renovat.ro

» » » »


Cum aleg aparatul de aer conditionat


Iata ca se apropie caldura si amintindu-ne de vara trecuta, zapuseala a pus atunci stapanire pe noi si am cautat rapid o solutie. Poate ca e mai bine sa ne apucam din timp si sa vedem cum alegem un aer conditionat.

Aer conditionat cum aleg
Cum aleg aparatul de aer conditionat

Galerie poze
  • Aer conditionat cum aleg
Galerie poze

In primul rand, ofertele de aer conditionat se vor "lauda" cu cati BTU are un aparat. Dar ce este BTU? Acronimul provine de la British Thermal Units. Pe scurt, reprezinta cantitatea de caldura necesara pentru a ridica temperatura unuei jumatati de kilogram de apa cu 1 grad Fahrenheit. Si la ce ne foloseste? Vom cumpara un aparat de aer conditionat cu mai multi BTU pentru o camera mai mare. Intr-o aproximare grosiera, se aloca 100-150 BTU pe metru patrat. Depinde cat de caldurosi suntem!

Al doilea mare criteriu il constituie cantitatea de enegrie electrica pe care o consuma un aparat de aer conditionat. Aici aparatele de aer conditionat se clasifica in clase energetice. De obicei, vom avea la indemana aparate din clasa A sau B. A este mai economica, B este mai consumatoare. Evident, pretul celor din clasa A este mai mare, insa se recupereaza din factura de la energie. O solutie pentru "racorirea" mai multor camere este cumpararea unui aparat de aer conditionat dublu split.

Si pentru ca am vorbit de consum, ajungem la compresor. Compresorul este acel motor care comprima agentul de racire ( freonul numit generic ). Principiul de functionare este similar cu al frigiderului. Se ia caldura din camera si se "arunca" afara. Avem nevoie de un aparat de aer conditionat cu un compresor bun, el fiind inima instalatiei. Daca dorim sa folosim aparatul si pentru incalzire, atunci alegem un aer conditionat cu inverter

Si in final, ne gandim ce marca de aer conditionat sa alegem. Prima oara ne uitam la marci consacrate. Ofertele de pe piata sunt insa variate si putem opta pentru alti producatori. Concurenta continua face ca oferta sa fie din ce in ce mai mare putand sa alegem din variatele sisteme de racire si aer conditionat.

Intrebare: Care este cel mai bun pentru o incapere de 50m?
Raspuns: In general, se calculeaza aproximativ 100 BTU/ mp. Va trebui sa alegeti un aparat de aer conditionat corespunzator pentru suprafata camerei dvs. Pentru oferte, va recomandam sa contactati direct firmele de specialitate prezentate pe site.

Intrebare: Decibelii nu conteaza?
Raspuns: Ba da, conteaza, si chiar reprezinta un criteriu important in alegerea aparatului de aer conditionat. Pentru mai multe informatii in aceasta privinta, consultati manualul cu specificatiile producatorului.


Recomandari articole: aer conditionat, electrocasnice,

‹‹ Aer conditionat cu inverter

Living si bucatarie open space ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro