renovat.ro

» » » » » »


Cum schimbati culoarea Hortensiilor


Hortensiile sunt plante foarte elegante, dar care presupun alegerea unui anumit tip de sol pentru plantare. In functie de calitatea solului florile isi vor schimba nuanta petalelor. Hortensiile cu petalele albe sau albastre, isi vor schimba nuanta in roz daca in jurul plantei vei pune bucati de var clasic, stins  sau faramitati caramida si o asezati pe sol in jurul tulpinii; vor imbogati in fosfor calitatea solului.

Cum schimbam culoarea hortensiilor
Cum schimbati culoarea Hortensiilor

Galerie poze
  • Cum schimbam culoarea hortensiilor
Galerie poze

Daca nu gasiti var, fertilizati solul din jurul plantei cu fertilizator bogat in fosfor. O alta varianta ar fi sa faceti un amestec de pamant cu: faina de porumb integrala sau seminte de floarea soarelui strivite sau broccoli crud faramitat. Aceste trei produse alimentare sunt bogate in fosfor si vor imbogati solul in care se dezvolta planta. Aplicati amestecul de pamant cu unul dintre ingredientele precizate mai sus de doua ori primavara in jurul plantei si udati din belsug. Veti observa in timp schimbarea culorii petalelor.

Cititi si despre: Hortensia - plantare, inmultire, si ingrijire

Daca doriti ca petalele hortensiilor sa devina albastre, va trebui sa imbogatiti solul cu aluminiu, pentru a spori aciditatea solului. Pentru aceasta va trebui sa aplicati in pamantul din jurul plantei ingrasaminte pentru flori bogate in aluminiu sau sa udati floarea cu o solutie din 5 l apa si 200 ml de otet alimentar.

Ar mai fi o varianta, ceva mai lenta: asezati in jurul plantei un amestec de pamant si coji de oua sfaramitate, sau pamant cu coji de portocala maruntite sau amestec de pamant cu cafea. Udati din abundenta, deoarece hortensiile sunt iubitoare de apa. Se aplica pe sol primavara, dupa ce zapada s-a topit, o data sau de doua ori in interval de o luna.

Recomandare: Inmultirea hortensiei prin butasi - sfaturi practice


Recomandari articole: plante de gradina, flori de vara, ingrijire, inmultirea plantelor,

‹‹ Uite ce de idei frumoase pentru holul de la intrare

Cum sa iti repari singur o telecomanda stricata - este floare la ureche ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro