renovat.ro

» » » » » »


Constructie casa pe teren ingust - aspecte importante bine de stiut


Este dificil de gasit o parcela de teren mai mare in orase si asta din cauza construirii unui numar din ce in ce mai mare de cladiri care au dus la divizarea proprietatilor funciare. Acest lucru nu inseamna insa ca nu veti putea sa construiti o casa pe un teren mai ingust.

Proiect casa pentru lot ingust
Constructie casa pe teren ingust - aspecte importante bine de stiut

Galerie poze
  • Proiect casa pentru lot ingust
  • Proiect casa cu garaj subteran cu deschidere mica
  • Casa pe teren ingust
  • Proiect casa pe teren ingust
Galerie poze
  • Model de casa cu garaj la subsol construita pe teren cu deschidere mica
  • Model de casa pentru teren cu deschidere mica
  • Casa cu mansarda potrivita pemntru terenuri inguste
  • Model casa moderna cu latime mica
  • Casa mica pe structura de lemn pe teren ingust

Pentru aceasta va trebui insa sa alegeti proiectul de casa potrivit pentru parcela de teren de care dispuneti. Daca terenul este ingust dar mai lung puteti construi o casa doar cu parter iar daca si lungimea este limitata, atunci va trebui sa alegeti o casa cu mansarda. In continuare va prezentam alte aspecte importante pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand veti construi o casa pe un teren ingust.

Suprafata casei

Cat spatiu va ocupa cladirea pe parcela de teren este poate cel mai important aspect. Trebuie sa luati in considerare ca suprafata utila a casei nu include de exemplu scarile, acoperisurile sau scarile exterioare. De aceea cladirea ar trebui sa fie situata la minimum 1.5 metri de limita proprietatii. Locatia cladirii trebuie sa ia in considerare si alte aspecte precum distanta unui perete cu fereastra fata de garduri sau ziduri.

Ferestrele casei

Asa cum am mentionat mai sus la stabilirea locatiei unei case trebuie sa tineti cont de peretii cu ferestre. Cu ajutorul proiectantului, zidurile cu ferestre se pot modifica dar acest lucru inseamna ca veti avea nevoie de ferestre mai mari pe celelate laturi ale casei. Ca regula generala, pentru o constructie cu destinatia de casa de locuit, ferestrele unei camere ar trebui sa aiba o suprafata de cel putin 1/8 din suprafata podelei. Daca privelistea unei ferestre este obstructionata, puteti sa o inlocuiti cu caramizi de sticla mai ales daca este vorba de baie, garaj sau holuri.

Arhitectura casei
Casa pe o parcela ingusta ar trebui sa aiba o linie arhitecturala simpla. Daca doriti un aspect mai deosebit, acest lucru se poate realiza prin finisarea fatadelor cu materiale si culori interesante. Constructia unei case pe o parcela ingusta ar trebui tina cont de urmatoarele aspecte:

- fatada caselor mici ar trebui sa aiba o culoare deschisa precum alb sau galben. Se poate folosi o combinatie de culori insa acoperisul va trebui sa foloseasca una dintre aceleasi nuante

- folosind culori diferite la fatada se pot corecta unele aspecte vizuale precum o fundatie mai inalta care pare sa faca parterul mult mai mare decat este in realitate
- puteti alege nu numai culori diferite ci si materiale diverse impartind fatada in doua parti

- incercati sa evitati decoratiunile orizontale ale fatadelor deoarece vor crea un aspect disproportionat. Daca partea mai ingusta a casei este inspre calea de acces, intrarea in casa ar trebui sa fie marcata printr-o arcada mai inchisa la culoare

Garajul

Un garaj separat este practic imposibil de construit pe o parcela de teren ingusta, de aceea ar trebui sa alegeti un proiect in care garajul este integrat in casa. Exista insa cateva probleme pe care ar trebui sa le clarificati cu arhitectul:

- daca intrarea in garaj este din fata veti reduce zona rezidentiala deja limitata iar daca garajul este pe lateralul cladirii, aceasta va trebui sa fie mai lunga

- daca garajul se afla in partea din spate a casei atunci va trebui sa amenajati o cale de acces pe langa cladire

- un garaj la subsol poate fi o buna solutie insa este mai costisitor de construit si izolat si nu poate fi construit pe orice tip de sol.


Recomandari articole: proiect casa, teren ingust, case mici, constructii case,

‹‹ Iata cum scapi de insectele nedorite din casa: carii, gandaci de bucatarie, furnici, muste, tantari, paienjeni si purici

Despre riscurile ocupationale din constructii ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
vili a scris:

Preturi valabile pentru 2019 450,525 mppret construit la cheie iar numai manopera la rosu 55,65 euro mp construit desfasurat.
0766271435

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro