renovat.ro

» » » » »


Constructia unui cuptor de pizza pentru terasa - in cateva etape simple


Daca va place pizza pe vatra si ati vrea sa o preparati acasa, atunci trebuie sa cititi in continuare. In acest articol va vom prezenta cum va puteti construi un cuptor de pizza pe terasa voastra unde veti putea pregati diferite sortimente ale celui mai iubit preparat culinar italian.

Pasii pentru constructia unui cuptor de pizza pe terasa
Constructia unui cuptor de pizza pentru terasa - in cateva etape simple

Galerie poze
  • Pasii pentru constructia unui cuptor de pizza pe terasa
  • Constructie soclu din boltari pentru cuptor pizza
  • Placare baza cuptor cu caramida aparenta
  • Turnare blat lucru din ciment
Galerie poze
  • Montare cupola cuptor pizza
  • Instalare cos de fum pentru evacuare cuptor de gradina
  • Etape constructie cuptor pizza pe lemne pentru gradina

Pentru a va construi un cuptor de pizza pe lemne pentru gradina trebuie sa parcurgeti urmatoarele etape:

Constructie soclu sau baza cuptor

Pe o fundatie de beton construiti o structura din caramizi sau boltari si mortar. Folositi caramizi sau boltari de 20 de cm si construiti o structura in forma de L care sa se potrivesca cuptorului si care sa ofere spatiu pentru blatul unde veti prepara pizza. Stivuiti caramizile pana la inaltimea dorita si umpleti golurile verticale din caramizi cu beton. Acest lucru va asigura o structura solida si suficient de rezistenta pentru a sustine cuptorul.

Recomandare: Constructia unui cuptor pe lemne pentru gradina - sfaturi si idei utile

Placare soclu cuptor

Exista mai multe materiale pe care le puteti folosi pentru a face ca aceasta structura sa arate bine si sa se potriveasca cu arhitectura generala a casei. Caramida aparenta este cea mai indicata deoarece ofera un finisaj durabil si un aspect deosebit. Masurati inainte suprafata pentru a stii cu exactitate cate bucati de caramida aparenta aveti nevoie. Nu uitati sa cumparati si caramida aparenta de colt pentru ca finisajul sa fie de calitate. Utilizand o mistrie, aplicati un strat de mortar pe partea din spate a caramizilor aparente si apasati-le pe structura construita. Utilizati un distantier pentru a va asigura ca toate caramizile sunt asezate uniform. Dupa ce mortarul se usuca, folositi o mistrie mica sau o punga pentru a umple spatiile dintre caramizi cu mortar.

Recomandare: Cum se monteaza pavelele sau pavimentele gen placi

Realizare blat de lucru pentru cuptor

Dupa ce ati terminat cu baza veti avea nevoie de un blat solid pe care sa asezati cuptorul. Puteti folosi un blat de beton, iar pentru a-i imbunatati aspectul puteti folosi un cadru de fier forjat. Slefuiti cadrul metalic si apoi vopsiti-l cu un pistol de vopsit pentru a obtine un aspect uniform. Turnati betonul in cofragul de lemn si folositi o mistrie pentru finisaje si netezime. Lasati betonul sa se usuce cel putin o zi pana cand toate petele intunecate au disparut.

Recomandare: Blaturi de bucatarie - tipuri si materiale

Asamblare cupola

Consultati instructiunile producatorului pentru o asamblare corecta a cupolei. Intai puneti cuptorul pe blat si faceti marcaje cu un creion sau cu o bucata de creta. Asezati piatra de copt care poate fi din caramida refractara din care se construiesc sobele. Pregatiti mortarul si ansamblati cuptorul asigurandu-va ca toate elementele sunt drepte. Nu folositi prea mult mortar deoarece unele componente ale cuptorului s-ar putea inclina. Lasati mortarul sa se usuce si apoi verificati ca toate componentele sunt fixe si au fost ansamblate corect.

Recomandare: Bucatarii de vara - modele si idei de amenajare

Instalare cos de fum

Cosul de fum poate fi alcatuit din doua componente: cosul de fum propriu zis si un conector care este asezat in partea superioara. Chituiti-le bine pentru a va asigura ca sunt etanse pentru ca evacuarea sa se faca doar prin cosul de fum.
Speram ca acest articol a fost util si ca v-a inspirat pentru construirea unui astfel de cuptor de pizza pe terasa voastra.

Recomandare: Mobila bucatarie de vara


Recomandari articole: cuptor pe lemne, gratar gradina, constructii,

‹‹ Flori perene pentru gradini cu soluri pietroase si rocarii

Trandafiri pitici - plantare, udare, ingrijire, taiere ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro