Cum transformi 3 ghivece de flori intr-o fantana arteziana de gradina - proiect DIY
Decorarea gradinii si a curtii reprezinta o provocare pentru majoritatea dintre noi, insa cu putina rabdare si imaginatie putem realiza o multime de lucruri interesante cu spatiul nostru exterior. O mica fantana arteziana intotdeauna va anima curtea oricarei case. Pentru astazi vreau sa va arat un proiect do it your self extrem de interesant.

Marie Blackburn a postat pe site-ul ei , interiorfrugalista.com, un tutorial simplu si distractiv care este perfect pentru terasa sau gradina. Ea si-a dorit sa aiba o fantana arteziana unica pe terasa sa. Fiind econoama de felul sau nu s-a indurat sa isi cumpere una din magazine. Asa cum spune si ea, ar fi putut sa astepte pana la mijlocul lunii august cand apareau reducerile dar nu a avut atata rabdare. Iata la ce s-a gandit in schimb.
A gasit prin curte trei ghivece pentru flori pe care nu le folosea si inspirandu-se de cateva modele de fantani DIY de pe Pinterest a decis sa incerce si ea sa construiasca una.
In incercarea ei a avut parte de multe tentative esuate: pietre prea mici care erau trase de pompa, o duza care a inundat terasa, vopsea care s-a cojit la contactul cu apa, a spart un vas atunci cand a incercat sa il gaureasca... si multe altele insa ne garanteaza ca respectand instructiunile din tutorialul sau nu vom intampina niciun fel de problema si succesul ne este garantat. Ii multumim frumos si ne apucam si noi de treaba.
Lista de materiale necesare include:
3 ghivece de flori de dimensiuni diferite. Cel mai bine alegeti ghivece care au deja orificiu de scurgere in mijloc.
2 farfurii din teracota apropiate ca si diametru de fundul celor doua vase de dimensiune mijlocie si mica.
O teava din PVC
O pompa pentru iazuri - este important a alegeti un model care sa poata ridica apa peste inaltimea celui mai de sus ghiveci. O regula generala este ca pompa sa poata ridica apa cel putin 15 cm mai sus de inaltimea totala a fantanii. Daca pompa ridica prea mult apa, reglati-i debitul de la supapa.
Pietre de rau colorate diferit si de dimensiuni variate
Pasul 1
Sigilati gaura de la baza celul mai mare ghiveci. Pentru acest lucru puteti folosi o bucatica de gresie sau o bucata de plastic. Fixati-o cu silicon pentru a-i asigura o buna etanseizare. Lasati-l sa se intareasca pentru cel putin 24 de ore.
Pasul 2
A fost asezata pompa pe o baza solida in centrul ghiveciului. In functie de dimensiunea pompei puteti alege si dimensiunea vaselor pentru flori.
Atasati-i o extensie din plastic pentru a ridica pompa la inaltimea cea mai de sus a ultimului vas astfel incat duza aspersoare sa fie asezata deasupra marginii ghiveciului.
Pasul 3
Se taie teava din PVC la o lungime care sa permita celui de-al doilea ghiveci sa stea chiar sub marginea ghiveciului de sub el. Repetati aceasta operatiune si pentru vasul cel mai mic.
Dupa ce ati stabilit inaltimea dorita pentru fiecare ghiveci, inlaturati teava de PVC si faceti-i o mica crestatura in partea laterala sus pentru a trece firul electric al pompei.
Pasul 4
Asezati conducta din plastic astfel incat sa fie bine fixata pe fundul vasului. Acesta va fi baza de lucru de acum inainte. Asigurati-va ca taiati conducta de PVC drept.
Pasul 5
Cu ajutorul unui burghiu special faceti un orificiu in centrul farfuriei de teracota. Aveti grija ca orificiul sa fie suficient de larg pentru a incapea extensia pompei.
Pasul 6
Se repeta pasul 5.
Introduceti teava din PVC in al doilea ghiveci.
Adaugati a doua farfurie ca si dimensiune , la fel ca la pasul 5.
Pasul 7
Adaugati ultimul ghiveci in varf.
Asigurati-va ca varful aspersor se afla deasupra marginii ultimului ghiveci. Este posibil sa fie nevoie sa adaugati inca o extensie la pompa pentru a obtine inaltimea necesara.
Introduceti duza arteziana in ultima extensie a pompei.
Pasul 8
Adaugati pietre de rau in fiecare farfurie pana cand nu se mai observa nicio urma din farfuria de teracota. Folositi o combinatie de pietre mici si mai mari, pentru un aspect natural.
Umpleti vasul de la partea inferioara cu apa si bagati pompa in priza. Iata!
PS: Din cauza evaporarii va fi nevoie sa completati din cand in cand cu apa.
Recomandari articole: proiecte diy, ghivece, fantani arteziene, decoratiuni exterioare,
‹‹ Cum se cultiva corect catina in gradina casei
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!