renovat.ro

» » » » »


Consolidare pereti BCA cu plasa metalica de Buzau


In unele situatii, peretii unui apartament sau ai unei case necesita consolidare. In special peretii despartitori din BCA ajung sa nu mai poata sustine faianta sau fac sa apara fisuri pe pereti, in tencuiala si pe vopseaua lavabila.

Consolidare pereti din BCA cu plasa metalica
Consolidare pereti BCA cu plasa metalica de Buzau

Galerie poze
  • Consolidare pereti din BCA cu plasa metalica
  • Cum arata plasa metalica de Buzau
  • Plasa de Buzau fixata in tencuiala
  • Plasa metalica aplicata si tencuita pe perete
Galerie poze
  • Scoabe pentru prinderea pasei metalice de perete

Daca acest perete din BCA desparte bucataria sau baia de sufragerie, hol sau alte incaperi si dorim sa incepem placarea cu faianta a acestuia, atunci se impune consolidarea, deoarece bucatile de BCA miscandu-se, vor face ca si faianta sa se umfle sau sa se desprinda. Consolidarea se face cu plasa de rabit, care este din sarma mai subtire, cu ochiuri mai mici, sau cu plasa de Buzau. Aceasta are ochiuri mai mari si este mult mai solida.

Sa vedem care sunt etapele consolidarii unui perete din BCA ce desparte bucataria de sufragerie. Se vede clar faptul ca aceste caramizi de BCA nu mai sunt foarte stabile si vor provoca fisuri in tencuiala.

Perete de BCA
Perete de BCA

Iata plasa de Buzau. Numele vine de la orasul unde se fabrica. Taiem bucatile potrivite pentru peretele nostru.

Plasa metalica de Buzau
Plasa metalica de Buzau

Plasa de Buzau se fixeaza in peretele de BCA cu scoabe mari, de grosimea unor cuie, deoarece plasa este grea si se poate indeparta de perete.

Scoabe pentru prinderea plasei de perete
Scoabe pentru prinderea plasei de perete

Aplicare Tencuiala

Decupam plasa metalica de Buzau acolo unde trec tevile. Fiind vorba de o bucatarie, avem tevile de apa si de gaze. Pentru tevile mai mari, daca sunt suficient de departate de perete, putem trece plasa pe sub ele.

Decupam plasa in dreptul tevilor
Decupam plasa in dreptul tevilor

Plasa metalica este incorporata in doua straturi de tencuiala. Mai intai se amorseaza peretele de BCA. Primul strat de tencuiala se va da pe sub plasa, se lasa sa se usuce si se da al doilea strat, peste plasa de Buzau.

Plasa de Buzau fixata in tencuiala
Plasa de Buzau fixata in tencuiala

Cat tencuiala este inca umeda, finisam toata suprafata cu o bucata de polistiren. Lasam tencuiala sa se usuce complet, dupa care putem incepe urmatoarea etapa de zugraveli interioare: placarea cu faianta, daca este cazul, sau prepararea si aplicarea gletului.

Consolidarea peretilor cu plasa de Buzau
Consolidarea peretilor cu plasa de Buzau

Intrebari si raspunsuri despre consolidarea peretilor de BCA cu plasa de Buzau:

Intrebare: Cat costa plasa de Buzau?
Raspuns: Pentru preturi de produse si servicii, va rugam sa contactati direct firmele de amenajari interioare prezentate pe site.

Intrebare: Cum se fac zugravelile interioare?
Raspuns: Dupa finisarea si uscarea tencuielei se poate aplica glet si apoi vopsea lavabila sau decorativa asa cum doriti.

Intrebare: Daca este o casa din chirpici, cum o putem consolida cu plasa de Buzau, din moment ce scoabele nu se prind in pamant?
Raspuns: Oricum, peretele nu ar putea sustine greutatea plasei de Buzau. O idee ar fi sa aplicati metoda de tencuire a caselor de lemn la munte. Cautati cuie de lungime putin mai mare decat jumatate din grosimea peretelui si le bateti in perete, din loc in loc. Apoi impanziti peretele cu sarma galvanizata de grosimea celei folosite la plasa de rabit, agatata de aceste cuie, infasurand o data sau de doua ori in jurul fiecarui cui.

Intrebare: As dori sa consolidez o casa, construita in 1950, cu ziduri din caramida arsa si nearsa (grosime zid=35 cmm) si fundatia din piatra (fundatia 1 m deasupra solului). Va rog sa-mi spuneti ce metoda as putea sa aplic pentru consolidare si tencuirea peretilor exteriori. Doresc sa schimb si geamurile, sa mai fac o usa exterioara si o baie atasata la casa in perioada acastei consolidari.
Raspuns : Sfatul meu este sa apelati la un inginer structurist, care sa vina la fata locului sa analizeze situatia. Acesta va poate indica cel mai bine metoda potrivita, in functie de necesitatile speciale ale constructiei.


Recomandari articole: bca, tencuiala, constructii,

‹‹ Idei si tehnici de decorare a peretilor

Zugraveli decorative cu stucco venetian ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro