renovat.ro

» » » » » »


Planificarea constructiei unei case cu mansarda si dimensiuni de 8 x 8 metri - planuri, fotografii si idei de amenajare


Casele cu mansarda si dimensiuni de 8 x 8 metri pot fi o alegere foarte buna pentru familiile cu un buget mai redus dar care isi doresc un spatiu confortabil si cu o buna functionalitate. Chiar daca o amprenta la sol cu dimensiuni de 8 metri lungime pe 8 metri latime nu pare sa ofere un spatiu foarte generos, veti putea totusi sa amenajati cateva dormitoare mai mici, un living spatios cu dining dar si dependintele necesare unei case. O astfel de casa poate sa fie o locuinta unifamiliala ideala pentru cartierele urbane mai aglomerate dar si pentru zonele rezidentiale aflate la marginea oraselor.

Amenajare casa cu mansarda
Planificarea constructiei unei case cu mansarda si dimensiuni de 8 x 8 metri - planuri, fotografii si idei de amenajare

Galerie poze
 • Amenajare casa cu mansarda
 • Acoperisuri casa cu mansarda
 • Amenajare rustica mansarda
 • Baie mansarda
Galerie poze
 • Baie mare mansarda
 • Birou rustic mansarda
 • Bucatarie mansarda
 • Casa rustica cu mansarda
 • Dormitor copii mansarda
 • Dormitor luminos mansarda
 • Dormitor mic mansarda
 • Dormitor rustic mansarda
 • Idei amenajare spatii mansarda
 • Living mic mansarda
 • Mansarda cu geamuri mari
 • Open space amenajat la mansarda
 • Plan parter casa cu mansarda
 • Planificare casa cu mansarda
 • Spatiu de relaxare mansarda
 • Tipuri de acoperisuri casa cu mansarda
 • Plan casa cu mansarda
 • Plan casa mica cu mansarda
 • Plan casa P+M

Planificarea unei case cu mansarda

Ca si in cazul altor constructii, in procesul de planificare a unei case cu mansarda va trebui sa luati in considerare cateva aspecte importante, specifice acestui tip de constructii. De exemplu, din cauza caracteristiclor structurale, nivelul superior al cladirii va fi influentat mai usor de fluctuatiile de temperatura, astfel va trebui sa montati o izolatie termica de buna calitate. Conditiile meteorologice pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra spatiilor de la mansarda, care vo trebui protejate de umezeala excesiva.


Citeste si: Izolatie acoperis mansarda - etapele realizarii acestei operatiuni


Un alt aspect de care va trebui sa tineti cont este utilizarea unor materiale mai usoare, pentru a nu incarca suplimentar fundatia si structura casei. Daca doriti sa amenajati mai multe camere la mansarda, compartimentarea spatiilor se va putea face cu rigips-carton care are o greutate redusa si se monteaza foarte usor. Nu in ultimul rand va trebui sa luati in considerare montarea unor ferestre de mansarda pentru camerele de la nivelul superior, care vor avea costuri destul de mari dar vor oferi un nivel optim de lumina naturala pe tot parcursul zilei.

Avantajele caselor cu mansarda

Proiectele de case cu mansarda au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera. Cele mai importante dintre aceste avantaje sunt:

Lucrarile de constructie si instalatie au costuri mai reduse

Suprafata utila a unei astfel de cladiri este aproape dubla in comparatie cu o constructie doar cu parter cu aceeasi amprenta la sol


Citeste si despre: Ferestre de acoperis si mansarda


Costurile cu utilitatile pentru spatiile de la mansarda sunt reduse, in special daca baile se vor amenaja in aceleasi zone din casa.

O izolatie buna va reduce pierderile de caldura prin acoperis

Amenajarea mansardei se poate face ulterior, timp in care se poate inlocui in spatiile de la parter

Mansarda poate reprezenta un spatiu destinat activitatilor sportive sau de relaxare prin amenajarea unei sali de fitness, a unui mic cinema sau a unui man cave.

Amenajarea spatiului de la mansarda va poate da oportunitatea de va demonstra creativitatea, punand in aplicare propriile designuri si decoruri.


Vezi si: Proiecte de case ieftine cu mansarda


Dezavantajele caselor cu mansarda

Pe langa numeroasele avantaje, constructiile cu mansarda au si cateva aspecte negative precum:

Ferestrele de mansarda au costuri de achizitie si instalare mai mari in comparatie cu cele clasice. Costurile sunt influentate nu numai de dimensiune ci si de complexitatea mecanismului de deschidere si pot sa fie chiar si de doua ori mai mari fata de cele standards.

Orice eroare de proiectare si executare sau de alegere a materialelor poate avea consecinte grave, care vor fi foarte greu de remediat. Cele mai des intalnite probleme sunt cele cu izolatia mansardei care poate duce la pierderi de caldura, condens sau un grad ridicat de umezeala.

Lumina spatiilor de la mansarda poate sa fie influentata de caderile de zapada din timpul iernii. Camerele pot deveni astfel mai intunecate, ceea ce va duce la cresterea consumului de energie electrica.


Vezi si: Modele dulapuri pentru mansarda


Aspecte tehnice ale caselor cu mansarda

Pentru a construi o casa frumoasa si cu spatii functionale la mansarda va trebui sa luati in considerare cateva aspecte tehnice:

Inaltimea mansardei trebuie sa se incadreze intre anumite limite, valoarea minima fiind de 2.5 metri

Suparafata utila a spatiilor de la mansarda va depinde de tipul de acopris si de panta de inclinare a acestuia. De exemplu, un acoperis in doua ape va oferi mansardei 67% din spatiul util de la parter, iar un acoperis in patru ape poate creste acest procent pana la 90%. Pentru ca spatiul util de la mansarda sa fie egal cu cel de la parter, va trebui ca peretii de la nivelul superior sa aiba o inaltime de cel putin 1.5 metri.

Planificati din timp compartimentarea mansardei dar si tipul si locati scarilor sau a ferestrelor si usilor.


Citeste si: Proiect de casa cu mansarda sub 150 de mp


Mansarda este considerata o extensie a cladirii, astfel ca structura va trebui ranforsata pentru a putea sustine greutatea suplimentara a spatiilor superioare.

Respectati toate regulile de siguranta in constructie si utilizati pe cat posibil materiale neinflamabile si finisaje ignifuge in special daca mansarda este facuta din lemn.

Tipuri de acoperisuri ale caselor cu mansarda

Exista mai multe tipuri de acoperisuri care se pot utiliza pentru cladirile cu mansarda, costul final al constructiei dar si suprafata utila fiind influentate de aceste:

1. Acoperis intr-o apa - peretii cladirii vor avea inaltimi diferite, pentru ca acoperisul sa aiba o panta inclinata la un anumit ungi. Acest tip de acoperis se construieste foarte usor si are costuri mai reduse in comparatie cu acoperisurile mai complexe.


Vezi si: Modele de case cu acoperis in doua ape - locuinte practice si economice


2. Acoperis in doua ape - este unul din cele mai utilizate acoperisuri de catre constructiile cu mansarda si are forma unui triunghiu format din cei doi versanti

3. Acoperis in patru ape - utilizeaza patru versati care se unesc in partea superioara, oferind o suprafata utila generoasa spatiilor de la mansarda

4. Acoperis cu panta franta si forma concava - cel mai adesea acest acoperis este utilizat de catre constructiile din caramida care au si mansarda. Tipul acesta de acoperis este considerat unul dintre cele mai bune optiuni pentru casele cu mansarda cu suprafete construite mai mici.

5. Acoperis tip dom sau piramida - sunt acoperisuri complexe si costisitoare care sunt potrivite constructiilor mai mari cu forme neregulate.

Cele mai populare materiale utilizate pentru construirea caselor cu mansarda sunt BCA-ul, caramizile si lemnul. Dintre aceste materiale, BCA-ul este cel mai potrivit pentru familiile cu venituri mai mici, datorita versatilitatii acestui material dar si a proprietatilor excelente de termoizolare, a rezistentei bune la foc si cutremure si a pretului mai redus in comparatie cu caramizile.


Recomandare: Consolidare pereti BCA cu plasa metalica de Buzau


Idei de amenajare a unei case cu mansarda

In amenajarea spatiilor interioare ale unei case cu mansarda puteti utiliza diferite stiluri de design interior, dar si combinatii intre diferite intre acestea:

- Stilul rustic este potrivit pentru bucatarie si dormitoarele de la mansarda

- Baia si dormitoarele de la parter pot utiliza un decor vintage

- Stilul minimalist se va putea aplica in birou, dormitoare si open space-uri

- Designul provensal este destinat in exclusivitate bucatariei si dormitoarelor

- Stilurile orientale si etno sunt potrivite pentru dormitoare si living


Vezi si: Camere la mansarda - modalitati minunate de amenajare


Spatiile de la mansarda pot sa aiba diferite utilizari precum:

- Amenajarea unui dining, daca mansarda este prevazuta cu un numar mare de ferestre

- Dormitoare spatioase cu un decor pastelat, care sa beneficieze de dressinguri si bai proprii sau de acces pe un balcon spatios

- Camerele copiilor sunt adesea amenajate la mansarda, oferindu-le un grad de intimitate de care au nevoie atunci cand sunt mai mari

- Walk-in dressing - amenajarea unui dressing mare la mansarda poate fi o solutie optima pentru eliminarea dulapurilor din dormitoare sau de pe holuri

- Baile sunt amenajate la mansarda , in spatiile mai mici spre marginile acoperisului

- Diferite spatii de recreere precum o sala de fitness, una de cinema sau una de gaming in functie de pasiunile fiecarei persoane.


Recomandari articole: case cu mansarda, proiecte case, constructie casa, planuri case,

‹‹ Proiect de casa cu 3 dormitoare si 1 baie - constructie incapatoare pe un singur nivel

Solutii depozitare ingenioase pentru spatiile mici - Foloseste cele mai neobisnuite obiecte din casa ta ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro