renovat.ro

» » » » » »


Constructia casei din lemn pas cu pas


Iata ca am ajuns si la etapa ridicarii casei de lemn. Dupa executia fundatiei, am anuntat firma producatoare si cu ajutorul unei companii care se ocupa cu transportul marfurilor in tara, intr-o dimineata am adus casa.

Materiale pentru constructia unei case din lemn
Constructia casei din lemn pas cu pas

Galerie poze
  • Materiale pentru constructia unei case din lemn
  • Ridicarea casei din lemn
  • Usa casei din lemn
  • Ferestrele casei din lemn
Galerie poze

Aceasta a fost realizata in atelierul firmei si apoi desfacuta si pregatita pentru transport.
O echipa de la firma producatoare, contracost, mi-a asigurat si instalarea casei de lemn. Acest lucru nu este inclus in pretul proiectului initial, astfel ca oricine poate opta si pentru realizarea personala a casei. Datorita faptului ca nu aveam echipa care sa ma ajute, si neavand experienta in ridicarea caselor de lemn , am optat pentru aducerea unei echipe de profesionisti. Aceasta echipa, formata din 5 persoane in termen de 4 zile a realizat casa, inclusiv acoperirea ei.
Materialele pentru constructia casei de lemn

materiale necesare pentru constructie casa lemn

Materialele pentru constructia casei de lemn

Ridicarea casei, asa cum se observa si din fotografii, se face plecand de jos pe toata suprafata casei. Montarea ferestrelor si geamurilor se executa in paralel cu ridicarea peretilor, astfel ca dupa terminarea acoperisului, casa este gata.

ridicare casa lemn

Ridicarea casei de lemn

Pentru rigidizarea constructiei se folosesc suruburi pentru lemn, acestea fiind furnizate de asemenea de catre echipa care s-a ocupat de ridicare casei. Ca si elemente cheie la aceasta etapa a constructiei, as putea sa subliniez faptul ca este foarte important ca in perioada cand se ridica sa nu ploua, ploaia afectand foarte mult lemnul.

usa unei constructii din lemn

Usa casei de lemn

La constructia casei de lemn trebuie sa fiti pregatiti atat cu modelul de acoperis (carton, tabla, tigla, etc.) cat si cu solutia de vopsit, macar pe exterior. In cazul in care nu aveti la dispozitie acoperisul, asigurati macar o folie pentru acoperirea materialelor in caz de ploi.

Ferestrele unei case din lemn

Ferestrele casei de lemn

Concluzie:

Avand in vedere ca operatiunea de ridicare a casei necesita experienta si oarece deprinderi de lucru ale lemnului, este bine sa se opteze pentru ridicarea aceasteia cu oamenii specializati care au si realizat-o, chiar daca acest lucru va creste putin pretul casei de lemn . Acestia stiu bine ce au de facut iar timpul de realizare este redus.

Urmatoarele etape sunt montarea acoperisului de sindrila bituminoasa si vopsirea casei de lemn pe exterior . Dar, despre aceste lucrari vom vorbi in alte articole de constructii si amenajari case.

Articol de:   Manuel,   e-mail:  [email protected]

Intrebari si raspunsuri despre constructii case de lemn:

Intrebare: La constructia unei case din lemn, baile pot fi din acelasi material sau trebuie construite din bca/caramida? Daca pot fi din lemn, cum se izoleaza impotriva umezelii din baie? Va multumesc!
Raspuns : Pentru baie, structura de rezistenta va fi acoperita cu placi rigips peste care se aplica faianta.


Recomandari articole: constructii, case de lemn, materiale de constructii, lemn,

‹‹ Garduri si porti din lemn pentru amenajarea exterioara a curtii

Acoperisuri pentru case | Modele si Materiale ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
toporas a scris:

daca nu va este cu suparare ma intereseaza mai multe detalii despre proiectul dumneavoastra.(proiect,proiectant,firma din Harghita,cheltuieli finale).va multumesc.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro