Craitele - infloresc de vara pana toamna tarziu pentru o gradina plina de culoare
Craitele (Tagetes patula) sunt flori de gradina cunoscute si sub numele de vazdoaga. Sunt flori rezistente, pitice su mai bine spus de talie mica, ce pot fi amplasate ca borduri pe marginea straturilor sau pe langa trotuare in sol afanat. Se cunosc un numar de cca. 52 de soiuri ce se diferentiaza prin culoarea petalelor, forma si dimensiunea florilor, dezvoltarea plantei pe laterala.

Craite - plantare
Craitele se inmultesc prin seminte. Pentru obtinerea unei infloriri mai timpurii se pot produce mai intai rasaduri, semanatul facandu-se in jardiniere sau ladite in luna martie.
Recomandare: Salvia - cultivarea , ingrijirea si inmultirea
Se pot procura si direct sub forma de rasad de la florarii sau din piata, iar coloritul petalelor este diferit: galben, portocaliu, galben si rosu in combinatie. Dupa achizitionarea rasadurilor trebuie plantate imediat in spatii insorite, la adancimea de cca 20-25cm, iar distanta dintre ele sa fie de 25-30 cm pentru a se putea dezvolta si pentru a permite aerarea, impiedicand astfel fainarea, singura boala la care sunt sensibile.
Recomandare: Browallia - ingrijirea si inmultirea plantei cu flori albastre pentru gradini cu umbra
Craite - ingrijire
Sunt flori putin pretentioase, putand fi cultivate in toate zonele de la noi din tara si carora le place soarele si umezeala, motiv pentru care dupa plantare trebuie udate abundent, ulterior doar cand este nevoie. Se planteaza la inceputul primaverii, in lunile aprilie si mai, iar toata vara pana toamna tarziu vor fi inflorite. Radacina firoasa dezvolta frunze puternic ramificate ce hranesc si protejeaza florile cu petale grase, rezistente, cu colorit viu si parfum usor intepator. Ar fi bine ca solul sa fie ingrasat cu gunoi de grajd anterior plantarii pentru a asigura necesarul de substante nutritive pe tot parcursul verii, pana toamna cand da inghetul.
Recomandare: Floarea De Nu Ma Uita sau Myosotis - ingrire si inmultire
Craite - inmultire
Craitele sunt flori rezistente ce se dezvolta in spatii insorite sau partial umbrite, dar au nevoie de umiditate in zilele caniculare sau in perioada de seceta. Sunt flori care au o durata de viata de un an. Dupa scuturarea florilor produc seminte ascunse in niste teci, iar daca veti smulge planta la sfarsitul toamnei, sfarsitul lui octombtie inceputul lui noiembrie, scuturati bine floarea pentru ca semintele sa se imprastie pe sol. Aplicati in acea zona un strat subtire de pamant in care s-a adaugat mranita de frunze sau gunoi de grajd maruntit si veti avea surpriza ca in primavara craitele sa rasara singure.
Recomandare: Liliac , arbust ornamental - ingrijire, inmultire
Daca nu, in anul urmator rasaditi un alt rand de flori pentru a realiza un covor colorat pe toata durata verii si a toamnei. Pentru ca florile sa fie din ce in ce mai mari si mai viguroase, indepartati florile care s-au uscat, facand loc altora. Craitele se pot cultiva in gradina, dar si in jardiniere sau ghivece. Daca doriti sa puneti flori de craita in vase cu apa, ele vor rezista foarte mult timp daca sunt amplasate in zone luminoase.
Recomandare: Primula - ingrijire si inmultire - pentru borduri si ronduri frumos colorate
Recomandari articole: plante anuale, flori de vara, flori de toamna,
‹‹ Erica infloreste toata iarna in gradina casei tale. Iata cum o ingrijesti!
Pitici de gradina pentru un decor de poveste ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
am cumparat in nenumarate randuri aceste flori dar am niste gongi de umezeala cele care daca ridicati o caramida le gasiti sub ea nu stiu cum se cheama si le maninca in totalitate .Nu stiu cu ce sa stropesc . Mi s-a recomandat niste granule pentru melci dar nu au avut nici un efect.Puteti sa-mi recomandati ceva ?
Posteaza!