renovat.ro

» » »


Ce parere ati avea daca o veche statie de metrou ar fi transformata in piscina? Ati inota in subteran?


Am citit o stire pe site-ul leparisien.fr care mi s-a parut extrem de interesanta cel putin la prima vedere  strict din punct de vedere arhitectural. In Paris este la mare moda sa te folosesti de statiile de metrou vechi scoase din folosinta pentru a turna diverse filme sau campanii publicitare. Nimic bizar pana aici as spune...dar...

Plan 3D pentru transformarea unei foste statii de metrou in piscina
Ce parere ati avea daca o veche statie de metrou ar fi transformata in piscina? Ati inota in subteran?

Galerie poze
  • Plan 3D pentru transformarea unei foste statii de metrou in piscina
  • Fosta statie de metrou transformata in club de noapte
  • Plan pentru renovarea unei foste statii de metrou si amenajarea unei galerii de arta
  • parc amenajat in subteran intr-o fosta statie de metrou
Galerie poze
  • Concept interesant de restaurant amenajat in locul unei vechi statii de metrou
  • Statie de metrou pariziana transformata in teatru si loc pentru spectacole
  • Statie de metrou pariziana amenajata pentru promovarea unui film

Asa se face ca canditata la primaria capitalei franceze Nathalie Kosciusko-Morizet a contractat pe Manal Rachdi de la firma de arhitectura Oxo Architects si Nicolas Laisn? de la Laisn? si Asociatii pentru a renova si transforma vechea statie de metrou Arsenal intr-un spatiu unde parisienii sa poata lua masa, sa poata dansa, sa vizioneze spectacole sau de ce nu sa faca miscare.


Printre planurile de amenajare a celor de la Oxo Architectes si Laisn? si Asociatii s-au numarat o piscina, un teatru, un restaurant si un parc - imaginile senzationale le puteti vedea in GALERIA FOTO de la sfarsitul articolului. 


Schitele ilustreaza cum statia Arsenal, o statie scoasa din uz si care a fost inchisa in 1939 la inceputul celui de-al doilea razboi mondial si niciodata redeschisa, poate fi transformata intr-o piscina, intr-un teatru si sala de concerte, intr-un club de noapte, galerie de arta sau chiar intr-un restaurant.

"Sa inoti la metrou pare un vis chiar nebunesc, insa ar putea sa devina realitate cat de curand" a declarat Rachdi. "Transformarea unei foste statii de metrou intr-o piscina sau intr-o sala de sport ar putea sa compenseze lipsa facilitatilor sportive din anumite zone", spune arhitectul.


O alta solutie era construirea unui parc subteran, care insa ar fi necesitat o serie de iluminatoare construite in acoperisul statiei pentru a furniza lumina naturala.

Bineinteles ca planurile au fost criticate pentru costurile enorme pe care le implica dar si pentru anumite aspecte legate de siguranta, mai ales ca dupa ce m-am documentat mai bine am aflat ca statia are inca electricitate activa si chiar daca metroul nu opreste acesta comunica cu traseul actual al liniei de metrou, ceea ce ar face aproape imposibila punerea acestora planuri in practica, cel putin in cazul acestei statii.


In Paris, exista cam 16 statii fantoma, majoritatea inchise intre 1930-1970. Un mic numar de astfel de statii au fost construite insa niciodata date in folosinta. Statiile au mai fost folosite ca locuri temporare pentru campanii publicitare sau pentru turnarea unor scene de film. Statia Porte-des-Lilas, scoasa din uz in 1935 a fost folosita ca si loc de turnare pentru filmul Am?lie in 2001, iar statia Saint-Martin a fost decorata pentru promovarea filmului "Prometheus".


Lasand la o parte interesele politice si abordand tema strict din punct de vedere arhitectural mie personal mi se pare o propunere interesanta. Ignorand costurile enorme pe care le presupune cred ca daca ar exista asa ceva in Paris  cu siguranta as plati sa vaz asa ceva. Cred ca idea are potential si adauga o noua dimensiune industriei turismului si conceputului de arhitectura si design futurist.


Recomandari articole: piscine,

‹‹ Fotolii si scaune - cum alegem modelul perfect + GALERIE FOTO cu peste 60 de IMAGINI

Dormitoare amenajate in stil marocan - elemente esentiale + GALERIE FOTO ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro