renovat.ro

» » » »


Casele pasive Candy Egg sunt 90% reciclabile


Ar fi Pastele in fiecare zi daca as trai intr-una dintre aceste case in forma de ou de ciocolata cu glazura de bomboane. Proiectate de Roberto Casati si un grup de ingineri toscani, proiectul poarta denumirea de KasaUovo sau Case Ou si este compus din locuinte cu o suprafata aproximativa de 70 de mp realizate in cea mai mare parte din materiale de constructie compozite, cauciucuri uzate si deseuri de lemn.

Casa pasiva Candy Egg
Casele pasive Candy Egg sunt 90% reciclabile

Galerie poze
  • Casa pasiva Candy Egg
  • Proiect de case in forma de ou tehnologie pasiva pentru o economie de energie
Galerie poze

Casati spune ca a ales intentionat acesta forma pentru Casele Ou (Egg Houses), deoarece fiind inspirata din natura, este forma care ajuta cel mai mult la la conservarea eficienta a energiei. Casati nu doreste sa construiasca Case ou singulare pe loturi goale. Si-a patentat conceptul si spera sa gaseasca o biserica pe plan local sau o alta organizatie care sa isi puna la dispozitie loturile de pamant pentru un program pilot care sa contina mai multe case ou.

In timp ce forma fantezista a casei si schema coloristica mai apropiata de o bomboana M&M folosite pentru designul proiectului, face ca aceste case sa fie mai potrivite pentru un loc de joaca decat pentru casa vecinilor, aceste locuinte folosesc o combinatie de turbine de vant si panouri solare fotovoltaice pentru a fi cu 70 % mai eficiente in folosirea energiei decat o casa construita prin metode conventionale. Chiar daca casa va avea si un boiler cu gaz montat suplimentar fata de sursele alternative de energie, proiectul ramane totusi cel al unei case pasive. 

Casa mai beneficiaza si de un sistem prin care asa numita ? apa gri?, adica apa obtinuta in urma activitatilor casnice sau a igienei personale si chiar apa de ploaie, este refolosita ca apa menajera sau pentru irigarea gradinii.

Aceste casute sunt de asemenea si foarte reziste si la cutremur, cel putin asta declara proiectantii lor. Tot ce tine de Casa Ou este prefabricat si modular, si spatiul poate fi adaptat in functie de cerintele fiecarei familii.

Costurile estimate ale acestui tip de constructie se ridica undeva la 2000 de euro pe metru pastrat ceea ce inseamna ca o astfel de locuinta ar costa undeva pe la 140000 de euro ara sa mai calcum si pretul terenului.


Recomandari articole: proiectare, case,

‹‹ 25 de idei ieftine si istete Do it Yourself pentru amenajarea gradinii

Amenajarea unui salon de infrumusetare de doar 35 de mp ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro