renovat.ro

» » » » » » »


Case din lemn si piatra - modele si proiecte pentru locuinte originale


In ultima vreme produsele ecologice sunt la mare cautare astfel incat majoritatea dintre noi incercam sa fim mai draguti cu natura atat cat ne tine vointa si portofelul. Unii nu se multumesc sa se opreasca la un sistem de panouri solare montat pe acoperis sau la o masina hibrid si isi construiesc asa numitele case ecologice - niste modele de case inovatoare care sunt in intregime sau in cea mai mare parte construite din materiale prietenoase cu mediul.

Cabana cu temelie si stalpi din piatra si balcoane din lemn
Case din lemn si piatra - modele si proiecte pentru locuinte originale

Galerie poze
 • Cabana cu temelie si stalpi din piatra si balcoane din lemn
 • Model de casa cu etaj si mansarda construita din lemn si piatra
 • Casa de vacanta din lemn si piatra
 • Proiect casa mica din lemn si temelie de piatra
Galerie poze
 • Casa cu mansarda si balcoane din lemn
 • Constructie moderna din piatra si lemn
 • Casa din lemn cu acoperis ecologic din stuf
 • Casa din lemn cu placaje de piatra
 • Casa din lemn ridicata pe platforma din piatra
 • Casa in stil western
 • Casa moderna cu fatada placata cu piatra si lambriu
 • Casa cu fundatie de piatra si structura de lemn
 • Casa structura lemn cu acoperis in doua ape cu panta mare
 • Casuta mica cu parter din piatra si etaj din lemn
 • Locuinta cu temelie de piatra si structura cadre lemn
 • Proiect de casa mare construita din piatra de rau
 • Proiecte de case din piatra si lemn
 • Cabane din lemn si piatra.jpg

Posibilitati exista multe insa astazi ma voi opri doar asupra caselor construite din lemn si piatra, o combinatie minunata cu rezultate feerice.

In trecut mai toate casele erau construite din materiale naturale precum: lemn, piatra sau pamant, asta pentru ca erau la indemana omului. Acesta este si motivul pentru care au inceput sa fie din nou folosite: sunt materiale de constructie ieftine , sanatoase si "disponibile in stoc" mereu.

Avantaje si dezavantaje : proiecte de case din lemn si piatra

Modele de case din lemn se gasesc peste tot pe internet. Odata ce te apuci sa cauti descoperi proiecte care parca nu se mai sfarsesc iar tu personal ajungi din ce in ce mai indecis. Sfatul meu este ca inainte de a ajunge in fata arhitectului pentru demararea proiectului sa aveti deja hotarate urmatoarele lucruri:

-    Destinatia locuintei : locuinta permanenta sau casa de vacanta
-    Suprafata utila a casei
-    Etaje , mansarda, balcoane , garaj: da sau nu
-    Numar de camere
-    Spatiul exterior - terasa, gratar, veranda, alei de gradina si cai de acces in curte

Proiectele de case din piatra si lemn pot fi facute in multe variante si combinatii piatra si lemnul putand reprezenta materialul principal de constructie sau pot fi amestecate in proportii fie egale fie diferite.

Se poate construi o casa cu fundatie din lemn si pereti interiori din piatra sau puteti construi o casa din piatra cu accente din lemn. Astfel de proiecte de case au costuri mult mai reduse decat o casa construita din beton si caramida sau alte materiale moderne.

Un alt avantaj de care nu trebuie sa uitam este costul redus de intretinere al acestor locuinte pentru ca piatra si lemnul au proprietati foarte bune de izolare termica si fonica.

Dimensiunea peretilor de piatra variaza in functie de tipul ales de piatra insa costurile raman tot mai scazute pentru ca fatada casei nu necesita tencuire iar la interior finisajele sunt minime. O casa din piatra pastreaza bine caldura iarna si racoarea vara fiind extrem de durabila si necesitand putina munca de intretinere, mai mult frumusetea pietrei naturale sporeste atunci cand este asociata cu lemnul.

Pentru  o casa din lemn si piatra este recomandat sa realizati un proiect de arhitectura profesionist iar pentru constructia ei efectiva sa cautati mesteri priceputi si cu experienta in faurirea unor astfel de locuinte unice. Costurile casei depind foarte mult de usurinta cu care pot fi procurate materialele dar si de zona in care va fi amplasata casa.

Zidaria de piatra este cu preponderenta folosita in zone de munte unde piatra poate fi gasita usor iar ca si regula pentru grosimea fundatiei de piatra este de 60 de centimetri atunci cand se foloseste piatra bruta sparta neregulat si de minim 50 de centimetri pentru piatra bruta cu doua fete paralele.

Casele din lemn si piatra se potrivesc atat la mare cat si la munte insa pot fi adaptate si mediului urban iar stilul lor poate varia de la clasic, traditional , rustic si pana la modern.

Modele de case din lemn si piatra: calitate si durabilitate

Alte doua motive pentru care piatra si lemnul sunt atat de apreciate ca si materiale de constructie sunt durabilitatea si calitatea lor. Culoarea acestor materiale nu sufera transformari de-a lungul timpului ci din contra pe masura ce trec anii frumusetea lor sporeste, marturie stau piramidele din piatra care dainuie de peste 5000 de ani in soare si clima desertica. Cred ca acest este argumentul suprem care convinge pe oricine.

In continuare am ales cateva modele de case din lemn si piatra care sper ca vor oferii ispiratia pentru constructia unei case de vis.

Vizionare placuta!


Recomandari articole: proiecte case, piatra naturala, case de lemn, constructie casa, ,

‹‹ Modele de case din lemn rotund - proiecte cu personalitate

Modele de cismele pentru curti si gradini unicat ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro