renovat.ro

» » » » » »


Cum coacem corect vinetele pe aragaz sau la cuptor?


Cum vine vara cum ne dorim o salata de vinete, pe care sa o savuram alaturi de rosii si o branza buna. Dar imediat ne vin in gand toate etapele migaloase pe care trebuie sa le parcurgem pana ajungem la savoare: coptul vinetelor, curatatul, mai stam si pana se scurg...Iata cateva sfaturi utile ce ajuta la obtinerea mai rapid si fara prea mult efort a unei delicioase salate de vinete.

Cum se coc corect vinetele - pe aragaz sau pe gratar
Cum coacem corect vinetele pe aragaz sau la cuptor?

Galerie poze
  • Cum se coc corect vinetele - pe aragaz sau pe gratar

Share daca va place

Galerie poze





Sa incepem cu cumpararea vinetelor, pentru ca de aici porneste totul. Aveti grija cand luati vinete ca acestea sa fie tinere, proaspete, adica lucioase, sa aiba codita ferma, deloc vestejita. Mai mult, aveti grija ca vinetele sa nu fie foarte pufoase, asta insemnand ca sunt ca un burete, adica vestejite.

Coacem vinetele corect, pe aragaz

In cazul in care vreti sa coaceti vinetele pe aragaz, unde trebuie sa recunosc ca sunt mai gustoase, mai intai le spalati si le stergeti bine cu un prosop de hartie. Le puneti pe o tabla de copt, direct pe flacara aragazului. Atentie, insa! Pentru a se coace frumos, vinetele trebuie intepate pe alocuri cu o scobitoare. In caz contrar, riscati sa faceti vinete peste tot, adica sa pocneasca sau sa explodeze, mai precis.
Este indicat sa dati flacara mare, pentru a deveni negricioase, adica bine coapte. Va puteti asigura ca sunt bine coapte si daca le presati usor cu palma.  Vinetele trebuie sa fie moi pe toate partile.

Citeste si: Cum putem curata rapid si usor obiectele din cupru

Se curata mai usor daca introduceti din cand in cand mainile intr-un bol cu apa rece. Odata curatate si puse intr-o strecuratoare, se trec rapid sub un jet de apa, pentru a-si pastra luciul. Si gata, stau la scurs si doua ore.

Sa le incercam si la cuptor!

Dupa ce au fost spalate conform indicatiilor de mai sus, vinetele se aseaza frumos pe o hartie de copt si sunt intepate cu scobitoarea, in mai multe locuri. Astfel, vor fi lasate la cuptor pentru 50 de minute, intorcandu-le din cand in cand. Daca vinetele sunt mai mari, le puteti lasa mai bine de o ora. Incercati si aici prin metoda presarii cu mana daca sunt bine coapte. In ceea ce priveste curatarea, avem alta tehnica. Mai precis, se taie codita si apoi sectionati vanata pe jumatate, scotand miezul cu ajutorul unei linguri. Vinetele vor fi lasate la scurs peste noapte.

Citeste si: Cu ce se curata... ? Mici trucuri utile pentru o casa curata luna

Vinete coapte la oala

Sigur nu multi dintre voi ati auzit de aceasta metoda. Se lasa cu mult fum, dar rezultatul este delicios. Se curata vinetele de coaja, pe lung, se aseaza cojile intr-o oala cu partea colorata in jos. Taiem apoi vinetele pe lung si le asezam in oala, peste coji. Nu se mai adauga nimic, nici apa, nici sare. Se pune capacul si deasupra un prosop pentru a nu permite fumului sa invadeze toata bucataria. Dupa 10 minute de stat la foc mare, se mai lasa la foc mediu inca 20 de minute. Abia apoi puteti stinge focul si lua oala de pe aragaz. O deschideti afara, pe terasa, eventual, deoarece va fi mult fum. Vinetele, insa, sunt bine coapte.


Recomandari articole: sfaturi practice, cum se face, de la lume adunate, bucatarie,

‹‹ Bucatarii bej sau crem - o nuanta eleganta care va fi la moda si peste 20 de ani

Cum turnati placa de beton... 7 Reguli importante si scurt ghid tehnic pentru o constructie ca la carte ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro