renovat.ro

» » » » »


Cum sa aranjam mobila in sufragerie ? SFATURI, PLANURI si SCHITE


Una dintre cele mai usoare si economice modalitati de a infrumuseta aspectul unei camere este pur si simplu de a rearanja mobila, insa un aranjament neechilibrat poate deveni neplacut din punct de vedere vizual, poate perturba fluxul corect al traficului in acea camera sau poate interactiona in mod neplacut cu celelalte piese de mobilier.  De aceea, atunci cand aranjam mobila in living trebuie sa ne gandim mai intai la utilitatea ei si pe locul doi sa plasam functia sa estetica.

Varianta B de aranjare a mobilei in living
Cum sa aranjam mobila in sufragerie ? SFATURI, PLANURI si SCHITE

Galerie poze
  • Varianta B de aranjare a mobilei in living
  • Varianta C de aranjare a mobilei in sufragerie pe diagonala
  • Varianta D pentru aranjarea unui living formal
  • Varianta E pentru un living dreptunghiular
Galerie poze
  • Varianta A de aranjare a mobilei intr-o sufragerie patrata





Stabilirea modului de asezare
Inainte de a pune in aplicare aranjarea pieselor de mobilier din living , luati o coala de hartie milimetrica sau o coala de hartie de matematica si sa incepeti sa desenati livingul ca si incapere. Este un pas foarte important pentru ca va va scuti de multa munca fizica si frustari care pot aparea ulterior. Cu ajutorul acestei simple coli de hartie veti afla daca variantele de aranjare a mobiliei pe care le-ati ales se vor potrivi cu dimensiunea mobilei, sau cu dimensiunile sau elementele arhitectonice ale camerei.
Deci,  luati coala de hartie cu patratele unde fiecare patrat va reprezenta 1 metru patrat. Puteti cauta si programe gratuite online cu care va puteti crea planurile. Indiferent de metoda aleasa, intai si inatai trebuie sa masurati camera cat mai bine si sa aveti in vedere urmatoarele lucruri:

-  Latimea si inaltimea fiecarui perete
-  Latimea fiecarei usi interioare si a ferestrelor
-  Sa pozitionati pe schema perfect fiecare usa, fereastra sau element arhitectonic din incapere ? semineu, scara, etc 
- Latimea, lungimea si inaltimea fiecarei piese de mobilier
- Locul unde sunt amplasate prizele.

Odata masuratorile luate, puteti incepe prin a va desena variantele de aranjare a mobilei. Nu uitati sa faceti si cateva fotografii camerei inainte de a muta vre-o piesa de mobilier pentru a putea compara rezultatele de dinainte si dupa.

Astazi , va propun cateva variante posibile pentru aranjarea mobilei in sufragerie. Porniti de la aceste variante, adaptati-le la spatiul livingului vostru , la mobila pe care o aveti, si incepeti un plan pentru rearanjarea mobilei.

Varianta A: Asezarea pieselor de mobila fata in fata


Creati zone de conversatie care sa fie concentrate spre punctelele centrale ale camerei. Aceste puncte pot fi: semineul, televizorul, un tablou mare, sculpturi, alte tipuri de obiecte de arta. Grupati mobila astfel incat aceasta sa nu intervina in cursul firesc al traficului din camera, mai bine zis aveti grija ca mobila sa nu stea in drum.
In exemplul de mai jos cele doua canapele sunt asezate fata in fata , in centrul camerei. Semineul este elementul central iar cele doua fotolii asezate putin inclinat sunt pozitionate in partea opusa celor doua canapele pentru a completa zona de conversatie creata. 

Varianta de aranjare a mobilei intr-o sufragerie patrata


Observati cum fiecare loc de odihna are in apropiere cate o masuta. O veioza asezata pe masuta dintre cele doua fotolii furnizeaza lumina necesara citirii unei carti sau a unei reviste. Covorul mare ajuta la delimitarea si mai buna a zonei pentru conversatie.

Varianta B Asezarea mobilei in forma de U
Varianta de asezare a mobilei in forma de U este potrivita daca aveti un semineu cu un televizor montat deasupra lui, sau pur si simplu un televizor mare montat pe perete.

Mobila asezata in sufragerie in forma de U


Mutand canapeaua la distanta de perete si asezand o masa in spatele ei s-a definit o zona de conversatie in timp ce prin spatele ei se poate trece in voie.
Masutele asezate in extremitati intre canapele si fotoliu ajuta la unirea pieselor fiind foarte utile atat pentru lumina de accent furnizata de o veioza mica asezata pe ele, cat si pentru a sta relaxat , a bea un pahar cu vin si a citi o carte.
Acest tip de configurare se potriveste bine in livingurile mici sau in cazul livingurilor mari prin crearea mai multor zone separate.

Varianta C: Mobila dispusa pe diagonala
Aranjati un un parter open space cu piese de mobilier dispuse pe diagonala. Aceasta poate fi o tehnica eficienta in zonele unde doua sau trei camere impart acelasi spatiu mare precum un living, o bucatarie si un dinning.

Mobila dispusa pe diagonala


Puteti observa canapeaua si masuta pentru cafea formand o diagonala puternica in relatie cu peretii. Scaunele fata in fata sunt asezate in unghi dar in acelasi plan.

Varianta D: Asezarea simetrica a mobilei

Asezarea simetrica este folosita cel mai des in livingurile formale. In acest exemplu:

living aranjat formal


Semineul , tabloul de deasupra lui si masuta de cafea formeaza centrul in timp ce mobila si decorul sunt asezate in oglinda fata in fata.
Cele doua masute cu veioze din stanga si dreapta semineului , cele doua canapele fata in fata si cele doua fotolii asezate inclinat sunt toate simetrice.
Monotonia simetriei a fost sparta prin asezarea unor piese unice precum lampa cu picior de langa canapea, cufarul patrat dintre fotolii si bancuta din lemn de pe peretele drept.

Varianta E - Impartirea pe zone a livingului cu zone separate

Camerele mari, dreptunghiulare pot fi o provocare atunci cand trebuie amenajate si de cele mai multe ori au mai mult de un element central. Intr-o camera mare  asezati mobila la distanta fata de pereti. Impartiti camera in zone separate si grupati mobila in functie de activitatile care au loc in fiecare zona.
Planul de mai jos arata doua zone separate de conversatie, fiecare concentrandandu-se pe cate un element central.

Living dreptunghiular varianta de asezare a canapelei


Canapeaua si fotoliile formeaza un U si se concentreaza in jurul consolei TV.
Cele doua fotolii sunt aranjate pentru o conversatie usoara in fata unei ferestre mari care are o priveliste frumoasa.
Biroul din capatul camerei este folosit pentru calculator.

Atunci cand aranjati mobila in sufragerie tineti minte urmatoarele:
- Forma trebuie intotdeaua sa primeze functia
- Pastrati camera echilibrata amestecand uniform mobila robusta cu piese usoare si diafane.
- Folositi spatiile goale ca si element component al schemei de design
- Odata ce ati aranjat piesele mari de mobilier , umpleti spatiile goale cu accesorii precum plante in ghivece. Accesoriile sunt foarte importante pentru ca pot fixa mai bine aranjamentul mobilei oferind mai multa caldura si personalitate camerei.


Recomandari articole: mobila, mobilier, livinguri,

‹‹ Bucatarii retro sau bucatarii cu iz de anii 1940

Cum amenajam un loc de studiu cu birou pentru copilul nostru. ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro