renovat.ro

» » » » » »


Case ieftine din lemn si OSB - avantaje vs. dezavantaje + 3 proiecte functionale


Cine vrea o casa mica, din prefabricate si cu structura de lemn poate trece la treaba. O astfel de locuinta nu doar ca va fi mult mai rapid de ridicat, dar va fi si ieftina, oferind acelasi confort ca oricare alta locuinta. Placile de OSB au in componenta lor presarea aschiilor, lipirea lor cu ceara si rasini sintetice, reprezentand 50% din materialul folosit.

Casa parter din lemn si OSB suprafata 110 mp
Case ieftine din lemn si OSB - avantaje vs. dezavantaje + 3 proiecte functionale

Galerie poze
  • Casa parter din lemn si OSB suprafata 110 mp
  • Plan parter casa mica OSB suprafata 110 mp
  • Casa mica OSB si lemn doar parter 65 mp
  • Plan casa mica doar parter 65 mp
Galerie poze
  • Casa din lemn si OSB suprafata utila 155 mp
  • Plan casa osb doar cu parter suprafata 155 mp

Si avem doua tipuri de OSB: OSB 2, care este un material flexibil, folosit insa doar in mediile unde este foarte mica umiditatea (n.r. este utilizat cel mai adesea la fabricarea lambriurilor, pardoselilor) si OSB 3, material rezistent, ideal pentru ridicarea peretilor, acoperisurilor etc.


Acum nu va imaginati ca folosind placi OSB ati scapat de ingrijirea lor. Constructiile din OSB trebuie sa treaca prin aceleasi proceduri ca orice lemn: tratare ignifugare, impotriva insectelor.


Vezi si: Modele incredibile de fatade exterioare pentru case mici si moderne


Cand vine vorba de ceva maret, gen o casa, gandul ne va duce la locuintele americane, asa cum mai sunt cunoscute imobilele construite din lemn si OSB. Sunt cele mai usor de construit, luand in calcul si faptul ca fundatia nu va trebui sapata asa adanc ca-n cazul unei case din caramida, BCA etc. Odata facuta fundatia, de grinzile acesteia va trebui prinsa talpa de lemn, rolul fiind acela de a fixa foarte bine viitoarea structura din lemn. Urmeaza sa se construiasca casa fie folosind placile, prin imbinarea lor atenta, fie panourile prefabricate, tip sandwich.


Recomandare: Proiecte case mici cu un dormitor plus living open space cu suprafete pana in 50 mp


Dar sa venim cu cateva exemple de case mici, ieftine, din lemn si OSB.


Ce ziceti de o casa de doar 65 mp, care va avea la parter un living, doua dormitoare, o bucatarie, o baie si un spatiu de lucru, adica un birou? Din living se va face trecerea spre o terasa de 6 mp, care poate fi inchisa sau partial deschisa, in functie de preferintele fiecaruia. Pentru o familie cu un copil sau pentru doar un cuplu, casa aceasta este indeajuns de buna.


Vreti o casa putin mai mare? Atunci luam in calcul un imobil de aproximativ 110 mp, care va contine la parter, trei dormitoare, un living, o bucatarie si o baie. De data aceasta, avem iesire si din fata si din spate catre doua terase. Deci, stam mai bine. Este o locuinta sigur potrivita unei familii cu maxim doi copii. Livingul este generos, am spune, de aproximativ 23 mp, fapt pentru care, in lipsa oricarei alte solutii, ati putea amenaja intr-un colt un birou. Sau inchideti o terasa si amenajati acolo un spatiu de lucru. Mult mai interesant ar fi ca lumina naturala sa patrunda din plin... deci ferestre cat mai mari.


Citeste si: Proiecte de case mici fara etaj


Nu va ajunge nici aceasta locuinta? Depasim putin, atunci, categoria caselor mici si venim usor pe teritoriul celor medii. 155 mp de spatiu locuibil, compus din trei dormitoare, o bucatarie, o baie, un birou si un spatiu ce ar putea fi pentru depozitat fel de fel de lucruri, reprezentand doar parterul, atentie! La mansarda, pentru ca avem asa ceva prins in plan, mai avem trei dormitoare, un dressing si o baie. Ce sa-ti doresti mai mult!? Spatioasa, ieftina si rapida. Pentru un farmec aparte, ati putea opta in cazul a doua camere de la mansarda, apropiate, de un balcon comun. Va fi mai mare si veti putea astfel amenaja o masuta cu scaune pentru a servi, dimineata, cafeaua si a va relaxa seara.


Sunt doar cateva proiecte pe scurt a unor case din lemn si OSB, dorind sa va aratam ca se poate sa beneficiati rapid si ieftin de o locuinta. Fie ca o veti transforma in cabana, casa de vacanta sau va deveni o locuinta permanenta, aceasta casa va va scapa si de costurile prea mari cu energia (placile din OSB sunt ecologice, deci vorbim de un consum redus de energie.


Recomandare: Constructia casei din lemn pas cu pas


Locuintele din lemn si OSB reprezinta: pereti prefabricati, avand structura din lemn, la interior - pereti placati cu rigips, la exterior - cu placi OSB, peste acele placi de OSB se aplica polistiren, iar intre rigips si OSB se pune un strat de vata sau celuloza, pentru izolatie. Urmeaza asamblarea bucatilor.


Avantajele unei case din lemn si OSB sunt: timpul scurt de ridicat, implicit de mutat, consum redus de energie, preturile mici, rezista la cutremur, arata bine. Trebuie sa ne referim insa si la dezavantaje, amintind aici: un risc crescut la incendii (n.r. chiar daca sunt tratate, ignifugarea placilor tot duce la izbucnirea incendiului, dar il intarzie cu o ora), are parte de o izolatie fonica mai slaba, se pot auzi placile la batai ale vantului sau alte miscari (n.r. scartaie), rezista mai putin comparativ cu cele din caramida).


Citeste si: Case modulare din lemn - economice , ecologice si eficiente energetic - Iata de ce...


Este adevarat ca nu o veti lasa din generatie in generatie, tocmai din cauza rezistentei scazute, dar ingrijita bine o veti stapani in bune conditii ani indelungati. Va ofera un confort deosebit.


Recomandari articole: case mici, proiecte case, case din lemn, osb,

‹‹ Cei mai buni caini de paza - vigilenti si dedicati familiei si mai ales copiilor

Iata motivul pentru care trebuie sa pui un pumn de sare in cuptor mereu! ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
case lemn a scris:

Construim case din lemn tip american si din busteni,detalii si proiacte p.vili@yahoo.ro sau tel 0734844617

Dana a scris:

Buna ziua. Cum as putea avea un proiect pentru casa de 65 mp. Si de asemneea va rog sa mi comunicati pretul la rosu si la cheie pentru construirea acesteia in Craiova jud. Dolj. Multumesc

Miler Ioan a scris:

Buna ziua !
As dori sa stiu daca ridicati case si cu proiectul clientului
Si la ce pret se ridica o casa de aproximativ 70m, ( la rosu ,si la cheie )

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro