renovat.ro

» » » » » »


Cat dureaza constructia unei case?


Vrem casa, dar oare cat dureaza constructia? Este una dintre intrebarile care sigur apar atunci cand ai in vedere un astfel de proiect. Vom raspunde in mare, dar sunt multe elemente de care trebuie tinut cont: zona unde ridicati casa, adica daca este in partea sudica, estica unde vremea e prielnica, va fi construita mai rapid decat in nord, nord-vest, ce fel de casa va doriti - pe un nivel, cu mansarda, cu etaj, cu demisol locuibil - o faceti in regie proprie sau cu echipa, din ce materiale este facuta casa etc.

Model frumos de casa mica
Cat dureaza constructia unei case?

Galerie poze
  • Model frumos de casa mica
Galerie poze

In plus, sigur luati in calcul si bugetul alocat investitiei. In acest caz, nu porniti la drum fara sa stiti pe cat va puteti baza si ce anume puteti face din fondurile respective. Nu putine persoane in aventura construirii unei case, s-au intins mai mult decat le tine plapuma, cum se spune  in popor, si chiar si azi vedem ruinele unor asa-zise case...


Vezi si: Proiecte case cu 2 bai la etaj


Sa nu uitam ca nici proiectul casei nu este asa usor: avand atatea planuri la dispozitie, iti va lua ceva timp pana te vei decide. Si, chiar si cu planul facut, incepe nebunia obtinerii documentelor si a avizelor. Dar sa le luam pe rand.

Pentru o casa la rosu, noua, cu demisol, n-ar trebui alocate mai mult de 25-30 de zile. Adica, punem o luna in cap. O fundatie realizata ca la carte, adica corect, se poate executa intr-o saptamana. Urmeaza perioada ridicarii zidurilor, turnarea stalpilor, adica o saptamana, o saptamana si jumatate, la fel - daca totul decurge corect.


In cazul acoperisului, daca vorbim doar de pus sarpanta, este nevoie de vreo cinci zile, iar cu totul se ajunge la o saptamana.


Iata si: proiecte de acoperis - cele mai interesante forme


Dar sa vedem calculele si pentru o casa la gri.


Inainte de toate, casa la gri reprezinta constructia fara finisaje. Primei etape, cea prezentata mai sus, i se mai adauga doua, maxim trei saptamani. Vorbim despre tencuirea peretilor, efectuarea instalatiilor electrice si sanitare, montarea tamplariei, iar fatada este partial facuta.


Cand aducem vorba despre o casa la cheie, la cele doua etape de mai sus mai adaugam maxim doua saptamani. Pentru o casa la cheie, in-afara etapelor prezentate, se va monta gresia si faianta, tamplaria interioara, se vor zugravi peretii, se pun corpurile de iluminat si sursele de caldura.Recomandare: Case moderne mici cu acoperis drept


Ideea e ca daca totul decurge corect, fara probleme, termenul construirii unei case este intre 3 si 6 luni. Cum am mai spus, totul tine de vreme, buget, dar mai ales de casa, cat de mare este aceasta si cat de complex este planul. Pentru ca o casa mare, cu demisol, parter si mansarda sau etaj poate dura si 2 ani. Depinde si de muncitorii pe care te bazezi. Un raspuns clar il vei obtine de la o echipa de constructori, daca ai vorbit cu o firma. Asa vei sti sigur care va fi timpul alocat investitiei. Cat despre proiecte, avem de unde sa alegi!


Recomandari articole: etape constructie, proiecte case, modele case cu parter, case de vis,

‹‹ Mimosa Pudica - Planta miscatoare - afla cum ingrijesti floarea aceasta curioasa si plina de calitati

Casa cu mansarda, 5 dormitoare si 4 bai - la toate acestea se adauga si un garaj dublu ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro