Cum poti separa o camera in zone diferite doar cu ajutorul pieselor de mobilier
In apartamentele mici de tip studio sau in garsoniere lipsa spatiului este o problema care da batai de cap multora dintre noi. Dar cel mai mare inconvenient apare atunci cand realizezi ca nu poti avea un dormitor, un living ca sa nu mai vorbim de un dinning, si ca trebuie sa folosesti aceeasi camera care trebuie sa indeplineasca multiple functii. Avand la indemana o singura camera devine o adevarata provocare sa amenajezi doua sau chiar trei zone cu destinatii total opuse in acelasi spatiu.

Nu si daca vei lua in considerare posibilitatea de separare si de impartire pe zone cu ajutorul pieselor de mobilier. Asa vei obtine un dormitor, o bucatarie, sau un living ascunse privirii dar la vedere totodata. Sunt convinsa ca ideile pe care le voi prezenta astazi vor prezenta interes atat pentru cei care detin o garsoniera, un apartament studio open space, dar si pentru cei care vor sa amenajeze 2 sau 3 zone diferite intr-o camera, indiferent de dimensiunea acesteia. Te invit sa pornesti in calatoria ideilor inedite si mai putin obisnuite prin care o camera poate fi transformata in mai multe incaperi fara a construi niciun perete ci doar folosind mobila moderna.
Cea mai populara tehnica folosita de designeri este amplasarea unor etajere inalte pe hotarul dintre doua zone ca de exemplu: intre hol si camera, intre living si dinning, intre dormitor si dressing, sau intre pat si birou in cazul unui dormitor de copil.
Pe langa tehnica mentionata mai sus vei mai descoperi si moduri inedite de folosire a rafturilor dar si a altor piese de moblier care in mod traditional sunt amplasate langa perete. Dulapuri, comode, cufere cu sertare, comode cu consola TV, piese modulare de mobilier de mici dimensiuni, asezate in pereche sau spate in spate , chiar si dulapuri inalte gen sifonier, asezate perpendicular pe un perete lung.
In ceea ce priveste canapelele si paturile , pe acestea nu le voi lua in considerare, chiar daca vei mai gasi prin imaginile din galerie si unele exemple cu o astfel de aliniere. Astazi imi voi concentra atentia mai ales catre piesele de mobilier in care poti depozita diverse articole precum carti , ustensile , haine sau lenjerie de pat.
In mod conventional, toate piesele de mobilier care pot separa o camera pot fi clasificate in functie de inaltimea lor dar si in functie de spatiul de depozitare. Majoritatea sunt potrivite pentru diferite camere si sunt: piese de mobilier mici, rafturi de inaltime medie si inalte, comode diverse.
Exista nenumarate posibilitati prin care poti separa o camera in diverse zone. De exemplu daca vei amplasa un dulap mic in spatele canapelei vei putea separa livingul de bucatarie foarte usor. Un alt exemplu de separare a livingului de bucatarie sau de dinning este asezarea intre aceste zone a unui dulap cu usi pe o parte si etajere pe cealalta.
Pentru living cele mai potrivite piese de mobilier sunt mese mici, rafturile cu etajere deschise, chiar si bufetele pentru vesela. In cazul in care ocazional mai ai nevoie de spatiu in mijlocul camerei, poti atasa niste rotile acestor piese pentru a putea fi mutate atunci cand este nevoie.
Cea mai folosita tehnica pentru separarea spatiului in bucatarie este amplasarea unei insule sau pensinsule de bucatarie. Aceasta poate avea rol de bar pentru servirea micului dejun in bucatarie si rol de biblioteca pentru carti in living.
Dormitorul poate fi separat de restul camerei fie prin paravane despartitoare decorative din diverse materiale precum panza sau fier ori prin module cu rafturi.
In mod paradoxal, chiar si sifonierele sau dulapurile inalte pot juca rol de partitie si pot crea o izolare vizuala perfecta care va separa zonele devenind astfel o solutie perfecta. Cu cat este mai inalt sifonierul cu atat mai puternic va fi efectul vizual. In cazul in care ferestrele lipsesc, cel mai bine ar fi sa alegi un sifonier care sa aiba integrate si module cu etajere care sa permita patrunderea luminii.
In continuare te invit sa calatoresti cu privirea prin colectia de imagini pe care am pregatit-o special pentru a-ti oferi inspiratia de care aveai atata nevoie.
Calatorie placuta!
Recomandari articole: amenajari interioare, mobilier,
‹‹ 30 de imagini cu idei pentru amenajarea holurilor lungi si inguste
Idei creative pentru spatii de depozitare in baie - modele de etajere si rafturi ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!