renovat.ro

» » » » »


Cum alegem mobila cand avem o pardoseala inchisa la culoare


"Oh cat de frumos" , sau "Este frumos dar parca prea somptuos" sau "In fotografiile din reviste arata foarte frumos si ma tenteaza insa nu stiu daca se potriveste pentru stilul casei mele" - daca toate acestea sunt reactii pe care le cunoasteti si le traiti atunci cand zariti in magazine mostre cu parchet inchis la culoare... va urez bun venit in marea familie a celor care se afla in dilema si anume daca sa aleaga o pardoseala inchisa la culoare si cum sa o faca sa arate cat mai frumos in locuinta lor.

Masa de dinning rotunda de patru persoane si scaune albe in stil colonial
Cum alegem mobila cand avem o pardoseala inchisa la culoare

Galerie poze
  • Masa de dinning rotunda de patru persoane si scaune albe in stil colonial
  • Bucatarie cu mobila si pardoseala inchise la culoare
  • Bucatarie cu pardoseala inchisa la culoare si mobila alb murdar
  • Bucatarie cu pardoseala maro inchis si mobila alba
Galerie poze
  • Bucatarie open space cu parchet inchis la culoare si insula de bucatarie asortata
  • Dinning cu masa mare si scaune din piele inchisa la culoare asortata cu pardoseala
  • Dinning cu masa si scaune cu profile cromate
  • Dormitor cu parchet inchis si mobila clasica
  • Hol si scara interioara culoare nuc
  • Living amenajat cu parchet negru si mobila alba
  • Loc pentru luat masa cu masa cu blat rotund din sticla si scaune de designer
  • Masa rotunda din sticla  scaune albe si parchet inchis la culoare
  • Mobila de bucatarie alba  parchet si masa de bucatarie maro inchis
  • Mobila de living asortata cu nuanta parchetului
  • Pardoseala si masa de bucatarie wenge si scaune albe
  • Parter open space amenajat in stil rustic cu mult lemn
  • Scaune albe alaturi de masa si pardoseala inchisa la culoare





Un parchet inchis la culoare este elegant si poate oferi oricarui interior o mica atingere de rafinament. Intotdeauna va arata din punct de vedere vizual mai impunator decat un parchet din lemn dechis la culoare. Mai mult, efectul se pastreaza atat in decorurile traditionale cat si in cele contemporane. Din pacate rezultatele nu sunt mereu laudabile insa exista cateva secrete, nu multe, care va pot ajuta in lupta cu pardoseala inchisa la culoare si cu care veti reusi sa ii sporiti atractia, sa ii dati echilibru si accente potrivite de culoare. Totul tine de felul cum veti alege mobila, accesoriile , decoratiunile si schema de culori a acelei camere.

Am analizat mai multe interioare, create de designeri profesionisti, si am ales o colectie de imagini cu exemple de succes. Astfel in articolul de astazi va voi arata cum ar trebui aleasa mobila daca aveti un parchet inchis la culoare. Aveti de ales din 5 tehnice folosite de profesionisti, pe cea care va place cel mai mult.
Intr-un articol viitor voi incerca sa arat cum sa asortati covorul la o pardoseala inchisa la culoare, cum sa alegeti texturile complementare si accentele de culori. Aceasta este insa alta poveste si nu intru acum in detalii.

Care sunt nuantele inchise de parchet? Simplu: nuc sau stejar inchis, nuantele exotice precum: wenge, merbau, abanos, sau orice lemn in tonuri mai inchise.
Cea mai importanta este perceptia personala, pentru ca daca voua nu va plac deoc nuantele inchise atunci indiferent de tehnicile pe care le veti folosi , rezultatul nu va fi unul satisfacator. Nu va grabiti sa alegeti culoarea parchetului fara sa analizati mai intai si personalitatea si preferintele personale.

In articolul de astazi va voi impartasii cateva secrete care va vor convinge ca indiferent de materialul folosit puteti obtine un aspect elegant si nu aveti nevoie decat de mediul propice.

Regulile se aplica foarte bine si lemnului masiv cat si pardoselilor laminate care imita lemnul. Tehnicile descrise in continuare vor face interioarele sa arate mult mai impresionante decat un parchet din lemn masiv in nuante natur.

Daca aveti impresia ca regula de succes care se aplica parchetului inchis la culoare este alegerea unei mobile albe, asta ca sa respectati regula contrastelor puternice ? ma tem ca va voi dezamagi: nu veti obtine un aspect prea impresionat. Daca nuanta inchisa a parchetului nu este sustinuta si in alte planuri din camera veti obtine un efect chiar neplacut.

Decoratorii experimentati acorda o foarte mare importanta nuantei de mobila pe care o aleg. In ceea ce priveste culoarea tapiteriilor si a tesaturilor acestea nu sunt chiar atat de importante, atata timp cat nu incalca regulile de baza ale unei scheme coloristice armonioase, puteti sa alegeti fara teama.

Prima varianta de asortate : mobila mai deschisa decat pardoseala
Alegeti mobila intr-o nuanta mai deschisa decat cea a pardoselei cam cu 2 tonuri, dar aveti grija totusi sa respecte regula tonurilor "cald-rece" si a tonurilor armonioase. De exemplu o pardoseala neagra sau gri inchis se va asorta cu o mobila din lemn intr-o nuanta pala. Sau pardoselile in culori calde vor arata bine alaturi de o mobila din cires sau artar. Mobila deschisa la culoare contrasteaza frumos alaturi de un covor alb ,pufos, si pereti albi.

Varianta a doua de asortare : mobila mai inchisa decat parchetul
Aceasta tehnica este recomandata doar pentru camerele mari, cu multa lumina naturala si care nu sunt mobilate in exces. Este foate important ca tonul pardoselii si tonul mobilei sa fie nuante diferite ale aceleiasi culori.

Varianta a treia de asortare: alternarea graduala a nuantelor inchise cu cele deschise
Foarte potrivita chiar si pentru cele mai mici camere. Alegeti mobila astfel incat diferite inaltimi sa alterneze in planuri inchise si deschise. Sa va explic: o masa inchisa alaturi de scaune in culori deschise plus pereti si decor alb. Este un design potrivit pentru un stil modern eco-friendly.

Varianta patru : Mobila ton pe ton cu parchetul inchis
Picioarele sau corpul mobilei sa fie in culoarea pardoselii. Aceasta tehnica va transforma interiorul intr-un tot unitar si complet. In acest caz peretii ar trebui sa fie deschisi la culoare - nu neaparat albi, pot avea orice culoare cu conditia sa fie mai deschisa decat pardoseala.

Ultima varianta de asortate: scaune, fotolii si mese cu picioare din metal
Aceasta tehnica presupune o atentie sporita nu la culori ci la texturile alese. O textura metalica puternica se combina perfect cu un lemn de culoare inchisa. Interesant este ca stilul mobilierului ( vintage, high-tech, country, industrial etc) si tipul de metal ( natural, colorat, mat, stralucitor) nu au mare importanta. La fel si textura tapiteriilor si materialelor textile. Puteti folosi orice combinatii doriti.




Recomandari articole: parchet, mobila, idei amenajari interioare,

‹‹ Modele de perdele scurte pentru bucatarie - idei in imagini pline de inspiratie

Corpuri de iluminat cu LED pentru baie | Idei de design pentru bai moderne ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro