renovat.ro

» » » » » » »


Care este cel mai bun si potrivit lemn pentru afumat carnea


Carnea afumata este gustuoasa, dar se pastreaza si mai bine. Sunt multi dintre noi care nu opteaza pentru carnea afumata de-a gata, din magazine, ci pur si simplu vor ei sa prepare bucatile cap coada. Pana la urma, ai alta satisfactie stiindu-ti implicarea ta totala: cat si cum ai afumat, gustul preparatelor etc.

Model de afumatoare realizat din lemn
Care este cel mai bun si potrivit lemn pentru afumat carnea

Galerie poze
  • Model de afumatoare realizat din lemn
  • Cel mai bun lemn pentru afumat carnea
  • Carne pusa la afumat
  • Model mic de afumatoare
Galerie poze





Trebuie insa stiut ca pentru fiecare carne (pui, porc, peste etc.) este adecvata o anumita esenta de lemn, cea potrivita care-i confera si cel mai bun gust. In plus, fumul de la anumite lemne maresc si perioada de conservare a preparatelor. Deci, conteaza nu doar calitatea bucatilor de carne, ci si lemnul ales pentru afumat.

Lemnul de mar, par, prun, cires si dud da carnii o aroma dulceaga si puternica, in acelasi timp. Atat carnea de pui, cat si carnea de porc sunt cele mai potrivite pentru afumat cu esentele amintite. Asta in cazul unei arome dulci si puternice.

Citeste si: Cum iti construiesti singur o afumatoare - proiect  DIY

Pentru afumarea carnii de porc, a puiului de tara, mult mai atos, dar sia vanatului, specialistii gastronomici indicaa lemnul de fag. Acest lemn confera o aroma foarte puternica, bugata bucatelor si preparatelor mentioante.

Lemnul de frasin are o aroma deosebita si este indicat pentru carnea de pui si peste. Este o aroma aparte, placuta, sesizabila, care va face senzatie la un ospat. 

Pentru o aroma intens lemnoasa, aromata bine, este indicat lemnul de stejar, iar cea mai potrivita carne este cea de porc, vita, pasare.

Lemnul de artar este ideal pentru carnea de pui si peste daca se doreste o aroma dulce si usoara. Adica, bucati de carne mai putin afumate si foarte placute. 

Iata si: Tipuri de afumatori pe care le puteti construi in curte

La polul opus, nerecomandat pentru afumat carnea este lemnul de rasinoase. O avea aroma lor rasinoasele, dar esenta acestora duce la un gust total neplacut, chiar amar pentru carne. Deci, e bine de evitat.
De asemenea, lemnul de mesteacan duce cu timpul la un gust amar, neplacut pentru carnea afumata.

Un alt sfat de care este bine sa tineti cont este acela de a nu folosi lemn cu tot felul de impuritati, cu ciuperci etc. Rezultatul nu va fi unul deloc favorabil.
Sunt potrivite pentru afumat carnea esentele din lemn proaspat taiat, dar si cele mai vechi.

Vezi si: Care sunt cele mai bune lemne pentru foc | Fa focul, fara sa arunci banii pe foc!

De asemenea, lemnele verzi, care se aud mocnind incet in timpul procesului de afumare au un rol important: fac carnea foarte suculenta. 
Iata cateva sfaturi utile legate de procesul de afumat carnea. Sunt lucruri bine de stiut, avand in vedere ca, la finalul unui astfel de proces, va asteptati la rezultate minunate si la produse gustoase.


Recomandari articole: afumatoare, afumatori carne, modele afumatori pentru curte, lemne foc, cuptor pe lemne,

‹‹ Planul unei case mici dar foarte confortabila : Are 2 dormitoare, 1 baie si 1 living de vis

Mega proiect de casa cu 5 dormitoare si garaj ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Romeo a scris:

Specialiștii cei mai mari în a afuma și face grătare, sunt rommii. Și ei spun că nici un lemn nu-i mai bun pentru aceste două operații, precum lemnul de prun și cireș. Punct.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro