renovat.ro

» » » » »


Fascinantele Case Copac - locuinte urbane in mijlocul naturii


Astazi mi-am propus sa va prezint doua proprietati moderne, construite chiar anul trecut , in 2014 de Studioul de arhitectura Baumraum. Casele Copac, caci asa se numesc, sunt de fapt niste locuinte aflate nu foarte departe de viata urbana din Berlin, Germania.

Casa din copac urbana
Fascinantele Case Copac - locuinte urbane in mijlocul naturii

Galerie poze
  • Casa din copac urbana
  • Scara exteriora pe structura de fier construita in jurul copcacului
  • Terasa din lemn cu masuta si scaune
  • Vedere exterioara casa construita in mijlocul padurii
Galerie poze
  • Living mic amenajat cu canapea extensibila pe colt si loc pentru masa
  • Mobilier mic de bucatarie model compact
  • Pat de perete asezat sub ferestrele pe colt
  • Pereti placati cu lemn in casa de vacanta
  • Baie mica cu lemn si faiata verde albastrui

Ele au fost construite in mijlocul naturii, intr-o gradina de 650 de mp dintr-o zona rezidentiala aflata la marginea padurii Grunewald.
Forma lor se aseamana cu un copcac : Trunchiul lat ? placat cu lemn sustine coroana copacului - o cabina de 24 de mp din lemn masiv. Pentru a se incadra mai bine in mediul urban din care face parte, fatadele au fost placate sculptural cu metal.

La o inaltime de patru metri poti gasi tot ce ai nevoie: un pat generos, un living confortabil cu o mica bucatarie echipata complet, o baie, chiar si o mica terasa acoperita. Atunci cand privesti pe fereastra poti observa pasarelele si veveritele din copacii vecini, dar si frumusetea cerului.

In apropiere se afla lacurile Krumme si  Schlachtensee insa tot la fel de aproape poti gasi si o piata, restaurante sau terase.
Aceste case fascinante sunt un loc care invita pe toti cei care isi petrec vacanta aici sa isi schimbe mentalitatea si gandirea, sunt o sursa de inspiratie si de refacere a spiritului. Permit o reconectare cu natura si invatand unui nou stil de viata chiar in mijlocul naturii.

Constructia solida din lemn masiv furnizeaza un mediu natural care combinat cu o mobila cu design contemporan asigura o atmosfera moderna si confortabila.
Casele au fost construite in mod intentionat intr-o zona verde dar totusi rezidentiala, pentru a fi o combinatie intre natura si viata urbana. Au marele avantaj ca permit celor care locuiesc aici sa stea in mijlocul naturii alaturi de copaci, pasari si cerul liber dar si sa mearga la piata, pe strada, la restaurant sau chiar la barul din colt.

Casele Copac au inceput ca un proiect de familie initiat de un bunic si nepotul sau. A fost un experiment si un proiect de cercetare pentru obtinerea unor cladiri experimentale dedicate celor care iubesc noul si natura. Au fost construite cu scopul de a gazdui prietenii, invitatii si studentii interesati de arhitectura si de natura ca si sursa de inspiratie.

Incepand cu anul 2015, aceste doua casute sunt disponibile pentru vacante pe termen scurt exclusiv membrilor Treehouse Family si prietenilor acestora.


Recomandari articole: casa din copac, case de lemn, constructii,

‹‹ Amenajarea terasei - idei pentru un decor relaxant si de vis

Izolatiile interioare cu celuloza - o solutie ecologica si eficienta ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro