lemn , mai ales ca viata la munte necesita maxim de un maxim de siguranta si functionalitate. Tocmai de aceea casele stil cabana construite in stilul autentic celor alpine au primul nivel din piatra dura care sa reziste in fata rafalelor de zapada, a caderilor de pietre de pe versati si a apei.
Etajul este proiectat pentru a crea confort si caldura. In acest scop niciun alt material nu este mai bun decat lemnul natural. O alta caracteristica a acestor case este acoperisul lat, proeminent care protejeaza peretii de ploile abundente si caderile de zapada topita.

Mai multe despre acoperisuri pentru case - modele si materiale

Casele moderne compozite din lemn si piatra sunt extrem de diverse pentru ca posibilitatea alegerii materialelor este foarte variata. Pentru cei care nu sunt de acord cu piatra in forma bruta sau lespezi atunci isi pot construi primul nivel din beton celular autoclavizat (BCA) sau beton celular usor (BCU , beton spumat sau spumobeton). Nu uitati in acest caz ca o astfel de casa necesita o conexiune buna intre primul si al doilea nivel, deoarece betonul celular este un material destul de fragil neputand sustine ancorele de fixare din otel sau chimice fiind nevoie de grinzi din lemn care sa sustina al doilea nivel. Deoarece are duritate mai redusa nu poate fi folosit pentru construirea peretilor portanti. Se va realiza o structura de rezistenta din beton (centura) care va sustine peretii si nivelurile superioare ale cladirii.

Tot pentru o casa cu etaj din lemn se mai pot folosi si blocurile din beton cunoscuti mai mult sub denumirea de boltari de beton. Acestia sunt mai rezistenti decat BCA sau BCU si pot fi tencuiti cu orice tencuiala decorativa. Al doilea nivel poate fi construit din cherestea care retine caldura si nu necesita finisaje.
Pentru o casa cu structura : P +E + P din caramida si lemn atunci parterul tehnic trebuie construit din beton armat, elevatia primului nivel din caramida apoi etajul si podul pe structura de lemn.

Case cu etaj din lemn vs case cu fatada de lemn

Constructia unei case cu etaj din lemn si OSB s-a extins foarte mult avand numeroase avantaje. Structura acestora poate fi metalica sau din lemn iar termoizolatia peretilor se poate face din vata minerala si polistiren. Lemnul etajului poate fi lasat ca atare si tratat doar sau poate fi placat cu diverse materiale pornind de la piatra , caramida aparenta, klinker, sau cu tencuiala decorativa.

Mai multe despre constructia casei din lemn pas cu pas

Fatadele din lemn in schimb pot fi aplicate pe orice fel de locuinta indiferent de structura si materialele din care a fost construita. De exemplu o casa construita din panouri termoizolante tip sandwich poate fi foarte usor acoperita cu placi din piatra , granit, piatra artificiala sau lambriu din PVC sau lemn.

Case cu etaj din lemn - avantaje si dezavantaje

Principalele avantaje ale unei locuinte cu etaj din lemn sunt: costuri reduse de constructie, flexibilitate, functionalitate si termen scurt de ridicare a casei.

Ca si principal dezavantaj al lemnului mentionam durata relativ scurta de viata a acestuia. In timp ce un zid de piatra va rezista 150 de ani fara nicio problema, lemnul are o durata de aproximativ jumatate de secol, astfel incat in cazul unei case cu parter din piatra si etaj din lemn va veni o vreme cand primul nivel va fi in continuare bun si solid in timp ce al doilea va necesita refacere.

Pentru a concluziona , recomandam tuturor celor care decid sa isi construiasca o casa combinata sa nu uite ca pentru prelungirea duratei de viata a lemnului acesta trebuie sa fie bine uscat, tratat antifungic si antitermic si sa fie un lemn de calitate superioara.

De asemenea este necesar un sistem pluvial pentru colectarea apei eficient care sa elimine patrunderea umezelii in lemn. Mai mult decat atat, in timpul ridicarii casei este necesara monitorizarea permanenta a calitatii lipirilor si sigilarilor sectiunilor transversale ale stalpilor si grinzilor de lemn.


Recomandari articole: mansarda, case, lemn, case cu etaj, fatade,

‹‹ Proiect de casa cu 2 intrari

Amenajare apartament cu 4 camere - idei practice pentru o doza de inspiratie ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro