renovat.ro

» » » » »


Curatarea adezivului de linoleum de pe pardoseala


Daca dorim sa inlocuim un linoleum lipit pe pardoseala cu gresie, se iveste problema curatarii podelei de adezivul de tip prenadez folosit la lipirea linoleumului. Si uneori nu e chiar o treaba usoara.

Curatare adeziv cu solutie solvent
Curatarea adezivului de linoleum de pe pardoseala

Galerie poze
  • Curatare adeziv cu solutie solvent
  • Curatare urme de adeziv de pe ciment cu peria de sarma
  • Razuirea cu spaclul a prenadezului de pe sapa
  • Curatare adeziv de la linoleum de pe ciment
Galerie poze

Cu toate acestea, experienta ne invata ca prenadezul lasat necuratat va impiedica atat turnarea unei sape noi, cat si montarea gresiei pe suprafata respectiva, deoarece sapa sau adezivul de gresie nu vor face priza si se vor umfla. Ce-i de facut? Fie scoatem sapa complet si turnam alta, fie incercam sa indepartam adezivul ramas dupa scoaterea linoleumului. Daca cea de a doua solutie pare mai la indemana, sa vedem cum putem indeparta cat mai bine prenadezul.

Mai intai curatam suprafata cu o solutie solventa speciala pentru indepartarea prenadezului. Aceasta se gaseste in magazinele si supermarketurile de amenajari interioare. Folosim un burete sau o carpa de sters.

Curatare prenadez cu solvent
Curatare prenadez cu solvent


Cu toate acestea, solutia nu va indeparta in totalitate adezivul, mai ales daca a fost aplicat in strat gros sau este foarte vechi. Asa ca urmeaza etapa a doua - razuirea suprafetei cu un spaclu.

Razuirea prenadezului cu spaclul
Razuirea prenadezului cu spaclul

Chiar si dupa aceea, este posibil ca prin micile denivelari ale podelei sa mai ramana inca adeziv. Ii venim de hac cu o perie din sarma tare.

Curatarea podelei cu o perie din sarma
Curatarea podelei cu o perie din sarma

Cam acestea ar fi etapele de curatare a prenadezului de pe o pardoseala din ciment. Acum suprafata poate fi placata cu gresie, se poate monta parchet sau mocheta fara probleme.

Pardoseala din ciment curatata
Pardoseala din ciment curatata


Intrebari si raspunsuri despre curatarea adezivului pe linoleum de pe pardoseala

Daca pardoseala e vopsita se poate aplica fara probleme, va putea face gresia priza?
Raspuns: Daca pardoseala este o sapa din ciment, atunci vopseaua trebuie inlaturata pentru ca adezivul de gresie sa faca priza. Daca pardoseala este din lemn, atunci trebuie scoasa, pentru ca nu se poate placa cu gresie.

Intrebare: Am un linoleum montat acum 2 ani peste un parchet si as vrea sa il schimb. Precizez ca podeaua casei de sub parchet este din grinzi vechi de lemn, casa fiind foarte veche - 74 de ani - intr-o parte s-a lasat un pic din cauza greutatii mobilei vechi care era inainte, iar sub podea se afla si un subsol. Din cauza ca l-am spalat cu solutii din comert si de la trafic mult s-a matuit. Se mai poate face ceva sa isi revina luciul linoleului sau trebuie sa il schimb? Daca va trebui sa il schimb, pot pune alt linoleum peste el direct (cel dinainte este foarte putin umflat intr-o parte) sau parchet pot monta peste el? Am nevoie de un sfat. Multumesc!
Raspuns : Va sugerez sa scoateti linoleumul vechi, pentru a-l inlocui cu altul nou sau cu parchet. Deasemenea, ar trebui sa consultati un inginer structurist pentru a vedea daca cumva trebuie facute consolidari in subsol, ca sa nu riscati sa se darame podeaua cu totul peste subsol, daca spuneti ca s-a lasat deja.


Recomandari articole: podea, beton, amenajare apartament,

‹‹ Renovarea bucatariei la bloc | Schimbarea geamurilor

Cum se inlatura linoleumul ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Pop- Pricope Zanica a scris:

Pe o pardoseala de mozaic s-a montat mocheta cauciucata ,lipind-o cu prenandez. Acum am renuntat la mocheta si vreau sa folosesc pardoseala din mozaic( activitatea imi cere paviment lavabil). Cum sa curat urmele vechi de prenandez? Va multumesc anticipat pentru sfaturi.

Alexandru a scris:

Buna ziua cum se numeste solutia solventa speciala pentru indepartarea prenadezului? și unde o pot gasi?

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro