renovat.ro

» » » » » » »


Daramarea peretilor in apartament


O idee la moda, de largire a spatiului in apartament, este accea de a renunta la peretele despartitor dintre bucatarie si sufragerie, bucatarie si hol sau bucatarie, sufragerie si hol.

Daramare pereti
Daramarea peretilor in apartament

Galerie poze
  • Daramare pereti
Galerie poze

Pentru orice astfel de operatiune, avem nevoie de autorizatie de la Primarie. Veti obtine aceasta autorizatie numai daca desfiintarea peretilor nu afecteaza structura de rezistenta a cladirii. Aceeasi procedura este valabila si daca dorim sa desfiintam o camara sau o debara. Mai departe va prezentam, pas cu pas, ce trebuie sa facem daca dorim sa daramam unul sau mai multi pereti din apartament.

Mai intai ne hotaram exact ce pereti dorim sa daramam. Ne gandim bine, deoarece nu este o operatiune pe care o facem zilnic si daca, mai tarziu, vom dori sa refacem peretii, procedura de obtinere a autorizatiei de construire la loc a peretilor va trebui reluata pas cu pas. Un plan bun de la inceput ne poate scuti de neplaceri mai tarziu.
Primul document ce trebuie obtinut pentru daramarea peretilor este Certificatul de Urbanism.

Pentru obtinerea acestuia de la Serviciul de Urbanism al Primariei in raza careia se afla imobilul, avem nevoie de o cerere tip, doua planuri cadastrale, la scara 1/500 si 1/2000, o copie dupa actul de proprietate si dupa schita apartamentului si un Certificat de Atestare Fiscala in original. In plus, se plateste o taxa ce variaza in functie de suprafata.

Dupa eliberarea Certificatului de Urbanism, urmeaza etapa urmatoare: eliberarea Autorizatiei de desfiintare a peretilor. Pentru aceasta, avem nevoie sa completam o alta cerere tip, sa obtinem o Documentatie tehnica de desfiintare in 2 exemplare, sa incheiem un Contract cu o ?ntreprindere de salubrizare privind transportul deseurilor rezultate in urma demolarii peretilor.

Este, de asemenea necesar, acordul Asociatiei de Proprietari a blocului si o declaratie data la notariat din care sa reiasa ca imobilul nu a fost instrainat, gajat, ipotecat si ca nu sunt instituite servituti care sa greveze asupra acestuia.
Dupa obtinerea Autorizatiei de daramare a peretilor, putem incepe lucrarile.

Daramarea peretilor are atat avantaje, cat si dezavantaje. Obtinem un spatiu mai larg si mai aerisit, dar pierdem compartimentarea initiala a apartamentului.

Daca optam pentru bucatarie americana, atunci instalarea unei hote de calitate se impune deoarece bucataria va comunica direct cu sufrageria sau livingul si nu dorim sa raspandim mirosul de mancare, aburul si caldura emanata la gatit in toata casa. Separarea zonei de gatit de cea de luat masa sau de living se face folosind pardoseli diferite, culori, zugraveli sau mobilier distinct. Eventual, putem separa zona de gatit a bucatariei prin geam termopan, care sa permita patrunderea luminii.

Re-compartimentarea apartamentului are avantajul de a oferi mai multa largime si ne permite organizarea camerelor asa cum ne dorim. Trebuie insa, sa urmam toti pasii legali pentru obtinerea autorizatiilor necesare pentru daramarea peretilor in apartament.

Intrebari si raspunsuri despre daramarea peretilor in apartament

Intrebare: Dupa ce am spart peretii trebuie sa refac cadastrul?
Raspuns: In primul rand, inainte de a darama peretii, aveti nevoie de autorizatiile mentionate mai sus. Si intr-adevar, dupa terminarea lucrarii, trebuie sa refaceti planul cadastral al apartamentului.

Intrebare: Ce pot face daca doresc sa daram o aerisire de la bucatarie si vecinul de la etajul inferior nu este de acord? Mentionez ca toti ceilalti vecini sunt de acord.
Raspuns : Puteti sa intrebati la o firma de avocatura pentru detalii legislative despre demolarile la bloc. Dar in principiu nu cred ca puteti darama aerisirea daca nu sunt toti vecinii de acord, deoarece vecinii de la etajele inferioare au toti de suferit din demolarea aerisirii.

Intrebare: As dori sa va intreb daca doresc sa construiesc o scara interioara in apartament la ultimul etaj care sa duca in mansarda blocului, ce autorizatii am nevoie?
Raspuns: Puteti citi raspunsul la intrebarea dvs. in pagina Mansardare Bloc


Recomandari articole: renovare, demolare, amenajare apartament, renovare, demolare, amenajare apartament,

‹‹ Un apartament mic de 45 de mp amenajat ingenios in stil ECO

Modernizarea bucatariei de apartament - Idei MARI pentru bugete MICI ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro