renovat.ro

» » » » » »


Cum cureti vasul de toaleta. Solutii facute in casa


Si baia trebuie igienizata periodic, poate mai frecvent decat celelalte incaperi ale locuintei. Pe langa igienizarea faiantei si a gresiei trebuie pastrata si igiena obiectelor sanitare: cada, chiuveta, vas wc. Igienizarea acestora se poate face cu solutii din comert, dar si cu unele solutii preparate in casa, la indemana oricui. Aplicarea procedeelor la care se face referire mai jos se poate face saptamanal sau ori de cate ori este necesar.

Solutii facute in casa pentru igienizare vas toaleta
Cum cureti vasul de toaleta. Solutii facute in casa

Galerie poze
  • Solutii facute in casa pentru igienizare vas toaleta
Galerie poze

In scopul igienizarii vasului wc se poate folosi cu succes o solutie din bicarbonat de sodiu si otet. In functie de persistenta depunerilor se poate folosi o cantitate mai mica sau mai mare de solutie. Aceasta se prepara din 200g bicarbonat si 200ml otet alimentar ce se amesteca intr-un vas adecvat inmuierii in el a unei carpe sau burete cu care se spala vasul wc.

Vezi si: Curatarea peretilor de vopseaua veche

O alta solutie preparata in casa cu care se curata vasul wc este zeama de lamaie. Fie ca folositi zeama de la mai multe lamai, fie ca folositi Helas  din comert, efectul va fi acelasi. Dupa ce se spala cu jet de apa, se aplica zeama de lamaie frecand energic dupa ce ati lasat sa actioneze cateva minute. Daca efectul nu este cel dorit dupa o aplicare, se repeta operatiunea pana cand se elimina in totalitate mirosul si/sau petele.

Pentru curatarea vasului wc se poate utiliza cu succes combinatia dintre bicarbonat de sodiu si otet. Se toarna in vasul de toaleta 2/3 din sticla de otet si se lasa sa actioneze. Pentru eficientizarea procedurii ar fi indicat sa goliti rezerva de apa din partea inferioara a vasului. Dupa ce ati lasat 15-20 minute, aplicati bicarbonat pe un burete sau pe o perie cu care frecati energic vasul pana cand se elimina toate petele. Clatiti cu apa rece in mod normal si astfel veti reimprospata si mirosul din baie, dar veti elimina si depunerile. Daca bicarbonatul va dizolva depunerile, otetul este cel care elimina microbii. Combinatia celor doua ingrediente la indemana este o reteta de succes.

Recomandare: Curatarea peretilor de mucegai

O alta posibilitate de curatare a vasului wc este folosirea numai a bicarbonatului. Se goleste rezerva de apa din partea inferioara si se aplica din belsug bicarbonat de sodiu pe suprafetele ce urmeaza a fi igienizate. Se lasa sa actioneze 12 ore dupa care se adauga peste bicarbonat 300ml de otet alimentar care va ajuta la eliminarea completa a petelor. Dupa aceea se clateste cu apa rece in mod normal.

In cazul in care aveti uitat intr-o sticla niste vin care s-a otetit, nu il aruncati oriunde, ci in vasul de toaleta alaturi de o ceasca de bicarbonat. Veti pastra toaleta curata si proaspata eliminand si microbii odata cu folosirea judicioasa a vinului alterat din camara.

O solutie la indemana pentru curatarea si igienizarea wc-ului este simplul otet alimentar, pe care orice persoana il are in casa. Se toarna otet alimentar incepand de sus, pentru ca acesta sa actioneze pe intreaga suprafata a vasului wc. Pe marginile interioare de sus se aplica otetul cu ajutorul unui burete. Se lasa sa actioneze 10 minute, dupa care se clateste cu apa rece. Daca mai este necesara o aplicare se procedeaza la fel.

Vezi si: Cum putem curata rapid si usor obiectele din cupru

Pentru mentinerea igienei vasului wc este bine sa nu lasati sa se acopere suprafata cu calcar sau alte depuneri. O curatare periodica a vasului de toaleta si folosirea fie a bicarbonatului, otetului, zeama de lamaie sau combinatia dintre ele va mentine igiena acestuia, dar si un miros placut in baie.

Recomandare: Vezi toate articolele cu sfaturi practice DE LA LUME ADUNATE - si-napoi la lume date


Recomandari articole: curatenie, vas toaleta, cum se face, de la lume adunate,

‹‹ Pergola versus foisor - tipuri, modele, idei superbe amenajare pentru o vara de neuitat

Proiect casa cu demisol si etaj ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro