renovat.ro

» » » » »


Cum scapam de soarecii sau sobolanii din casa?


Fie ca vorbim de soricei, acele mici animalute venite de-afara sau de la subsoluri, fie ca vorbim de sobolani, mai mari, toate sunt daunatoare si fac ravagii in locuinte. Nici igienic nu este foarte bine.
Dar cum ne dam seama daca avem in casa o rozatoare? Ei bine, observam fecalele, lasate prin colturi si, bineinteles, lucrurile roase, muscaturile din paine sau alte alimente.

Cum scapam de soarecii din casa
Cum scapam de soarecii sau sobolanii din casa?

Galerie poze
  • Cum scapam de soarecii din casa
Galerie poze





Cuiburile lor sunt gauri in pamant, la subsol, sub podea, in pod. De acolo ajung cu usurinta in locuinte. Si, cum am precizat, nu e greu de depistat o rozatoare de acest gen.

Sobolanii sau soarecii sunt activi in special noaptea, cand este liniste deplina. Atunci ii puteti auzi cum rontaie alimente, haine sau alte obiecte din jur. Intra in locuinte, in primul rand pentru mancare, apoi pentru caldura, daca afara este iarna.

Citeste si: Sfaturi pentru alungarea cartitelor din curte si gradina - pentru a scapa rapid si eficient de ele


Cum depistam ca este vorba despre fecale de soareci sau sobolani?

In primul rand, excrementele de soareci sunt diferite fata de cele ale sobolanilor. In cazul primilor, fecalele sunt mici, ascutite la ambele capete. La sobolani, fecalele sunt mult mai mari. Si urina este usor de recunoscut. Are un miros puternic, intepator, de mosc.

Cum scapam, asadar, de rozatoare?

1. O prima metoda este sa cumparam sau sa imprumutam cel mai mare dusman al lor - o pisica. Simtindu-i mirosul, soarecii si sobolanii nu vor sta prea mult cu pisica sub acelasi acoperis.
2. Repelente acustice - rolul lor este acela de a se porni si a scoate sunete cand depisteaza miscare. Lucrul acesta este neplaput pentru rozatoare.
3. Capcane. In magazinele specializate, veti descoperi fel de fel de capcane pentru rozatoare. Animalele se vor prinde in aceste custi si vor fi imediat ucise. Daca va este teama de astfel de capcane, ce pot fi periculoase si pentru voi, apelati la unele tip cusca, unde animalul va fi prins, dar nu omorat.
4. Otravuri. Substantele otravitoare, special concepute pentru ei, ii vor otravi si ucide, odata ingerate. Se pun la colturile cuiburilor lor.

Iata si: Iata cum scapi de insectele nedorite din casa: carii, gandaci de bucatarie, furnici, muste, tantari, paienjeni si purici


Cum scapam de rozatoarele din subsol?

Ei bine, aici sobolanii si soarecii patrund cel mai usor. Multi dintre locatarii blocurilor isi amenajeaza camara la subsol, deci e rost de hrana. Apelati, la deratizari chimice, care indeparteaza sobolanii si soarecii. Sau, la otravuri. Dar, in acest caz, stati un timp departe de subsol. O alta metoda este aceea de a lasa pisica la subsol pentru un timp. Va vana rozatoarele, iar cele care vor scapa sigur vor fugi din acel loc.

Rozatoarele din gradina? Cum le indepartam?

E mai greu, in acest caz, fiind un loc deschis. Apelati la aparatura acustica sau la capcane. Sunt cele mai bune metode de a scapa de sobolani si soricei.
Nu doar amplasarea de aparatura acustica sau capcane ajuta la indepartarea sobolanilor. Este bine ca, comcomitent, sa tencuiti cu mortar si gaurile depistate, pe unde ar fi patruns acestia.

Vezi si: 16 idei practice pentru cresterea pasarilor in curte

Apelati si la remedii naturiste ce tin la distanta soarecii si sobolanii. Acestia nu agreaza mirosurile de:
- musetel
- usturoi
- menta salbatica
- euforbia
- frunze proaspete de rosii verzi
- melilot
- flori de tanaceu
- coroana imperiala.

De asemenea, carpele inmuiate in ulei, untura sau in vasul de toaleta si amplasate in apropierea cuiburilor lor, ii indeparteaza.

Cat de periculoase sunt aceste rozatoare?

Ei bine, in primul rand sunt purtatoare de boli, microbi, deci un pericol pentru toti din casa. Apoi, fac ravagii: rod cabluri, tencuiala peretilor, mobila etc. Deci, ca si concluzie, sunt un adevarat pericol pentru o locuinta umana.


Recomandari articole: curatenie, eliminare daunatori, rozatoare,

‹‹ Casa cu 4 dormitoare si suprafata utila de 110 mp - perfecta pentru orice familie

Trucuri pentru cresterea castravetilor - gustosi , fara coaja amara si fara boli sau daunatori ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro