renovat.ro

» » » » » »


Ce lucrari nu nevoie de autorizatie de construire


Legislatia in vigoare sustine ca, in cazul unor investitii ce duc la schimbarea structurii cladirii, fie ca vorbim de lucrari de construire, consolidare, reparatii, aveti nevoie, obligatoriu, de o autorizatie de construire. Nu aveti autorizatie, asteptati-va sa scoateti din buzunare, pentru amenzi, sume fabuloase.

Lucrari la casa fara autorizatie de constructie
Ce lucrari nu nevoie de autorizatie de construire

Galerie poze
  • Lucrari la casa fara autorizatie de constructie
Galerie poze

La baza investitiilor ce duc la modificari in structura imobilelor se afla Legea nr.50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii. Lipsa autorizatei duce la amenzi cuprinse intre 1.000 si 100.000 lei. Pentru a intra in posesia autorizatiei de construire, este nevoie ca solicitarea sa fie realizata de catre persoana care detine titlul de proprietate pe imobilul sau terenul unde are loc lucrarea. Cu toate aceste amendamente, exista si lucrari unde nu este nevoie de atata alergatura, deci se pot face investitii si fara un astfel de act.


Citeste si: Cat de mare este amenada daca nu angajezi un diriginte de santier pentru constructia casei? Afla cum poti construi legal


Dar care sunt lucrarile care nu necesita autorizatie de construire? Ei bine, vom enumera investitiile ce nu necesita autorizare pentru construire:


- reparatii ce au ca scop inlocuirea tamplariei exterioare si interioare, fara a modifica forma, dimensiunile golurilor si tamplariei, chiar daca este luata in calcul si schimbarea materialelor. Exceptie fac lucrarile ce intervin la monumentele istorice.


- reparatii si inlocuirea sobelor de incalzit;


- tot felul de zugraveli si vopsitorii pe interiorul si exteriorul cladirii, fara a modifica structura si culorile cladirilor;


- reparatii la instalatiile interioare,racorduri si bransamente exterioare, montarea unor sisteme noi, performante de incalzire a apei menajere;


- inlocuirea sau repararea unor pardoseli;


Vezi si: NU POTI CONSTRUI ORICUM! Afla care sunt DISTANTELE fata de vecini si cum amplasam constructiile noi


- tot felul de reparatii la finisajele interioare si exterioare, adica la tencuieli, trotuare, ziduri de sprijin, scari de acces etc.


- intretinerea cailor de comunicatie;


- tot felul de lucrari de foraje interioare, exterioare geotehnice destinate unor contructii situate in zone protejate, cu zacvaminte acvifere;


- lucrari de constructii funerare subterane si supraterane, cu avizul administratiei cimitirului.


Conform legii, nu aveti nevoie de autorizatie nici cand vine vorba despre modificari survenite la acoperis, terase, in conditiile in care nu schimbati forma acestora, nici materialele utilizate.


Vezi si: Avize si acte necesare pentru constructia unei case in Romania


Foarte important! Nu aveti nevoie de autorizatie de construire nici cand vine vorba de amplasarea unor tonete sau chioscuri de ziare, fara fundatii, platforme.
Mentionam ca autorizatia de construire este eliberata de primaria de pe raza localitatii unde detineti terenul sau imobilul vizat pentru lucrari. Totusi, asa cum am precizat in articol, acest act emis cu o valabilitate de 12 luni este obligatoriu cand trebuie schimbata destinatia, fatada, culoarea cladirii, cand sunt inlocuite materialele din fabrica.


Recomandari articole: constructii, autorizatie de constructie, autorizatii, lucrari in constructii,

‹‹ Proiect de casa cu lucarna la mansarda

5 Sfaturi de Economisire Pentru Atunci Cand Iti Cumperi Mobila De Bucatarie ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Alexandru a scris:

Buna ziua .puteto sa-mi spuneti daca se poate sa adaug la proiectu de casa o modificare ,in proietu respectiv exista o casa iar la.distanta de 3.70 m mai exista o magazie eu am ĺegatt magazia de casa prin doua zidurii CUm se poate intra in legalitate fara sa trebuiasca sa fac din nou un alt proiect .Va multumesc

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro