renovat.ro

» » » » »


Case cu fatada din caramida: frumusete pura intre clasic si modern


Anumite materiale de constructie precum metalul si sticla sunt folosite cu preponderenta in arhitectura moderna sau cea futurista. Alte materiale precum lemnul sunt asociate cu designul clasic al cladirilor. Caramida , caramida aparenta, tigla ceramica sunt printre putinele materiale care sunt utilizate atat in crearea unor arhitecturi moderne cat si a celor clasice.

Casa placata integral cu caramida aparenta
Case cu fatada din caramida: frumusete pura intre clasic si modern

Galerie poze
 • Casa placata integral cu caramida aparenta
 • Parter cu klinker si etaj din lemn
 • Proiect casa placata cu caramida pe portiune din fatada
 • Tencuiala decorativa combinata cu caramida aparenta
Galerie poze
 • Fatada casa placata cu caramida aparenta
 • Perete fatada casa placat cu caramida
 • Parter casa placat cu caramida aparenta culoare pamant
 • Combinatie de texturi diferite caramida aparenta pentru fatada
 • Caramida aparenta klinker alb fatada casa
 • Caramida aparenta pentru fatada
 • Casa moderna cu fatada din caramida aparente de diferite culori
 • Casa moderna cu fatada din caramida si sticla
 • Casa cu fatada de caramida

In continuare doresc sa va prezint patru tipuri de arhitecturi care folosesc caramida sau caramida aparenta si care sper ca va vor ajuta sa alegeti design-ul si stilul pentru casa la care visati.  De asemenea voi trece in revista si principalele avantaje si dezavantaje ale caramizii.

Recomandare: De ce ploua prin acoperis? Identificarea problemei

Stil clasic

Nu este o arhitectura mai clasica decat cea a unei case cu fatada din caramida aparenta si cu acoperisul din tigla ceramica cu diferite nuante de rosu. Produsele din argila cu diferite texturi si culori vor crea o arhitectura rustica sau clasica.

Aspectul, culoarea si textura sunt asemanatoarea cu cele ale caramizilor vechi, turnate manual, care se folosesc in constructii de sute de ani. Un alt element traditional este un acoperis simplu acoperit cu placi de tigla caramizii sau rosii. Forma simpla a casei combinata cu placaje de culori calde creaza un design frumos si prietenos.

Recomandare: Aplicare tencuiala exterioara dupa montare termopane

Nemuritorul stil clasic alb cu rosu

Casele cu fatada alba si acoperis rosu reprezinta un model de arhitectura traditionala in special in tarile din vestul Europei. Caramizile aparente albe de tip klinker pastreaza stilul traditional si pot crea o fatada mai interesanta cu o rezistenta mare la intemperii.

Un avantaj major al folosirii caramizilor aparente albe este faptul ca vor crea impresia unei arhitecturi curate care pastreaza un confort termic in toate anotimpurile. Caramida alba de tip klinker are o absorbtie scazuta a apei, impiedicand patrunderea murdariei. Pentru a crea un costrast, puteti alege un acoperis cu placi de tigla de culoare rosiatica.

Recomandare: Vopsea lavabila alba - cum se aplica corect

Case in stil modern

Prin combinarea caramizilor aparente cu arhitecturi moderne din sticla si metal se pot crea designuri moderne si contemporane. Fatadele care combina geamurile mari din sticla fumurie cu caramida aparenta de diferite culori reusesc sa scoata in evidenta diferitele forme ale cladirilor. Culorile calde galben-portocaliu combinate cu cele rosii creaza fatade interesante in stil mediteranean.

Recomandare: Proiect casa mediteraneana fara etaj

Stil modernist contrastant

Caramizile aparente moderne precum klinkerul au parametri tehnici excelenti dar si o bogata paleta de culori care ofera posibilitati nenumarate de creare a unor arhitecturi. Folosirea unor culori precum alb, gri si negru va crea impresia unei divizari geometrice clare si va sublinia modernitatea cladirii. Acordati atentie si creati contraste in colturile mai umbroase mai ales in cazul caselor cu acoperis plat.

Avantajele si dezavantajele caramizii

Caramizile aparente sunt fabricate din argila la temperaturi ridicate, de peste 1100 de grade Celsius, iar acest procedeu le confera capacitati superioare de rezistenta la compresiune, la inghet- dezghet, la apa si la foc, astfel incat pot fi folosite in medii climatice agresive dar si in zone cu contact de substante chimice. Mai mult decat atat caramida nu sufera decolorare in timp, pastrandu-si culoarea intacta cel putin 25 de ani.

Recomandare: Cum se crapa zidaria de caramida la cutremur

Caramizile aparente ofera solutii arhitecturale creative si asa cum am prezentat si mai sus ofera personalitate fiecarei cladiri datorita texturilor de la netede, rugoase sau reliefate, culorilor variate de la alb, rosu, gri pana la tonuri de pamant dar si datorita numeroaselor si variantelor de aplicare prin zidarie atat de multiple.
Fiind produse naturale si rezistente in timp au durata de viata mare pe fatada cladirilor, oferind totodata o izolare fonica de calitate superioara si necesitand intretinere minima. 

Recomandare: Cea mai buna termoizolatie - cum o aleg

Permit de asemenea folosirea termoizolatiei cu ventilare naturala iar caramida prin natura ei este un izolator termic bun oferind racoare vara si caldura iarna.
Nu este necesara placarea intregii fatade cu caramida aparenta ci doar anumite portiuni din aceasta ca de exemplu, coloanele si intrarea din casa, portiunea din jurul ferestrelor, un perete al fatadei, sau soclul casei.

Recomandare: Preturi case lemn

Si cum orice avantaj vine la pachet si cu dezavantaje trebuie sa mentionez in acest sens: pretul mai ridicat fata de alte materiale destinate fatadelor, nevoia absoluta de a fi montate de echipe de profesioniti si faptul ca odata aleasa o culoare aceasta nu mai poate fi schimbata decat eventual prin vopsire, insa nu este la fel de estetica ca si culoarea originala.


Recomandari articole: fatada casei, caramida, culori exterior case,

‹‹ Proiect casa pe structura de lemn cu 2 dormitoare + schite etape constructie pas cu pas

Proiect de casa cu veranda ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro