renovat.ro

» » » » »


Centrale termice artizanale pe lemne - solutii alternative de incalzire ce ofera confort sporit


Nu toti isi permit o centrala achizitionata direct din magazine si tocmai de aceea, inventiv cum este, romanul a inventat si pus in functiune centrale termice artizanale. Centralele termice artizanale sunt bune la casa omului, mai ales in mediul rural. Vom vorbi, pe scurt, despre o instalatie construita integral din metal, care functioneaza in baza combustibilului solid, adica cu lemne, si care functioneaza prin gravitatie cand e frig, dar si pe timpul de caldura, cu ajutorul unei pompe de recirculare.

Centrala termica artizanala constructie
Centrale termice artizanale pe lemne - solutii alternative de incalzire ce ofera confort sporit

Galerie poze
  • Centrala termica artizanala constructie
Galerie poze

Apa care este calda isi micsoreaza densitatea, devine mai usoara, si urca spre partea superioara a instalatiei pana la vasul de expansiune. Din acest moment, conductele sunt in coborare pana la calorifere. Trebuie precizat ca inventatorul unei astfel de instalatii s-a bazat pe apa distilata (demineralizata), plus antigel. Antigelul are rol antioxidant. In fiecare toamna se face revizia instalatiei, mai precis pe langa verificarea centralei este scos si agentul termic, iar daca nu sunt semne de rugina inseamna ca lichidul ales a fost de calitate superioara.

Recomandare: Centrale termice pe lemne vs. centrale pe peleti. Ce alegem?


O alta solutie si ieftina si la indemana romanului este centrala termica in soba de teracota. Partea buna a acestei instalatii este aceea ca va fi incalzita nu doar camera unde este amplasata, ci si celelalte prin legare la centrala. Vorbim despre o constructie din teracota pe o baza metalica � suport, plita din fonta, in care se afla un cazan din tabla si teava. Practic, in soba construita sau achizitionata este montata o instalatie ce preia mare parte din caldura din focar, fiind distribuita in tot imobilul. Mai pe scurt, un singur foc face ce face si incalzeste toata casa. Cine detine deja o soba nu mai are de cumparat decat teava din fier pentru serpentina, tevi PVC, calorifere, pompa de recirculare, termostat, supapa de siguranta, manometru, vas de expansiune si robineti.

Vezi si: Centrala termica in soba de teracota - cu adevarat eficienta si economica


In magazinele din domeniu gasiti sobe tip centrala, multe cu bazin de apa pe partea din spate ce pot fi racordate pe instalatie de calorifere in circuit deschis. Sobele dispun de deflector, reglaj dublu de aer, maner detasabil. Reglajul dublu de aer atat in partea inferioara cat si superioara a sobei are ca scop un control mai precis asupra procesului de ardere. Deflectorul se afla instalat in conul focarului ajutand la un schimb termic mai bun. Sa nu uitam ca traseul fumului de evacuare este prelungit tocmai cu ajutorul acestui deflector. In plus, focarul dispune de sticla ceramic, rezistenta la temperaturi de 800 grade Celsius.


Citeste si: Tipuri de centrale termice - Iata ce trebuie sa stii inainte de a alege un model anume


Sunt solutii ce pot fi puse in practica la casa omului, dar indicat este ca-n procesul de constructie sa fie prezent si un specialist in domeniu.


Recomandari articole: centrale termice, centrale termice pe lemne, schema montaj centrala pe lemne,

‹‹ Uite cum poti folosi autocolantul pentru refacerea sau decorarea locuintei

Tendinte moderne in amenajarea bucatariilor - cele mai frumoase idei si poze ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro