renovat.ro

» » » » » » »


Cum ne invelim casa - Metode de montaj pentru tigla pe acoperis


Imediat dupa realizarea scheletului sau structurii acoperisuluil va trebui sa va ocupati si de invelirea acestuia. Iar, inainte de a trece la finisarea acoperisului, va trebui sa-l inveliti cu folie anticondens. Primul lucru ce trebuie facut consta in montarea carligelor pentru jgheab, acestea fiind aplicate in dreptul fiecarui caprior, direct la asteriala, urmand sortul de jgheab.

Montaj tigla metalica pe casa
Cum ne invelim casa - Metode de montaj pentru tigla pe acoperis

Galerie poze
  • Montaj tigla metalica pe casa
  • Etape montare acoperis casa
Galerie poze

Sorturile de jgheab se suprapun cam la 10 cm. Si iata ca s-a ajuns si la montarea foliei anticondens.

In acest sens, pentru o buna rezistenta in timp, optati pentru o folie mecanica tratata si rezistenta la razele UV, impotriva mucegaiului, a insectelor, ciupercilor etc.

Recomandare: Acoperisuri pentru case - Modele si materiale

Folia va fi montata paralel cu streasina casei, pe orizontala. Cat despre montare, aceasta se va face in valuri, pornind de la streasina si mergand catre coama casei. Pentru a prinde folia de streasina, e bine sa utilizati un capsator mecanic, cu capse metalice puternice. Asa cum mentionam, fiecare rand de folie se va suprapune cam 10-15 cm. Pentru a rezista si a face o buna etansare, le puteti lipi intre ele cu banda dublu adeziva.

Dar de unde pana unde folie anticondens? De ce se monteaza folia anticondens?

Ei bine, vaporii ce circula prin casa, prin structura acoperisului, pot face condens pe partea interioara a tiglelor, formand apa, dar si gheata, la un moment dat. Prin topirea acestora, apa se va prelinge direct pe folie, se va scurge fara infiltratii spre streasina, evitand aparitia vreunei probleme.

Iata si: Izolatie acoperis mansarda - Etapele realizarii acestei operatiuni

Ati montat folia, a venit randul amenajarii contrasipcilor verticale, perpendiculare pe streasina casei, a caror dimensiune este de 30x50 mm, creandu-se astfel un spatiu suficient pentru ventilare. Contrasipcile vor fi montate la distante de 800-1200 mm intre ele. Daca va este mai usor, le puteti monta in dreptul fiecarui caprior.

A venit randul montarii si sipcilor orizontale, de care va fi prinsa invelitoarea. In acest caz, dimensiunea sipcilor va fi de 50x50 mm, vor fi montate orizontal, la o distanta intre 35 si 37 cm una de alta, tinandu-se cont si de lungimea tiglei pe care ati ales-o.

Citeste si: De ce ploua prin acoperis? Identificarea problemei

Daca ati optat pentru tigla, mergeti mai intai, pentru o bucata din acoperis, pe partea inferioara, apoi pe cea superioara, reveniti la partea de jos si din nou mergeti sus. Este cea mai indicata metoda de a realiza invelitoarea corect si rapid.

Sfaturi utile:

- in cazul unei tigle metalice, prinderea se va face cu suruburi speciale, autoforante, cu garnituri de cauciuc. Este indicat ca si culoarea acestora sa fie asemanatoare cu cea a tiglei.
- montati, pentru inceput, doar doua module, apoi verificati pozitia lor geometrica fata de coama, streasina, marginea acoperisului.
- sa nu uitati de montarea parapetilor, care vor proteja pe timpul iernii jgheaburile.
- feriti-va sa montati tigla in zilele cu temperaturi ridicate deoarece puteti suferi arsuri grave. Tigla se incinge rapid si de aici la o tragedie e doar un pas.
- nu uitati de incaltamintea adecvata cocotarii pe acoperis, indicate fiind cizme din cauciuc cat de cat aderent.
- nu montati tigla pe o panta mai mica de 14 grade a acoperisului
- nu taiati tigla cu flexul, ci folositi-va de foarfeca electrica.

Vezi si: Proiecte de acoperis - cele mai interesante forme

In ceea ce priveste selectia materialelor destinate acoperisului, amintim:

tigla metalica - acoperisul va arata ca unul cu tigla, doar ca in cazul celei metalice, montajul va fi mai usor de facut si mai rapid;
placi policarbonat - ideale pentru acoperisul pergolelor, a garajelor;
tabla cutata - se poate achizitiona la metru liniar, in forme si culori diferite, este optiunea ieftina si rapida pentru invelirea acoperisului, fixandu-se cu suruburi; sindrila semirotunda - populara, are o rezistenta mare in timp; este prea costisitoare pentru invelirea unui intreg acoperis, fiind recomandata doar pentru restaurarea monumentelor istorice;
sindrila bituminoasa - ideala pentru acoperisurile caselor de vara, a cabanelor, a garajelor;

Iata si: Tipuri de materiale pentru acoperis - TOT ce trebuie sa stii cand vrei sa iti faci casa

tigla ceramica- recomandata pentru orice tip de locuinta, rezistenta, ofera izolatie fonica si termica, ideala pentru mansarde;
tigla din beton - ideal pentru orice constructie, ofera izolatie fonica si termica ridicata; singura problema o reprezinta structura acoperisului;tigla din beton este foarte grea si are nevoie de o structura solida;
placi bituminoase ondulate - ieftine, fara o ingrijire detaliata, adecvate pentru garaje, pergole, casute de vara.


Recomandari articole: acoperis, invelitori acoperis, montaj acoperis, termoizolatie acoperis, tigla ceramica, tabla tip tigla,

‹‹ Ferestrele si usile panoramice - fac parte din tendinta de constructie durabila?

Casuta eleganta pentru o familie de 3-4 persoane ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro