renovat.ro

» » » » » »


Cum obtinem un living amenajat in stil minimalist - Va numarati printre adeptii acestui stil sau nu?


Designul interior minimalist isi are originile pe la inceputul secolului 19 insa popularitatea sa a atins cotele maxime mai tarziu cu aproape 100 de ani. Un design minimalist de baza este foarte usor de obtinut fiind o optiune pentru cei care nu isi permit sa adopte un design interior mai costisitor.

Design minimalist elegant cu canapea gri si mobila alba
Cum obtinem un living amenajat in stil minimalist -  Va numarati printre adeptii acestui stil sau nu?

Galerie poze
  • Design minimalist elegant cu canapea gri si mobila alba
  • Design minimalist in stil scandinav
  • Dulapuri suspendate albe pentru living
  • Inspiratie minimalista pentru designul unui living
Galerie poze
  • Living minimalist alb
  • Living minimalist cu mobila alba si gri
  • Living simplu cu mobila neagra
  • Mobila de living in stil minimalist
  • Mobila si covor crem si masute de cafea albe
  • Parchet maro si mobila de living minimalista alba
  • Covor negru cu fir lung pentru o sufragerie minimalista
  • Living cu perete cu tapet negru
  • Living ingust cu parchet deschis si canapea minimalista din piele neagra
  • Living mic cu doua canapele fata in fata
  • Living minimalist cu coltar din piele alb si covor shaggy asortat
  • Living minimalist in alb negru si gri
  • Mobila de living simpla
  • Sufragerie cu mobila alba din MDF lucios
  • Veioza simpla cu abajur din material textil si picior inalt din inox





Decorurile minimaliste folosesc camere mici si piese de mobilier simple pentru a crea un spatiu de locuit ordonat si linistitor. Piesele de mobilier au dublu rol adica patul va avea rol si de divan cu lada de depozitate. Casele minimaliste de obicei par mai mari din cauza ordinii din locuinta, ceea ce face ca acest stil sa fie foarte potrivit pentru amenajarea apartamentelor mici sau a garsonierelor..


Dar cum a aparut acest stil?

Prin anii 1920 in timpul marii crize, familiile din Statele Unite economiseau din greu in incercarea de a supravietui. Afacerile se prabuseau intr-un ritm ametitor si de aceea putine magazine isi mai permiteau sa creeze sau sa vanda articole de lux. Famiile, cu veniturile decimate,  alegeau doar piesele de mobilier indispensabile traiului zilnic, renuntand la amenajarile interioare luxoase si opulente. Casele erau construite din ce in ce mai mici pentru ca majoritatea persoanelor nu isi mai puteau permite un pret ridicat al chiriei sau al ipotecei imobiliare.


Astazi designerii sau magazinele de decoratiuni precum IKEA au adus din nou la moda designul minimalist. Studentii sau familiile cu apartamente mici sau bugete medii pot maximiza eficienta locuintei folosind aceleasi tehnici folosite pentru prima data in anii de criza.


Un principiu fundamental al miscarii minimaliste se bazeaza pe afirmatia arhitectului Ludwig Mies van der Rohe, afirmatie atat de cunoscuta de toata lumea "less is more" adica  "mai mult este mai putin". Designul minimalist are si influente ale traditiei Zen si Feng Shui. Ideea este sa aduci lucrurile la rolul lor initial, cu forma dictata de functie. Aceasta este o caracteristica esentiala a minimalismului care este calmanta insa nu este potrivita pentru oricine.

Designul interior minimalist este definit prin geometrie.

Designul minimalist este definit prin geometrie simpla. Dreptunghiurile si patratele sunt juxtapuse sau intersectate. Unghiurile drepte au intaietate. Pot exista in unele cazuri anumite cercurci sau linii curbe, precum o curba semicirculara a unui scaun sau o aplica rotunda insa cam atat. Aranjarea celor mai multe interioare minimaliste se bazeaza pe o grila imaginara care permite proportii spatiale mai mari pentru a da senzatia de spatiu exagerat.

Ce culori se folosesc?
Culorile, sau mai bine zis lipsa acestora, este tema centrala in designul minimalist. Peretii , podeaua si tavanul sunt vazute ca si fundal deci culorile dominante sunt negru, alb si diferite nuante de gri. Culorile primare sunt folosite ca si accente. Petele de aceeasi sau de doua culori diferite sunt asezate strategic pe pereti sau pe rafturi sau mese. 

Ce materiale sa folosim la un interior minimalist?
La o amenajare minimalista materialele de construtie moderne parca au fost aduse in interiorul casei. Cele mai folosite materiale sunt inoxul si betonul care de multe ori sunt  expuse in interior. Mobila minimalista in general este construita din materiale simple precum  sticla, plexiglas, plastic, piele, lemn, compoziti de inalta tehnologie sau alte metale precum inox , crom, nichel si alama.

Absenta culorilor si liniile mult prea agresive nu sunt pentru oricine. 
Atunci cand privesti o revista de design interior sau poze pe internet poate iti spui in minte ca ai putea trai intr-o  astfel de camera. Totusi, inainte de a adopta un astfel de stil trebuie sa aveti in vedere anumite lucruri. Minimalismul presupune o ordine deplina. Exista cuburi si blocuri si piese incorporate , insa chiar si acestea cer ordine. Trebuie sa fii o persoana organizata pentru a putea trai in acest fel. De asemenea lipsa culorilor delicate si liniile mult prea agresive pot in timp sa devina apasatoare.

Si cum obtin un living minimalist? Ce piese de mobilier trebuie sa contina?
Un living minimalist trebuie sa fie ordonat si foarte aerisit. Trebuie sa indeplineasca anumite niste cerinte.

Alegeti mobila cu design simplu si fara ornamente. Folositi doar piesele de care chiar aveti nevoie - taburetii, plantele ornamentale si scaunele de rezerva trebuie sa dispara.


Optati pentru o canapea si fotolii sau scaune simple - o canapea simpla dreptunghiulara este de ajuns sau una cu spatele curbat si picioare drepte si simple. Uitati de pernele de decor , daca va plac si nu vreti sa renuntati la ele folositi doar cateva insa sa nu fie impopotionate - nici nu se pune problema sa folositi franjuri sau dantela.


In ceea ce priveste masuta de cafea sau a alte masute folositi-le cat mai putin. Aveti in vedere stilul Parson ( un stil provenit de la clericii protestanti) adica o masuta de cafea in forma de cub simplu din lemn, din pal laminat , din acrilic transparent sau sticla sau pur si simpu mese in combinatie de piatra si metal.


La covoare fiti cat mai economi. Un covor simplu de dimensiuni medii din sisal sau stil Berber asezat peste o poardoseala bruta este de ajuns. Nici sa nu va ganditi la mocheta pentru intreaga camera.


Peretii pastrati-i intr-o singura culoare - una neutra este foarte potrivita.
Alegeti lustre si lampadare sau veioze cu design simplu in niciun caz veioze gen Tiffany sau din cristal. Lampile bazate pe ceramica sau fier brut sunt cele mai bune.

 
Adaugati lumini ambientale prin instalatii incastrate in pereti precum spoturile. Nu veti vedea niciodata intr-un stil minimalist candelabre ornate sau aplici in forma de lumanare.


Ferestrele le puteti lasa fara nimic sau puteti alege ceva simplu. Jaluzelele romane sau obloanele din lemn sunt printre opriunile viabile.

Concluzia este ca : nu trebuie sa urmati chiar ad literam toate principiile enuntate mai sus. Important este sa creati o locuinta in care sa va simtiti bine. Puneti in aplicare doar acele trasaturi ale stilului minimalist care se potrivesc personalitatii voastre si veti obtine locuinta mult visata.

Daca acest stil nu este totusi preferatul vostru puteti incerca o amenajare in stil spaniol, retro sau marocan.


In continuare va las sa vizionati o galerie cu LIVINGURI MINIMALISTE care sper ca va vor inspira.


Recomandari articole: livinguri, minimalist, amenajari interioare, design interior,

‹‹ Ce stil de amenajare prefera barbatii pentru dormitor + GALERIE FOTO cu peste 30 de imagini

Cum sa asortezi canapeaua din piele maro sau neagra cu restul mobilei de sufragerie ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro