Cum coacem corect vinetele pe aragaz sau la cuptor?
Cum vine vara cum ne dorim o salata de vinete, pe care sa o savuram alaturi de rosii si o branza buna. Dar imediat ne vin in gand toate etapele migaloase pe care trebuie sa le parcurgem pana ajungem la savoare: coptul vinetelor, curatatul, mai stam si pana se scurg...Iata cateva sfaturi utile ce ajuta la obtinerea mai rapid si fara prea mult efort a unei delicioase salate de vinete.

Sa incepem cu cumpararea vinetelor, pentru ca de aici porneste totul. Aveti grija cand luati vinete ca acestea sa fie tinere, proaspete, adica lucioase, sa aiba codita ferma, deloc vestejita. Mai mult, aveti grija ca vinetele sa nu fie foarte pufoase, asta insemnand ca sunt ca un burete, adica vestejite.
Coacem vinetele corect, pe aragaz
Este indicat sa dati flacara mare, pentru a deveni negricioase, adica bine coapte. Va puteti asigura ca sunt bine coapte si daca le presati usor cu palma. Vinetele trebuie sa fie moi pe toate partile.
Citeste si: Cum putem curata rapid si usor obiectele din cupru
Se curata mai usor daca introduceti din cand in cand mainile intr-un bol cu apa rece. Odata curatate si puse intr-o strecuratoare, se trec rapid sub un jet de apa, pentru a-si pastra luciul. Si gata, stau la scurs si doua ore.
Sa le incercam si la cuptor!
Dupa ce au fost spalate conform indicatiilor de mai sus, vinetele se aseaza frumos pe o hartie de copt si sunt intepate cu scobitoarea, in mai multe locuri. Astfel, vor fi lasate la cuptor pentru 50 de minute, intorcandu-le din cand in cand. Daca vinetele sunt mai mari, le puteti lasa mai bine de o ora. Incercati si aici prin metoda presarii cu mana daca sunt bine coapte. In ceea ce priveste curatarea, avem alta tehnica. Mai precis, se taie codita si apoi sectionati vanata pe jumatate, scotand miezul cu ajutorul unei linguri. Vinetele vor fi lasate la scurs peste noapte.
Citeste si: Cu ce se curata... ? Mici trucuri utile pentru o casa curata luna
Vinete coapte la oala
Recomandari articole: sfaturi practice, cum se face, de la lume adunate, bucatarie,
‹‹ Bucatarii bej sau crem - o nuanta eleganta care va fi la moda si peste 20 de ani
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!