Cum sa dai un refresh la casa cu un buget mic
Iti doresti sa dai un aer proaspat casei tale? Te-ai plictisit de felul in care arata, insa nu ai la dispozitie un buget indeajuns de mare pentru a face schimbari radicale? Daca raspunsul este da, atunci citeste in continuare despre cum poti da refresh la casa chiar si cu bani putini.
1. Incepe prin a face curatenie generala si a scapa de orice nu mai folosesti. Te vei simti mult mai bine dupa ce vei renunta la toate lucrurile care s-au adunat si nu fac altceva decat sa stranga praful pe ele.
2. Ia fiecare camera pe rand si aduna fiecare obiect, de la perne la lampi, accesorii, carti, reviste, puzzle-uri, vaze, lumanari, orice. Pune-le pe cea mai mare masa pe care o ai la dispozitie, astfel incat sa-ti fie mai usor sa le sortezi. Regula de baza pentru a le filtra: sunt rupte, nu se mai potrivesc in decor sau nu te-ai atins de ele in ultimul an? Daca raspunsul este da la oricare dintre aceste variante, doneaza-le, vinde-le, fa-le cadou unui prieten, du-le la reciclat sau arunca-le, in cazul in care nu mai pot fi salvate. Returneaza obiectele imprumutate.
3. Dupa ce au ramas doar obiectele mari in incaperi, vezi daca exista vreun alt fel in care le poti aranja in camere.
4. O alta modalitate prin care poti da un aer proaspat casei tale: vopseste peretii intr-o alta culoare. Este probabil cea mai ieftina si populara varianta aleasa de cei care vor sa renoveze, desi presupune un efort mare. Daca nu ai momentan suficient buget pentru toate ustensilele de care ai nevoie sa vopsesti, poti lua un imprumut rapid de la Provident.
5. Tot prin vopsit poti imbunatati si aspectul diverselor piese de mobilier. Vopseste manerele de la cabinete si noptiere, picioarele de la scaune, mobila din bucatarie. Nu uita de accesorii: poti vopsi vazele sau ghivecele de flori, ramele foto sau rama oglinzii din baie. Alege culori vesele, precum verde crud sau turcoaz.
6. Inlocuieste corpurile de iluminat. Poti schimba complet felul in care arata casa ta doar cu ajutorul luminii. Instaleaza lampi si lampadare pentru ambianta, dar si surse care sa lumineze directionat, cum ar fi in baie, spatiul pentru machiat, peste blatul unde prepari mancarea sau locul tau preferat de citit. Inlocuieste becurile cu unele cu LED - acestea vor avea o durata mai lunga a vietii si vor consuma mult mai putin, ajutandu-te astfel sa economisesti din factura la lumina. Pune variator de tensiune in sufragerie si dormitor, pentru o atmosfera mai calduroasa.
7. Rearanjeaza-ti rafturile de carti. Unii si le sorteaza dupa limba in care sunt scrise, dupa temele abordate, in ordine alfabetica sau doar in functie de marime. Indiferent de sistemul preferat de tine pana acum, ia in considerare varianta de a-l schimba si a aranja complet diferit colectia ta de carti si reviste.
Recomandari articole: advertorial,
‹‹ Oglinzi de perete pentru un living cu decor inedit
Masa de calcat: modalitati si idei de ascundere si depozitare ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!