renovat.ro

» » » » »


Cum citesti indexul cand contorul are capacul deteriorat - Ponturi Utile


CE faci cand nu poti citi contorul la energie electrica? Cum te descurci daca ai contorul deteriorat sau pur si simplu nu se vede prin geam? De ceva vreme ma regasesc in aceasta situatie. M-am gandit sa fac o solicitare pentru schimbarea carcasei in care se afla montat contorul dar din cauza ca mi-ar pricinui pagube materiale destul de costisitoare ( trebuie sa modific partial gardul) am renuntat deocamdata. 

Contoar electric cu geam matuit
Cum citesti indexul cand contorul are capacul deteriorat - Ponturi Utile

Galerie poze
  • Contoar electric cu geam matuit
Galerie poze

Zilele trecute am citit un articol online pe www.observatorulph.ro pe aceasta tema si aflat ca exista multe solicitari inregistrate la Electrica privind deteriorarea contorului de energie electrica, respectiv greutatea citirii indexului ca urmare a matuirii carcasei contorului. 

Degeaba s-au montat contoare moderne, daca carcasa veche a fost pastrata, iar din cauza factorilor de mediu si nu numai, oamenii citesc cu greu indexul...cu greu pe cel corect. NU de putine ori s-a dat gres cu informatiile de acest gen ajungandu-se la plata unor facturi astronomice.

Citeste si: Proiectarea instalatiei electrice pentru casa . Sfaturi inteligente.

Deci ce se intampla intr-o astfel de situatie? 

Conform articolului citit am aflat ca reprezentantii Distributie Energie Electrica sustin ca, asa cum s-a constatat de altfel, sarcina lor este aceea de a inlocui contoarele vechi cu unele moderne, noi. Pe de alta parte, Blocul de Masura si Protectie (BMP) in care este montat contorul poate fi deteriorat ca urmare a expunerii indelungate la factori externi de orice fel, ducand la  matuirea capacului si chiar imposibilitatea citirii indexului. Asta chiar si-n conditiile nedesigilarii BMP. 

Iata si solutia conform declaratiilor angajatilor Electrica:

�Pentru a elimina aceasta deficienta, DEER aplica mai multe solutii tehnice, in functie de fondurile disponibile, dupa cum urmeaza:
- inlocuirea BMP;
- inlocuirea capacului existent;
- practicarea in capacul existent a unei fante de vizionare index, care este securizata prin obturarea profesionala cu un capac transparent.
Pentru rezolvarea punctuala a situatiilor de acest gen, abonatii ar trebui sa contacteze operatorul de distributie pe adresa oficiala a societatii: [email protected] 

Vezi si: Refacerea instalatiei electrice - Sfaturi de care trebuie sa tineti cont

Acum vine si partea interesanta si anume sfaturile date de unii dintre cititorii articolului.  Acestia sustineau ca solutia, data chiar de un angajat de la Electrica a fost ca in dreptul chenarului cu cifre sa lipim o banda lata de scotch transparent. lipiti o bucata de scotch transparent din acela lat. 
Alta varianta ar fi sa se foloseasca o solutie polish pentru carcasa de plastic si pentru repararea zgarieturilor. 
Personal as vrea sa incerc varianta cu banda de scotch care spre sa functioneze si sa mai imi amane macar pentru o perioada modificarea gardului.


Recomandari articole: contor electric, instalatie electrica casa, instalatii electrice,

‹‹ Ce obligatii au romanii care detin fose septice - amenzile pornesc de la 5000 de lei

Ce trebuie stiut despre turnarea betonului iarna - cum se executa corect lucrarile ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro