renovat.ro

» » »


Costurile ascunse de care te vei lovi atunci cand iti vei cumpara prima casa


Te-ai decis ca a sosit momentul sa te muti in propria ta casa. Ai petrecut zile si nopti intregi pe site-urile de imobiliare, ai facut simulari de rate, ai facut cele mai pesimiste si optimiste estimari de buget pe anii ce urmeaza, ai inceput sa te uiti peste pozele de pe blogurile de home & deco si sa visezi la cum iti vei renova casa visurilor tale.

Costuri ascunse cumparare prima casa
Costurile ascunse de care te vei lovi atunci cand iti vei cumpara prima casa

Galerie poze
  • Costuri ascunse cumparare prima casa
Galerie poze

Esti sigur insa ca esti pregatit pentru toate cheltuielile de care te vei lovi odata cu acest pas important? Iata cateva dintre costurile pe care viitorii proprietari obisnuiesc sa le treaca cu privirea:

Mobilier si electrocasnice esentiale

Unele case se vand deja mobilate si utilate cu toate cele necesare, astfel incat poti locui in ele pana in momentul in care mai strangi bani si reusesti sa incepi sa schimbi mobilierul cu unul pe gustul tau. Insa exista si case la care va trebui sa bugetezi in avans achizitia pieselor de mobilier esentiale, a perdelelor, draperiilor si a electrocasnicelor mari: masina de spalat rufe, frigiderul, aragazul.

Renovari si reparatii

Vei putea descoperi ca trebuie refacuta instalatia electrica, ca boilerul nu functioneaza cum trebuie sau ca ferestrele sunt vechi si trebuie inlocuite, pentru o termoizolatie mai buna. Poate va trebui sa revopsesti bucataria sau sa inlocuiesti tevile din baie si sa spargi faianta. Te poti lovi de oricare din aceste probleme atat la o casa noua, cat si la una veche, iar toate aceste costuri se aduna atunci cand tragi linie la final.

Evaluare

De cele mai multe ori, evaluarile sunt obligatorii, fiind solicitate de creditori pentru a verifica proprietatea. Sunt costisitoare, insa te vor ajuta ca sa stii exact ce cumperi si pe ce dai banii. Exista si creditori care ofera gratuit serviciile unor experti evaluatori, precum Banca Transilvania.

Serviciile legale


Tranzactiile imobiliare necesita diverse acte, care vor fi realizate de avocati sau notari. Costurile acestora vor oscila in functie de avocat si complexitatea tranzactiei.

Asigurarea


Asigurarea unei locuinte a devenit obligatorie prin lege in urma cu cativa ani si trebuie facuta inainte de achizitie. Aceasta va acopera de riscuri majore precum cutremure, inundatii si alunecari de teren. Luati in considerare si optiunea de a avea asigurare facultativa, care sa va protejeze si impotriva altor riscuri, precum incendii, lovituri de trasnet, furtul bunurilor din casa s.a.m.d. Consulta-te cu agentul tau de asigurari, pentru a vedea exact cat de avantajoase sunt si ce costuri implica aceste variante.

Utilitati


Nu uitati de costurile pentru a fi legat la retelele de utilitati: electricitate, gaze, cablu, internet etc.

Costurile de mutare

Desi ar trebui sa fie evidente, foarte multi oameni nu se gandesc la asta pana in ultimul moment, cand intra in panica. Costurile vor depinde de cat de multa munca sunteti dispusi sa faceti singur, de cantitatea de mobila care trebuie transportata si distanta care va trebui parcursa. Luati recomandari de la prieten si cereti macar trei oferte inainte sa va decideti.


Recomandari articole: advertorial,

‹‹ Baie cu chiuveta dubla sau baia amenajata pentru doi

Motive in imagini pentru care sa alegi ca finisaj decorativ vopseaua cu efect de tabla de scris ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro