Constructia pas cu pas a unui garaj din panouri sandwich
Cand vreti sa construiti un garaj, cele mai potrivite sunt panourile cu
vata minerala, care dispun de densitate si grosime in functie de cat de
buna vreti sa fie izolarea fonica si termica.
Daca optati pentru
panouri sandwich metalice ideal ar fi sa aiba grosimea de 1mm, fata -
verso. Cele mai recomandate, la acest capitol, sunt panourile din
plastisol, poliester sau cele zincate. Ca si sfat tehnic, panourile asezate pe orizontala si specifice peretilor laterali este de ajuns sa aiba inaltimea de 6 m.
Garaj din panouri sandwich
Fundatia la un garaj
Cand construiti fundatia trebuie sa tineti cont de faptul ca este nevoie de una rezistenta. Se ia in calcul si rezistenta structurii, dar si cea a vehiculului. Vorbim, totusi, despre un garaj. Specialistii in domeniu opteaza, in defavoarea betonului, pentru un garaj amenajat pe piloni cu surub.
A venit randul instalarii podelei cadru. Aici vorbim despre acoperirea cu un canal de profil de 12 sau 14 pentru fiecare rand transversal de gramezi centrale. Asa se formeaza un sistem de sustinere a bustenilor de podea.
Date tehnice: - superior bustenilor de rulmenti amenajati doua canale cu profilul de 8
- mai este necesara o teava usoara de 40x40x4 mm asezata longitudinal cu un pas interaxal de 40-50 cm, toptul pentru restrangerea podelei
- se toarna o placa monolita de beton armat
- aceasta va rezista datorita a doua plase de armare a profilului de 14 mm, legate deasupra si sub stratul de busteni cu un alt strat de beton, ca protectie. Acesta va fi de cel pustin 40 mm.
Dispozitivul cadruA venit randul amenajarii dispozitivului cadru ce se va face dintr-o teava de profil de aceeasi dimensiune precum cea a sifonului de podea. Rama garajului va fi realizata din jante solide, de-a lungul si in jurul perimetrului, cu stalpi verticali, precum o cusca.
Atentie!! ! La acest capitol, nu trebuie sa folositi tevi mici; sunt mai putin rezistente la intemperii, iar la primele adieri mai tari ale vantului, se vor balansa, se vor misca.
Cat despre usi, daca ati ales unele batante din otel, cutia lor trebuie amenajata imediat pe canale.
Iata pe scurt pasii la acest capitol - dispozitivul cadru:- amplasati cadrele specifice peretilor laterali, formate din conducta de profil
- in forma trapezoidala, asamblati ramele de perete paralele cu panta acoperisului
- veti ridica pe vertical cadrele fabricate, care de sus si de jos vor fi fixate cu tevi
- vor fi taiati stalpii verticali si amplasati la locul lor
- plasati incorporarile in deschiderile ferestrelor si a portilor
- ca rigiditate de care este nevoie, peste coroana, respective peste rafturile de rulmenti asezati grinzi transversale
Abia dupa ce terminati cu ansamblul, cadrul va fi asezat la baza prin sudare, suruburi sau ancore. Si, la fel de important, inainte de orice lucrare, pregatiti materialele. Ne referim la structurile metalice ce trebuie curatate de rugina, degresate, amorsate si vopsite.
Panourile de garajIntai de toate, atasati un profil de pornire la canalele ce depasesc cadrul, iar un strat subtire de spuma poliuretanica va fi aplicata la baza, aici fiind introdus si un rand suplimentar de panouri. Un alt sfat important venit din partea specialistilor este acela de a spuma toate imbinarile si asta inainte de a fixa elemental adiacent. Veti fixa panoul cu ajutorul unor suruburi autofiletante din otel.
Punct ochit: ventilatia
Binevenit este si un sistem de ventilatie si aveti nevoie de:
- gaura in panou de aproximativ 50 mm
- se introduce conducta cu o panta mica exterioara
- veti taia conducta, pe fiecare parte, cu o janta de 15 mm, dupa care le sigilati cu silicon
- pentru decor, instalati grilaje in diferite modele
Finalul si acoperisul
Ne aflam la partea de instalare a acoperisului. Nu inainte insa de a-l izola. Taiati inainte de toate panourile care ies in-afara, cu ajutorul unei jante superioare, tocmai pentru a forma o uniformizare a capetelor. Atasati panourile. La imbinarea paniurilor cu peretii , aplicati spuma de montare din abundenta atat pe teava, cat si pe capatul deschis al panoului. Intregul ansamblu va fi protejat cu vopsea/mastic, plus benzi de colt din exterior si interior. Ramane sa inchideti taieturile panourilor in deschiderea ferestrelor, a portilor cu reflux. Totul se va face insa la recomandarea specialistilor in domeniu, respective a producatorilor.
‹‹ Topul tarilor care investesc cel mai mult in imobiliarele din Romania
Magnolia - ghid de ingrijire al acestui copac deosebit de frumos ››
Autor RenovatRo: Cristiana

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!