renovat.ro

» » » » » »


Cum se provoaca inflorirea la cactusii decorativi de interior


In general cactusii sunt flori de interior frecvent intalniti in locuinte, deoarece nu sunt pretentiosi, iar cresterea lor este lenta. Toti cactusii aclimatizati ca flori decorative de interior fac flori. Delicatetea florilor cactusilor este recunoscuta, desi florile nu rezista mult timp.

Provocare inflorire la cactus de ghiveci
Cum se provoaca inflorirea la cactusii decorativi de interior

Galerie poze
  • Provocare inflorire la cactus de ghiveci
Galerie poze

Unele specii de cactusi infloresc dupa 3-7 ani de la plantare; un motiv in plus de bucurie atunci cand apar primele flori. Perioada de inflorire a cactusilor este de obicei vara, in lunile iulie-august. Pentru a ne bucura de florile lor delicate, daca au ajuns la maturitatea care sa le permita inflorirea, va trebui sa ii stimulam in scopul infloririi bogate. In acest sens, pe timp de iarna, cactusii trebuie sa stea in perioada ianuarie-martie in spatii aerate, cu lumina putina, cu temperatura de minim 8-10 grade C si udari moderate, lunare sau deloc.

Recomandare: Cactusii plante usor de ingrijit

Odata cu venirea primaverii, in martie, cactusii se amplaseaza in spatii luminoase, se uda mai mult, la doua saptamani in scopul reintrarii in ciclul de crestere dupa perioada de repaus. Pe masura ce vara se apropie, radacina si tulpinile pline de seva vor fi mai pregatite sa dezvolte muguri de flori.  Cele trei luni de iarna plantele au suferit din cauza lipsei de lumina si umezeala, iar acumů"se razbuna" inflorind. Vara ne vom bucura de flori delicate si parfumul lor in incapere.

Recomandare: Bolile si daunatorii cactusilor - sfaturi, tratamente, combatere

Desi au un ritm lent de crestere, cactusii trebuie mutati in alt ghiveci o data la 2 ani. Pamantul potrivit cresterii lor este un amestec din pamant de flori, nisip si pietris marunt. Se scot cu grija din vechiul ghiveci si se amplaseaza in pamantul reavan in lunile februarie-martie, cand planta se odihneste. Nu se uda timp de 2 saptamani pentru a se realiza inradacinarea. Nu trebuie sa uitam ca sunt plante specifice zonelor aride! Dupa doua saptamani se uda moderat, apoi o data pe luna.

Astfel noua planta va fi cu adevarat pregatita de noul ciclu de viata, iar conditiile vitrege in care a fost pastrata cele trei luni, alaturi de pamantul nou, vor stimula inflorirea abundenta.

Recomandare: Am un cactus, cum il ingrijesc? Informatii utile despre ingrijire, intretinere, inmultire, udare

In cazul in care trebuie sa aplicati fertilizant la solul din ghivecele cactusilor, faceti acest lucru cu moderatie. Fertilizantul are rolul de a stimula cresterea plantelor, indiferent de tipul acestora; acelasi efect il va avea si la cactusi. Da, am precizat bine! Stimuleaza cresterea plantei, iar nu inflorirea ei! Daca veti aplica fertilizant in exces in intervalul mai-iunie, veti stimula cresterea plantei, incetinind inflorirea.

Recomandare: Gazania - o planta rezistenta la seceta

Va sugerez sa aplicati fertilizant doar o singura data in perioada mai-iunie si numai, exclusiv! cactusilor carora nu le-ati schimbat ghiveciul si implicit pamantul. Astfel fiecare dintre ei beneficiaza de un mic stimul: unii pamant si ghiveci nou, altii o doza de fertilizant. Este suficient pentru o inflorire bogata!


Recomandari articole: cactus, ingrijire, provocare inflorire, plante rezistente la seceta,

‹‹ Casa construita de o imprimanta 3D in 24 de ore costa doar 10000 de dolari

Proiecte case mici cu un dormitor plus living open space cu suprafete pana in 50 mp ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro