renovat.ro

» » » » » »


Case ieftine din panouri prefabricate. Cat costa sa construiesti rapid si pe orice vreme o astfel de casa?


O alta varianta a locuintelor ieftine, ridicate rapid, in-afara celor din containere maritime, este si cea a caselor din panouri prefabricate. Sunt ieftine si nici nu trebuie sa asteptati un an si jumatate, doi ani pentru a va muta. In functie de structura, astfel de case se invart ca pret de la 18.000 euro pana la 60.000 euro. O locuinta pe structura din lemn, cu suprafata locuibila de 60 mp, ajunge la 18.000 euro, cu tot cu fundatie si finisaje.

Case din prefabricate
Case ieftine din panouri prefabricate. Cat costa sa construiesti rapid si pe orice vreme o astfel de casa?

Galerie poze
  • Case din prefabricate
  • Model 1 casa panouri prefabricate
  • Plan parter casa 1
  • Model casa 2
Galerie poze
  • Planuri casa 2
  • Model 3 de casa din prefabricate
  • Plan casa 3

Fara acestea din urma, ar costa undeva pe 16.000 euro. In 60 mp poti beneficia de doua dormitoare, fiecare cu baie, un living spatios, hol si bucatarie. Sunteti mai numerosi sau va doriti o casa mult mai mare? Atunci aflati ca o vila intinsa pe 150 mp ajunge la 54.000 euro. Are mansarda, unde se pot amenaja doua dormitoare si o baie, iar la parter: un dormitor, o sufragerie, un spatiu pentru servit masa, bucatarie. Si, la fel de util, locuinta dispune de garaj si terasa.


Vezi si: Proiect detaliat de casa moderna cu panouri solare


Ce e de apreciat la aceste locuinte este faptul ca se ridica rapid, panourile fiind fabricate direct in fabrica, se amplaseaza la fata locului, indiferent de conditiile meteo, iar costurile nu sunt atat de ridicate fata de alte locuinte. Dincolo de toate acestea, panourile sunt izolate termic.


Dar de ce ati apela la panouri prefabricate?


Ei bine, acestea au avantajul de a fi rezistente la cutremur, la umiditate, se monteaza destul de usor si rapid, in acelasi timp. Un alt avantaj este acela ca panourile sunt usoare, realizate din spuma de polistiren, fiind asadar usor de montat. Panourile SIP sunt foarte bune din punctul de vedere al izolatiei fonice, fiind comparate chiar cu peretii din caramida.


Iata si: Case ieftine din lemn si OSB - avantaje vs dezavantaje + 3 proiecte functionale


Comparativ cu casele ridicate din beton, in cazul celor din panouri prefabricate se poate lucra indiferent de sezon. Si foarte important pentru cei care se gandesc deja cum vor amenaja locuinta. Astfel de case sunt scaldate permanent in lumina naturala. Casele sunt eco friendly, adica izolate termic, nemaifiind nevoie de ceva in plus. De aici rezulta si faptul ca, in timp, costurile cu intretinerea scad ajungand si mai mici cu 60 la suta.  De asemenea, fiecare isi poate vopsi casa cum doreste. Deci, inca un plus.


Citeste si: Iata proiectul unei case ieftine si simple ce poate fi ridicata rapid


Primul pas e sa aveti proiectul. Acesta poate fi realizat de un arhitect, trimis apoi producatorilor de prefabricate care va pot trimite inainte de toate si un cost al investitiei. Ca si termen, o casa din panouri prefabricate poate fi gata in doua, trei luni. Ideea e ca dupa efectuarea proiectului sa consultati totusi mai multe firme si sa alegeti pretul cel mai convenabil, dar si termenul de executie sa fie luat in calcul. De cele mai multe ori, in pret este inclus si transportul.


Recomandare: Casa cu parter si suprafata de 127 metri patrati cu 3 dormitoare 1 terasa si garaj - imagini si proiect


Puteti construi casa din panouri prefabricate in functie de preferinte: cu etaj, cu mansarda, poate chiar cu beci. De asemenea, am putut observa ca este posibil sa optati si pentru terase, garaj etc. Si poate cel mai important aspect: tipul acesta de case nu are nevoie de a se aseza, imediat cum este gata constructia, putandu-va muta. Sunt, asa cum am mai spus, case solide, rezistente.


Recomandari articole: proiecte case, planuri case, prefabricate beton, case din prefabricate,

‹‹ Casa de 93 mp cu mansarda mica si cocheta. Are 4 dormitoare si 2 balcoane

Casa visurilor tale: are mansarda si o suprafata utila de 108 mp ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Ion a scris:

Unde pot gasi o astfel de firma ptr ca ma intereseaza o astfel de casutà

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro