renovat.ro

» » » » » » »


Cum aleg cea mai buna termoizolatie


Stau la bloc facut din caramida, vreau sa izolez tavanul si peretele exterior deoarece vecinii nu vor sa izoleze blocul pe exterior. Cum este mai bine sa fac ca sa am mai multa caldura iarna si racoare vara si sa nu se produca mucegai?

Cum aleg cea mai buna termoizolatie
Cum aleg cea mai buna termoizolatie

Galerie poze
  • Cum aleg cea mai buna termoizolatie
Galerie poze

Raspuns :Daca nu exista posibilitatea izolatii apartamentului pe exterior, si izolatia interioara este eficienta, numai ca motivul pentru care este de preferat celei interioare este acela ca peretele, in structura lui, este mai bine protejat, nu se incalzeste si nu se raceste atat de mult vara sau iarna, in aceste situatii putand aparea mucegai in interiorul lui.
Daca va hotarati sa termoizolati pe interior, puteti alege orice varianta va convine, si financiar si functional sau din alte puncte de vedere, avand grija sa izolati toti peretii exteriori, tavanul si pardoseala, daca va invecinati cu spatii neincalzite, sau incalzite mai slab.

Intrebare: Stimata doamna, am citit cu mare interes articolele dvs. din renovat.ro. Rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum sa fac: am o casa la tara din bca izolata exterior, in ordine - tencuiala, polistiren 5 cm,si apoi plasa, lavabila, etc. deoarce nu pot sa mai adaug un alt strat de izolatie exterioara, as dori sa izolez la etaj pe interior, doi pereti exteriori, deoarece este foarte frig iarna. As dori sa izolez cu polistiren extrudat de 3 cm numai cei 2 pereti exteriori, restul fiind pereti interiori din lemn si rigips iar tavanele rigips cu vata minerala. Sau este mai bine cu vata minerala si rigips? In loc de polistiren? Va multumesc anticipat!

Raspuns :Atat timp cat aveti termoizolatie exterioara, indiferent de metoda de termoizolare interioara aleasa, este posibil sa apara igrasia. Termoizolatia exterioara din polistiren de 5 cm este foarte mica. Ideal ar fi fost una de 10, pentru a fi cat de cat eficienta. Daca dvs. sunteti hotarat sa nu mai umblati la izolatia exterioara si sa faceti si una interioara, atunci eu nu va pot recomanda una care sa nu creeze in timp igrasie.
Dar daca tot faceti o cheltuiala, de ce sa n-o faceti pentru exterior? Macar pentru peretii cei 2 de care spuneati?

Intrebare: Am o casa la tara, constructia este din caramida, iar pe exterior este data cu strop de ciment si are niste brauri decorative tot din ciment. Intrebarea mea este: cum fac placarea casei cu polistiren daca exista acel brau decorativ de ciment?

Raspuns :Cea mai eficienta metoda de termoizolatie este cea exterioara. Atunci cand aceasta nu se poate realiza, se poate recurge la cea interioara, insa exista posibilitatea aparitiei igrasiei.
In cazul dvs., daca modelul decorativ nu se poate reface, sau ar fi prea laborios de stricat si refacut, poteti recurge la izolatia interioara, cu riscul expus mai sus.
Nu-mi dau seama din mesajul dvs. daca vreti sa pastrati acel element decorativ la vedere sau vi se pare prea complicat de stricat si vreti sa placati cu polistiren peste el cumva. Daca placati peste el, puteti placa cu un polistiren mai gros peretii, si cu un polistiren mai subtire peste acel brau, astfel incat sa ajunga la nivel la exterior.

Intrebare: Am citit cu deosebit interes toate articolele dvs. cu privire la izolarea apartamentelor. Locuiesc intr-un apartament in vila, la ultimul etaj. Deasupra am podul, peretii exteriori suntnt de caramida, grosime 35 cm. Nu pot izola la exterior datorita vecinilor. Incalzirea este cu calorifere, centrala individuala. Din analiza raspunsurilor dvs. am ajuns la solutia: polistiren expandat 80mm, placat cu rigips la peretii exteriori. Va multumesc anticipat.

Raspuns :Da, solutia in cazul dvs. este izolatea cu polistiren de 8-10 cm, pe interior. Aveti grija, fiind la ultimul nivel, trebuie izolat si acoperisul/tavanul.

Intrebare: Care este cel mai bun izolant termic in Romania pentru pereti exteriori? Care este grosimea indicata la acel izolant termic si densitatea cea mai buna ?

Raspuns : Potrivit unor studii efectuate de cercetatori din Germania, cel mai bun izolator termic este hartia. Adica se face o termoizolare la interior dintr-o placa de OSB sau rigips in spatele careia se sufla cu o masina speciala fibre de celuloza (hartie macinata).
Pentru exterior, cea mai buna solutie de izolare termica este fatada in sistem ventilat. Sistemul de fatada ventilata se utilizeaza in cazul placarii ulterioare a fatadei cu un material decorativ ? de ex. lemn, placaj ceramic, etc.
Pe fatada se monteaza o structura care va sustine finisajul fatadei. In aceasta structura se fixeaza placile izolante ? fixate fie prin sustinere directa fie cu ajutorul unor dibluri. Intre izolatia termica si placarea exterioara a fatadei trebuie sa existe un spatiu de aer pentru ventilare, cu grosimea minima de 20 mm.
Placile termoizolante din vata bazaltica reprezinta cel mai bun material izolator pentru utilizarea la fatadele ventilate.

Intrebare: Am o casa din bca si as dori sa o izolez pe exterior cu polistiren. Aproape toate firmele care au fost sa vada despre ce e vorba au spus ca nu e nicio problema si ca se va aplica polistirenul direct pe casa.
O cunostinta insa care lucreaza la o fabrica de bca mi-a spus ca bca-ul nu se izoleaza cu polistiren, pentru ca in maxim 10 ani peretele face punte termica cu polistirenul si incepe sa manance din perete. Deasemenea sustine ca bca-ul pur si simplu nu se izoleaza cu nimic.
Un singur constructor mi-a spus ca se poate aplica polistiren doar ca nu direct pe casa ci se lasa minim 1 cm gol de aer intre perete si polistiren tocmai pentru a evita mucegaiul.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat pentru ca nu stiu cum sa fac. Pe cine sa ascult?

Raspuns: Cea mai buna varianta de termoizolare este cea cu ventilatie. Adica cu polistirenul montat pe niste cadre, sau, mai simplu, lasati un mic spatiu in partea de jos si in cea de sus si folositi lipirea cu "mamaligi" din adeziv, astfel incat aerul sa circule de jos in sus printre aceste gramezi de adeziv, printre perete si izolatie.
Bineinteles ca si bca-ul trebuie izolat, treaba cu mananca din perete si cu puntea termica e o prostie. Neizolat, si bca-ul face o igrasie de toata frumusetea la interior. Izolati casa dupa metoda de mai sus si nu veti avea probleme. Numai sa n-o izolati si pe interior.

Intrebare: Voi incerca sa va dau cat mai multe amanunte clare. Casa mea este din barne si are undeva la 100 ani. Am testat lemnul si este bun. In 2010 am modernizat cu rigipsuri la interior si am extins partea din spate cu pereti din bca peste care am lipit rigips la interior. Pe unii pereti a mai picat din lutul cu care era tencuit interiorul si nu peste tot am pus vata minerala intre barna si rigips. Anul trecut am placat si exteriorul cu polistiren de 5cm. Peretii nefiind foarte drepti, a fost destul de dificil sa-i plachez, dar am mai bagat distantiere, etc. Problema este urmatoarea: in incaperile noi din spate (cele cu pereti din bca) este cald si se mentine temperatura, dar in incaperile vechi (cele din barne) se pierde foarte repede si niciodata nu urca peste 20. Mai mult de atat, am centrala electrica si va imaginati. Ce variante optime de a ma izola mai bine ar fi? Multumesc.

Raspuns: BCA-ul izoleaza si el putin, pentru ca are in compozitia sa aer, iar aerul este cel mai bun izolator termic. Daca este izolat pe exterior corect, adica cu un polistiren expandat de 10 cm, o izolatie interioara nu este necesara, fiind chiar contraindicata.
Acum in partea din fata a casei, daca am inteles eu bine din mesaj este izolat doar pe exterior, si doar cu polistiren de 5 cm, atunci este prea putin. Daca aplicati aceeasi regula si izolati doar pe exterior cu 10 cm de polistiren, atunci nu aveti de ce sa aveti probleme.
Casa fiind veche, caldura se poate pierde si prin pardoseala, asa ca ar trebui pus si un strat de polistiren extrudat sub parchet, sau ce alegeti dvs. ca finisaj. Si trebuie avut grija si de tavan, cel mai bine il izolati la fel cu 10 cm de polistiren prin pod.

Intrebare: Locuiesc intr-o casa veche construita din caramida. Podul casei nu este acoperit cu scandura. As vrea totusi sa il acopar cu vata minerala caserata cu aluminiu. Deocamdata nu pot mai mult. Va rog sa imi spuneti daca este bine sa cumpar vata cu grosimea de 10 cm si cum se v-a monta?

Raspuns : Daca se doreste izolarea sarpantei unei case, este nevoie de cel putin 20cm grosime de vata minerala Straturile sunt asa:invelitoare, folie impermeabila si anticondens, termoizolatie, folie anticondens, gips-carton


Recomandari articole: termoizolatie, materiale de constructii, amenajari interioare, polistiren, izolatie,

‹‹ De ce apare igrasia?

Izolatii cu pluta ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Mihaela a scris:

Va rog ,Imi puteti spune daca folosirea polistirenului de interior se poate folosi si la exterior ,constructorul Asa a considerat sa faca, la ce pot sa ma astepta ?

Cristian Gherasim a scris:

Ca urmare a reglementărilor privind izolatoare clădirilor care devin din ce mai stricte, oamenii sunt în căutarea de produse cu o capacitate mai mare de izolare.
Panourile PIR Powerdeck F este făcută special pentru acoperișuri plane, cu Taufoam marca Recticel ca material de bază. Grație structurii celulare unice a spumei, clădirea izolată cu acest material este sigura, chiar și în caz de incendiu. Cu valorile lambda de până la 0,023 W / mK, acest material este ideal pentru termoizolarea de case, hale industriale, utilități și clădiri agrozootehnice. O alegere pentru Powerdeck F este o alegere pentru calitate.

Cei care aleg termoizolația din PIR, Powerdeck F pentru acoperișuri si terase, aleg izolație durabilă de cea mai înaltă calitate, produsa cu respect pentru oameni și mediul înconjurător.

Apropo, știați că Recticel este singurul producător de panouri rigide din PIR cu certificare Keymark?
Keymark este o etichetă suplimentară, voluntara, care înseamnă calitate. Această etichetă garantează că caracteristicile de producție și a produsului (indicate pe etichetă CE) sunt testate și auditate în mod permanent de către un institut recunoscut pe plan extern. Producerea acestor panouri are loc în conformitate cu standardul ISO 9001.

Ca producător al acestor panouri din PIR, Recticel Insulation, se confruntă cu o cerere în continuă creștere. Acesta este motivul pentru care conducerea a decis să investească în extinderea capacității de producție din uzina principală din Wevelgem, belgia

Recticel Insulation, prezenta si in Romania, prin Izomag Construct Bucuresti va garanteze aprovizionarea fără probleme a panourilor rigide din PIR Powerdeck F si Eurothane Bi4.
Mai multe la www.izomag.com

Dora a scris:

Am o casa din 1974 , facuta din cărămidă netencuita, cu zidul gros de 27 cm, cu tavanul facut din sipci peste care s-a aplicat tencuiala, cu parchet din fag si din stejar batut pe dusumea de brad, cu ferestrele si usile de la intrare facute din termopan, cu gresie si faianță în baie si bucătărie, cu centrala pe gaz pe care o folosesc numai cand vin copiii in vacanta iarna.In restul timpului încălzesc numai dormitorul si bucătăria cu lemne.Nu am mucegai sau igrasie. As vrea sa- mi fac o lucrare de termizolatie a casei si a podului. Va rog f.frumos recomandati-mi cum sa procedez, ce materiale sa folosesc pentru a izola termic casa astfel incat, la conditiile date mai sus, sa nu am mai tarziu condens si igrasie. Va multumesc din suflet!

Anna a scris:

Va rog respectuos imi puteti recomanda o echipa de constructori serioasi cu preturi in limita bunului simt si cu contract pentru executarea unui acoperis .Multumesc mult.

Ion Gabriel a scris:

Zilele acestea incep ridicarea unei cabane din grinzi de lemn. Vreau sa impregnez grinzile cu Apa de Sticla. Intrebarea este daca mai trec vaporii din interior prin grinzile ce devin impermeabile datorita acestui tratament.

Nicole a scris:

Renovez un apartament de beton vechi de 50ani. Planuiesc sa il izolez pe exterior. De asemenea as dori sa Ii izolez podelele deoarece este f rece. Tavanele care un au fost turnate corect sunt strambe si vor fi indreptate folosind placi de rigips. Intrebarea mea este daca mai este necesar sa bag vata de sticla intre rigips si tavan si daca izolatia de podea este inutila daca izolez exteriorul.

Badea Radu a scris:

Casa mea are urmatoarea alcstuire de perete: bca de 35 cm+ tencuiala+polistiren Baumit de 5cm.

Tavanul este acopert cu polistiren de 10 cm + podea de
scandura! Apoi vine un pod inalt iar apoi acopetisul termoizolat cu plapuma dd vata minerala de 10 cm.

Intrebare: ce ar trebui sa fac sa msi reduc pierderile. Geamurile sunt termopan cu 2 sticle.

Suprafata desfasurata 430 mp. Si 4 nivele (cu tot
cu pod). Am platit 550 euro gazul/luna in decembrie si respectiv ianuarie.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro