renovat.ro

» » » » » »


Copertina din policarbonat - idei si modele pentru intrarea in casa


Materialele moderne de constructie introduse in ultimii au ajutat la reducerea costurilor de constructie, imbunatatind in acelasi timp designul constructiilor. Unul dintre aceste materiale de ultima generatie este plasticul. Acest polimer se foloseste cu succes in diferite domenii dar in special in constructii. Policarbonatul este un astfel de polimer, iar in continuare vom discuta despre cum se poate amenaja o copertina deasupra intrarii folosind acest material.

Terasa acoperita cu policarbonat
Copertina din policarbonat - idei si modele pentru intrarea in casa

Galerie poze
 • Terasa acoperita cu policarbonat
 • Copertina albastra intrare
 • Copertina arcuita intrare
 • Copertina din fier forjat si policarbonat
Galerie poze
 • Copertina din PVC si policarbonat
 • Copertina din aluminiu si policarbonat
 • Copertina din fier forjat si policarbonat
 • Copertina in forma de cupola cu fier si policarbonat
 • Copertina din fier si policarbonat
 • Copertina din lemn si policarbonat
 • Copertina din tevi metalice si policarbonat
 • Copertina in panta
 • Copertina din inox si policarbonat
 • Copertina mare intrare
 • Copertina mica intrare
 • Copertina moderna intrare
 • Policarbonat celular
 • Terasa intrare acoperita
 • Terasa mare acoperita
 • Intrare in casa protejata de copertina acoperita cu policarbonat

Tipurile si proprietatile policarbonatului

Acest polimer este facut din granule de policarbonat si are o arie larga de utilizare datorita transparentei, flexibilitatii si rezistentei ridicate. Policarbonatul este o alternativa excelenta la panourile din PVC care se folosesc in constructii si care sunt mult mai costisitoare.

Cele mai importante proprietati ale policarbonatului sunt:
-    Rezistenta ridicata la impact
-    Transparenta
-    Rezistenta buna la diferente de temperatura
-    Cost redus
-    Durabilitate
-    Instalarea simpla si mentenanta redusa
-    Design elegant
-    Flexibilitate buna

Vezi si: Cum atasezi la casa o terasa din policarbonat - imagini cu modele de astfel de verande

Acest material sintetic poate inlocui cu succes materiale naturale mai scumpe precum lemn, metal sau sticla. Policarbonatul se poate gasi sub forma de placi care pot fi monolitice sau celulare. Placile monolitice din policarbonat sunt transparente, rezistente la actiuni mecanice dar si la foc. Datorita acestor proprietati, policarbonatul a ajus sa fie utilizat in industria auto dar si in industria de aparare sau in constructii.

Placile de policabonat celular sunt foarte usoare si contin mai multe straturi care pot fi transparente sau opace. Aceste straturi sunt conectate intre ele creand o structura asemanatoare cu un fagure de albine, aerul din interiorul placilor oferind o buna izolare termica. Datorita acest proprietati, policarbonatul celular se poate folosi la diverse constructii precum terase, verande sau copertine deasupra intrarii. In plus, placile de policarbonat pot fi folosite si la acoperisul sau peretii balcoanelor, pridvoarelor, serelor sau chiar a unor umbrare pentru masini.

Recomandare: Usi de intrare - modele
 
Varietatea mare de culori, gradul diferit de transparenta sau opacitate si posibilitatea de a amenaja structuri cu diferite forme geometrice sunt alte avantaje ale placilor de policarbonat celular. Folosind aceste proprietati estetice dar si flexibilitatea acestui material, se poate amenaja cu usurinta o copertina moderna cu orice forma deasupra intrarii principale in casa. Greutatea redusa a placilor de policarbonat inseamna ca frontonul nu va necesita o structura foarte solida, putand astfel sa complimenteze fatada si designul exterior.

Tipuri de copertine din policarbonat

Instalarea unei coperine din policarbonat presupune amenajarea unui structuri care poate sa fie facuta din:

-    Lemn
-    Aluminiu
-    Profile metalice
-    Tevi metalice

Alegerea materialului se va face in functie de designul exterior al cladirii dar si de bugetul disponibil al proprietarului. O structura de lemn este mai usor de ansamblat dar si mai ieftina insa va rezista mai putin si va necesita lucrari de mententata periodice. O structura de aluminiu este de asemenea usor de construit datorita taierii usoare si flexibilitatii acestui material. In plus, o astfel de structura nu va fi grea insa va avea un cost mai mare decat cea din lemn.

Inspiratie: Copertina retractabila pentru pergola sau terasa - cum o construiesti

Componentele structurii din otel vor putea fi sudate sau prinse cu suruburi insa cadrul va trebui bine ancorat deoarce este mult mai greu decat cele din lemn sau aluminiu. Un cadru din tevi metalice este mai elegant si rezistent insa ansamblarea acestuia este mult mai complexa si costisitoare. O alta alternativa eleganta este o structura din fier forjat care se va incadra mai bine intr-un decor exterior clasic sau vintage.

Sfaturi pentru amenajarea unei copertine din policarbonat

Primul pas in amenajarea unei copertine deasupra intrarii este realizarea unei schite cu forma, dimensiunile si detaliile exacte. Amenajarea ar trebui facuta in lunile calduroase deoarece nu este indicat sa indoiti policarbonatul atunci cand temepraturile sunt scazute.

Principala functie a copertinei este sa protejeze intrarea de zapada, ploie si praf, cea mai utilizata forma fiind cea arcuita care nu va permite ca apa sa se acumulze si sa se infiltreze in pereti. Latimea copertinei ar trebui sa fie de cel putin 80 de centimetri pentru a asigura o protectie minima intrarii in casa. Placile de policarbonat se taie cu un cuter sau cu un fierastrau daca acestea au grosimea mai mare de 8 mm. Nu uitati ca aceste placi au un strat de protectie pentru razele UV care va trebui sa fie montat in partea superioara a copertinei.

Vezi si: Verande si terase inchise cu sticla - cele mai frumoase modele

In concluzie, copertinele din policarbonat sunt o alternativa excelenta la modelele traditionale din lemn, metal sau sticla datorita pretului mai redus, a instalarii usoare sau a paletei largi de culori care permite crearea unor designuri mai moderne. 


Recomandari articole: acoperis, copertine intrare, policarbonat, materiale de constructii,

‹‹ Iata cum construiesti o cusca pentru cainele tau - schite si etape pas cu pas

Garaj cu terasa si gratar - proiect si fotografii care te vor inspira cu siguranta ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro