renovat.ro

» » » » » »


Cum se face un gard din plasa cu fundatie etapa cu etapa


Fiecare locuinta dispune de un gard, acesta avand rolul de a delimita proprietatea, a delimita gradina de restul casei. Dincolo insa de rolul delimitator, gardul trebuie sa arate si bine. Te uiti la o casa si vezi si ansamblul din fata, care include si gardul, bineinteles. Si-apoi, gardul trebuie sa fie in armonie perfecta cu stilul casei. Nu poti avea o casa moderna si cateva scanduri unite ce tin loc de gard. Gardul va fi ales in functie de design, stil, buget dar si functionalitate.

Gard din plasa cu fundatie de beton
Cum se face un gard din plasa cu fundatie etapa cu etapa

Galerie poze
  • Gard din plasa cu fundatie de beton
Galerie poze

Daca ai nevoie de un gard care sa imprejmuiasca doar gradina, spre exemplu, nu te hazarda prea mult. Gardul din plasa cu fundatie este cel mai potrivit. Puteti opta pentru un gard cu plasa bordurata care este simplu, in general, si usor de construit. Partea unde veti depune ceva mai mult efort este cea in care turnati si o fundatie de beton si asta inainte de a monta stalpii de metal si plasa bordurata.


Recomandare: Gard de plasa impletita - sisteme de imprejmuire pentru terenuri


Prima etapa in realizarea gardului din plasa cu fundatie este aceea de a face drumuri in vederea obtinerii autorizatiilor necesare de constructie. Legea nr.50/1991 atesta clar ca, pentru orice tip de gard, din orice material, cu exceptia celui din panouri mobile, este nevoie de autorizatie de construire. Autorizatia se va obtine de la primaria de domiciliu si asta doar dupa ce veti depune un dosar cu urmatoarele acte: certificat de urbanism, titlul de proprietate asupra terenului, avize si alte acorduri legale necesare, proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor prooriu-zise, dovada ca ati achitat taxele.


Vezi si: Garduri si porti din lemn pentru amenajarea exterioara a curtii


Urmeaza sa stabiliti cate cai de acces va avea suprafata imprejmuita, dimensiunea portii sau a portilor, precum si locul unde vor fi amplasate.
Iata ca am ajuns si la etapa de construire a gardului care consta in: saparea fundatiei, alinierea stalpilor de sustinere, turnarea cotei zero, turnarea fundatiei gardului, ridicarea gardului, montarea accesorilor adecvate gardului.

La partea cu saparea fundatiei, indicat este sa o faceti la o adancime de aproximativ 50 cm, iar latimea de 30 sau 40 cm. Pentru ca stalpii sa fie rezistenti, optati pentru unii din beton sau fier, iar distanta sa fie de 2,5 cm pentru gardurile inalte, lungi si de 1,5 cm pentru cele joase.


Citeste si: Modele de garduri din lemn - galerie video cu imagini


Cand am amintit de turnarea cotei zero, ne refeream la pozitionarea stalpilor si turnarea betonului. Iar cand s-a ajuns la turnarea fundatiei gardului, se toarna betonul in cofraje de lemn, care se vor indeparta dupa o zi. Conteaza foarte mult, la acest pas, ca nivelul betonului sa fie mai mare decat nivelul axei drumului cu cel putin 5 cm.


Recomandare: 15 idei garduri din plasa umplute cu piatra


Vine si randul fixarii materialului pentru gard, in cazul de fata plasa bordurata. Dar cum prindeti plasa sudata? Ei bine, aceasta va fi prinsa prin patru puncte de sudura de stalpi, fiecare parte din plasa intalnindu-se la jumatatea fiecarui stalp. Plasa de sarma se va prinde cu ajutorul unor cornieri. La final, ati putea da cu o mana de grund atirugina pe stalpi contra ruginii, iar cand s-a uscat aplicati vopseaua. Sunt pasii pentru construirea unui gard din plasa cu fundatie, un gard adecvat imprejmuirii unui teren, a unei gradini.

Spor la munca!Recomandari articole: constructie gard, gard metalic, gard beton, fundatie,

‹‹ Un proiect de nota 10 - Casa superba pe un singur nivel

Am turnat colorant alimentar in bazinul de la WC , iar acest lucru m-a ajutat sa economisesc multi bani! ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro