renovat.ro

» » » » » »


Cazane cu combustibil solid - avantaje


Una dintre variantele cele mai avantajoase dintre toate tipurile de cazane o reprezinta cele cu combustibil solid. Afirmatia de mai sus este determinata de faptul ca in acest tip de cazane se pot arde: lemn, peleti, rumegus, deseuri de hartie, resturi de crengi obtinute prin curatarea livezilor si au un potential caloric foarte mare.

Cazane combustibil solid
Cazane cu combustibil solid - avantaje

Galerie poze
  • Cazane combustibil solid
Galerie poze

Exploatarea acestora este foarte fiabila, putand fi utilizate de catre persoane tinere sau varstnice, deoarece nu implica unele cunostinte tehnice moderne.

Un alt avantaj al folosirii cazanelor pe combustibil solid in circuitul centralelor termice il reprezinta faptul ca pot fi racordate la cosuri de fum construite clasic, din caramida refractara, tencuite pe exterior, oferind astfel izolatia necesara in scopul eliminarii pericolelor de incendiu. Noxele eliminate in atmosfera in urma arderii combustibililor solizi mai sus mentionati nu genereaza poluare in grad pronuntat, deoarece toate sunt materiale naturale.

Recomandare: Centrala termica in soba de teracota - eficienta si economica

Prin utilizarea unui cazan cu combustibil solid se obtine independenta termica si implicit apa calda menajera pe tot parcursul anului.

Din categoria cazanelor cu combustibil solid se comercializeaza in tara noastra o gama diversificata, realizate din material diferite, dar si cu capacitati diferite astfel incat sa se adapteze nevoilor de incalzire pentru spatii mici sau generoase. Veti putea opta pentru cazane din otel sau din fonta. Cele mai frecvent intalnite sunt cele cu gazeificare, realizate de firme de prestigiu: Veissmann sau Defro, avand puteri cuprinse intre 30-40 kw, dar si cele fara gazeificare realizate de firmele: Vidarus, Ferolli sau Dunatech cu puteri intre 28-40 kw.

Recomandare: Alegerea puterii centralei pe lemne (kW) in functie de suprafata casei - cati kw trebuie sa aiba?

Ca aspect exterior, toate modelele de cazane sunt in forma paralelipipedica si se amplaseaza pe pardoseala.
Si in tara noastra se realizeaza cazane din fonta cu combustibil solid, acestea avand un numar de 3, 4, 6 si 7 elementi in functie de care si puterea acesteia difera. Veti putea alege variantele cu 3 elementi si cu putere de 23kw adecvata incalzirii unei locuinte cu camere mai mici, dar si numarul elementilor ca si puterea acestor tipuri de cazane ajunge la 7 elementi, cu o putere de 67 kw, adecvata pentru a incalzi o casa cu camere la parter si la etaj. Alegerea tipului de cazan adecvat spatiului pe care doriti sa il incalziti se face dupa o consultanta de specialitate din partea unei firme autorizate sa realizeze si sa monteze o astfel de centrala cu cazan pe combustibil solid.

Recomandare: Incalzire centrala prin semineu - plus de design si eficienta cu termoseminee

Sunt si alte tipuri de cazane ultraperformante in care se intalneste experienta acumulata in timp si tehnologia moderna ce se evidentiaza in randamentul acestora in utilizare.

Dintre acestea putem mentiona:
a) cazane din fonta cu 8 elementi si putere de 50kw, trei cai de fum, rezistenta anticoroziva ridicata, icolatia corpului cazanului cu vata de sticla caserata, cu regulator de tiraj si o curatare usoara, realizate de firma Dunatech;
b) cazane din fonta cu doua cai de fum, rezistenta anticoroziva mare, camera de ardere mare, regulator de tiraj si puteri intre 25-95 kw. Aceste tipuri de cazane sunt cu incarcare manuala si cu posibilitate usoara de curatare a arzatorului si cenusarului.

Recomandare: Sobe catalitice pe gaz - avantaje si dezavantaje

O alta varianta eficienta de cazane cu combustibil solid o reprezinta cel realizat de Vidarus, conceput cu elementi de fonta cuplati intre ei formand astfel camera de ardere acoperita cu carcasa din otel. Acest tip de cazan are eficienta termica ridicata si cu rezistenta anticoroziva. Eficienta de ardere a combustibilului deste intre 75-80% si poate fi asociat oricarui tip de cos de fum care sa fie izolat pe exterior si sa aiba diametrul de minim 35cm.

Vezi si: Sobe teracota - incalzire functionala, ieftina si cu un plus de design

Toate tipurile de cazane pe combustibil solid sunt supuse unor teste specifice si au autorizatie de utilizare de la ISCIR, ISO si de la protectia consumatorului. Actele doveditoare in acest sens se elibereaza odata cu achizitionarea produsului. In cazul oricarui tip de cazan ales este recomandat sa solicitati consultanta de specialitate atat in privinta puterii acestuia, cat si a montarii de la firme specializate in realizarea/montarea centralelor termice proprii.


Recomandari articole: centrale termice, boiler, calorifere, panouri solare,

‹‹ Decoruri indraznete dar surprinzatoare cu roz si negru pentru dormitoare incantatoare

Decorarea spatiului de la capatul patului - cateva idei creative si pline de imaginatie ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro