renovat.ro

» » » » » »


Case modulare din lemn - economice, ecologice si eficiente energetic ... Iata de ce ...


Una din optiunile oamenilor cu buget redus, care vor insa si mobilitate, vor sa dispuna de o casa aratoasa, dar sa tina cont si de partea economica, ecologica si de eficienta energetica este aceea a locuintelor modulare, iar casele modulare din lemn sunt o solutie viabila.

Casa modulara lemn
Case modulare din lemn - economice, ecologice si eficiente energetic ... Iata de ce ...

Galerie poze
  • Casa modulara lemn
  • Schita casa modulara lemn
  • Case modulare lemn
Galerie poze

Daca e sa vorbim de avantajele locuintelor modulare din lemn, unul ar fi cel al costurilor. Sunt costuri mult mai scazute comparativ cu cele ale locuintelor ridicate clasic si asta se datoreaza elementelor structurale care sunt prefabricate, cu preturi si timp de constructie reduse. Nu doar ca sunt ieftine, dar casele modulare din lemn sunt si eficiente energetic, au un design compact, modern si ies in evidenta.


O locuinta modulara din lemn poate fi pozitionata oriunde. Cine opteaza pentru o astfel de locuinta o poate amplasa intr-o zona muntoasa, ca o cabanuta, dar si un imobil in centrul unui oras. De asemenea, sta foarte bine in mediul rural sau la malul marii.


Recomandare: Casa micuta din lemn proiectata in stil industrial | Zici ca ar fi o FABRICA


Locuinta modulara dispune si de spatiul dorit. De exemplu, intr-un spatiu de 68 mp se pot realiza trei dormitoare si un living, alaturi de o baie. Un alt exemplu este cel de casa modulara din lemn, cu suprafata de 110 mp, care poate avea orice forma, chiar si una in forma literei H, cu doua dormitoare pe o latura, un al treilea pe latura opusa si de un birou si baie. In ambele cazuri se pot realiza si terase.


Exemplu de casa pe o suprafata de 110 mp mai include si un living, o bucatarie, sala de mese, doua dormitoare, un hol, doua bai si o veranda.

Sigur doriti sa stiti preturile unei astfel de locuinte. Ei bine, costul unei case modulare din lemn porneste de la cel de baza, adica case prefabricate Kit, de aproximativ 25.000 euro si creste la 60.000 euro pentru o casa la cheie, cu toate finisajele incluse.


In cat timp e gata casa?

Ca si termene de realizate, mentionam: realizarea proiectului cu toate detaliile tehnice: 6 zile, realizarea structurii prefabricatelor in fabrica: 10 zile, Montajul structurii pe teren: 6 zile lucratoare, executia de lucrari in santier si finisajele: 45 de zile lucratoare. In mod normal, producatorii dau o durata de viata de 100 de ani caselor modulare din lemn.


Vezi si: Modele si proiecte de case mici din lemn - sunt atat de frumoase ca si casute de vacanta


Ce defineste casa modulara din lemn
Dupa cum am putut constata, casa modulara din lemn dispune de o serie de avantaje de ordin estetic, ecologic, economic, dar si legat de eficienta energetica.

Doua lucruri definesc casa modulara din lemn: toate elementele structurale  - modulele de baza - si anexele - modulele de extindere sunt interschimbabile si compatibile intre ele. Tocmai de aceea fiecare proiect poate fi personalizat, pliandu-se pe necesitatile fiecaruia, dar si pe bugetul de care dispun. Cine e mai introvertit, poate merge mai departe cu designul locuintei: de la clasic/traditional la cubism, modernism si chiar futurist.


Cel de-al doilea lucru ce defineste casa modulara din lemn vizeaza prefabricatele. In fabrici se obtin performante legate de procesul de fabricatie. Fata de o casa construita integral pe teren, casa modulara din lemn are un timp redus de constructie, iar, automat, si costurile sunt mai mici.


Recomandare: Proiecte case de lemn | Plan si costuri


Casele modulare din lemn se impart in doua categorii:


1. Casa de lemn prefabricata direct in uzina pe module (parti din casa sunt construite direct in fabrica si asamblate pe santier, in cuburi sau dreptunghiuri).


2. Peretii casei exteriori sau interiori prefabricati direct in uzina pot contine rigips, cablaje, izolatie, tencuieli, tamplarie ). Tehnologia aceasta permite prefabricarea direct in fabrica a peretilor, montajul este rapid, iar in aproximativ o saptamana va puteti muta in noua locuinta. Grosimea peretilor ajunge si la 45 cm, iar confortul termic este cel mult dorit.


Recomandare: Constructia casei din lemn pas cu pas


Avantaje pentru a spune Da! casei modulare din lemn:


- casele modulare din lemn reprezinta case economice - fiind realizata din prefabricate duce la economie de timp si bani destul de importanta.
- sunt case eficiente energetic, ca urmare a materialelor folosite la izolatii, dar si accesoriilor.
- sunt case ecologice - o astfel de locuinta poate fi intitulata si prietena cu mediul inconjurator. Totul pleaca de la materialele folosite la structura casei, care pot fi integral ecologice si pana la faptul ca, pe santiere, nu se face atata mizerie ca la o casa clasica.

- o casa modulara din lemn poate indeplini visul oricui privind desingnul locuintei.


Vezi si: Constructia casei din lemn pas cu pas


Se preteaza la proiectul fiecaruia si duce la casa visurilor tale.


- poate fi numita Casa ta, deoarece poate dispune de spatiul dorit, spatiul necesar.
- casele asele modulare din lemn merg pe conceptul ca pot evolua odata cu familia ta, adica se pot extinde. Cum cat cresc membrii familiei si nevoile cresc, se schimba. O casa modulara se poate extinde in timp, pentru inceput realizand atat cat iti permiti, cat ai nevoie.
- casa modulara se realizeaza in fabrica, beneficiind de un control al calitatii.
- o casa modulara din lemn poate avea un design special, conceput doar de tine, ce iese din sfera obisnuitului, anostului, oferindu-ti un design unic si urmatoarele avantaje: economica, ecologica, eficienta energetic.


Recomandari articole: proiecte case lemn, case modulare, case de lemn, case de vis,

‹‹ Tot ce trebuie sa stii despre becurile cu LED. Principalele 5 motive pentru care ar trebui sa optezi pentru ele

Care sunt cele mai bune lemne pentru foc | Fa focul, fara sa arunci banii pe foc! ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Petre Ene a scris:

Cat ar costa o casa modulara de aproximativ 90 mp doar parter. Cu o izolatie, buna-foarte buna. Multumesc!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro