renovat.ro

Black Friday 2020: reduceri la magazinele tale preferate de Black Friday!

» » » » » »


Cum izolezi? La exterior sau la interior?


Deoarece izolarea unei locuinte, apartament sau alt spatiu implica si costuri ridicate, este bine ca anterior inceperii lucrarilor sa va informati temeinic pentru a utiliza materialele adecvate in scopul obtinerii rezultatului dorit. Pentru o izolare termica buna, se recomanda aplicarea stratului izolator pe exteriorul peretilor cladirii. In cazul in care va doriti si izolatie interioara, si aceasta se poate realiza, nefiind, insa, strict necesara.

Izolatie casa cu polistiren
Cum izolezi? La exterior sau la interior?

Galerie poze
  • Izolatie casa cu polistiren
Galerie poze

La inceputul operatiunilor de izolare termica trebuie sa verificati starea si rezistenta peretilor suport. In cazul in care acestia au zone in care tencuiala se desprinde, trebuie curatati astfel incat sa nu aveti in timp probleme cu desprinderea izolatiei.

Citeste si despre: Dezavantajele izolatiei interioare cu polistiren

Daca suprafetele denivelate sunt mai mari, este bine sa aplicati o tencuiala grosiera pentru nivelare. Eliminati, de asemenea toate accesoriile exterioare; becuri, burlane, accesorii decorative care ar putea sa determine desprinderea in timp a izolatiei. Este foarte important ca anterior lucrarilor sau in timpul acestora suprafata suport sa fie uscata.

Corpurile de iluminat si burlanele se vor prinde ulterior finalizarii lucrarii. Faceti un deviz de lucrari si un calcul aproximativ al materialelor necesare. Astfel veti avea posibilitatea sa cereti oferte de preturi de la diferite firme ce comercializeaza materialele si implicit sa faceti economii financiare importante. Un alt aspect important il reprezinta calitatea materialelor utilizate in fiecare dintre etapele de lucru. Va trebui sa discutati cu executantul lucrarii si factorii de mediu specifici zonei care vor interactiona in timp cu materialele folosite: zona cu ierni lungi si geroase, zone cu vanturi puternice sau zone in care ploua abundent.

Recomandare: Cum aleg cea mai buna termoizolatie

Materialele necesare realizarii unei anvelopari corecte presupun folosirea de:
a) tencuiala adeziva/strat adeziv mineral sau acrilic pentru lipirea placilor de polistiren;
b) placi de polistiren EPS de 10 cm sau XPS grafitat de 8 cm (efectul termic este acelasi);
c) dibluri cu rozeta din polistiren pentru ancorarea placilor pe structura;
d) aplicarea plasei de constructie si tencuiala exterioara;
e) strat de grund pentru protectia impotriva umezelii;
f) tencuiala decorativa cu rol de a asigura protectie intre stratul de tencuiala armata si exterior, implicit coroziunea factorilor de mediu.


Recomandare: Izolatie exterioara cu polistiren

Lucrarile de inceput ale anveloparii reprezinta un moment important pentru intreaga lucrare, deoarece montarea plana si corecta a soclului suport asigura aplicarea si aderenta placilor pe perete. Aplicarea si lipirea placilor se realizeaza tip banda, una langa alta, fara a lasa goluri pe suprafata zidului. Pentru o aderenta perfecta se recomanda atat aplicarea adezivului, cat si fixarea placilor cu dibluri rozeta. Acestea trebuie sa fie cu1-2 cm mai lungi decat grosimea polistirenului pentru a se fixa in perete.

Primul strat de tencuiala se aplica la 24 de ore de la fixarea placilor de polistiren. Se aplica stratul de mortar in care se fixeaza si plasa pentru constructie, care ulterior este acoperita cu stratul de mortar. in jurul ferestrelor si a usii se aplica inca un strat de plasa de constructie pentru a asigura rezistenta lucrarii.

Vezi si: Izolatia interioara cu polistiren

Dupa aranjarea plasei suplimentare se trece la urmatorul strat de tencuiala. Dupa uscarea completa a tencuielii, atunci cand devine de culoare gri deschis, se poate aplica un strat de grund. Acesta se aplica fie cu un trafalet, fie cu o bidinea si are rolul de a proteja peretele de factorii de umiditate. Dupa aplicarea grosiera a grundului se poate trece la realizarea tencuielii decorative.

Citeste si: Polistiren vs vata minerala - Ce alegem> Care este cea mai buna solutie de izolare a mansardei?


Recomandari articole: izolatie cu polistiren, izolatie termica interior, izolatie exterioara, ,

‹‹ Cele mai economice centrale termice

Masuta consola - UITE cele mai frumoase 29 de modele si idei pentru intreaga casa ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro