De ce am alege o canapea gri in living?
Cateodata anumite decizii in ceea priveste amenajarile interioare sunt chiar dificile. Nu vi s-a intamplat niciodata sa analizati pana va ies ochii din orbita, zile la rand, diverse mostre de culoare de vopsea lavabila pentru pereti, pentru ca in final , satui si obositi, sa sfarsiti prin a alege tot banalul alb?

La fel sta treaba si cu alegerea unei canapele in living. Optiunile disponibile pentru material, dimensiune, forma, culori, imprimeuri si multe altele te pot face sa ti se invarta capul, nu alta.
Specialistii in domeniu ne impartasesc un secret care usureaza tot acest proces decizional. Indiferent ce model am alege, in privinta culorii ar trebui sa mergem pe gri. In cele ce urmeaza se afla cateva motive , expuse de designerii de interioare, care ne explica clar de ce o canapea gri este cel mai sigur pariu pe care il putem face.
Cea mai neutra dintre neutre
Din cauza ca griul este un amestec intre negru si alb, cu putine sau fara niciun subton specific, este cea mai neutra nuanta posibila, ceea ce inseamna ca se poate integra in absolut orice schema cromatica.
Se asorteaza cu nuante reci
Nuantele reci de albastru, tonurile acide de verde, movurile tari si orice combinatie intre ele, si in general culorile reci se potrivesc perfect cu griurile curate. Asociate cu tonuri calde precum: bej, nisipiu, gri maroniu pot intra in conflict, in timp ce alaturi de negru pot parea mult prea mult si prea extreme. Pentru cei care iubesc o paleta rece contemporana si se tem de intretinerea unui alb imaculat, o canapea gri este un must-have.
Se asorteaza cu tonuri fierbinti
Trebuie sa mentionez faptul ca , desi poate suntem tentati sa credem ca griurile sunt nuante reci, adevarul este ca nu se incadreaza in niciuna dintre aceste categorii: nici calde, nici reci. In schimb se potrivesc perfect cu tonuri fierbinti precum: rosu, portocaliu, galben si roz. Pentru cei care graviteaza mereu doar catre culorile insorite precum fluturele de lumina catre flacara, un gri cu o tenta de maro va aduce o caldura subtila in timp ce va pastra un efect general controlat, nu unul salbatic.
Liant pentru restul culorilor
In afara faptului ca se asorteaza bine cu orice alta culoare din spectru, in mod individual, griul are capacitatea de a interconecta diverse nuante reusind sa creeze o paleta cromatica coerenta. Griul este o alegere excelenta pentru asortarea cu un covor cu model indraznet, mai ales pentru cei care nu au suficienta incredere in capacitatea lor de asortare a imprimeurilor si vor sa obtina un echilibru bun.
Simplu si elegant
Prin natura sa, griul are o calitate sofisticata - mai ales sub forma nuantelor inchise si mai intunecate, astfel incat chiar si cel mai simplu model de canapea va arata sofisticat intr-un material complet gri.
Un sfat interesant din partea designerilor de interior mi se pare urmatorul: atunci cand alegem sa cumparam o canapea cu husa detasabila, o husa sa aiba o culoare vie, cu un look de vara, si una sa fie gri inchis pe care sa o folosim iarna , sau ori de cate ori avem dispozitia de a schimba decorul in living.
Difuz si delicat
Asemenea bejurilor si alburilor, griurile se pot integra foarte usor intr-un decor delicat shabby chic sau cottage alaturi de accesorii precum perne decorative din lana sau tesaturi cadrilate, cuverturi si perne crosetate, lemn deschis la culoare si nuante pastelate.Chiar daca nu este o culoare calda prin natura sa, griul are o sensibilitate calda, ce preia din puterea oricarei alte culori cu care este asortata.
Sic si sofisticat
Pentru cei care prefera un aspect mai sofisticat si mai personalizat, griul este complementul perfect pentru imprimeurile grafice sau accesoriile glam, potrivindu-se atat cu tonurile de argintiu, auriu luxos sau accentele negre ( sa nu mai mentionam cat de bine se potriveste cu pardoselile de lemn masiv inchise la culoare cu finisaj lucios). In final putem alege accesorii care sa ne defineasca stilul: contemporan, traditional, eclectic sau oricare altul.
Poate fi luxos
Deoarece griul echilibreaza culorile inchise si pe cele deschise este foarte eficienta alegerea unei tapiterii a canapelei care sa fie placuta la atingere precum catifea plusata, lana sau tweed. Atunci cand cautam o canapea de calitate este inteligent sa alegem o culoare usor de intretinut astfel incat sa beneficiem la maxim de investitia facuta.
Canapeaua gri - rol principal in decor
Intr-o paleta cromatica neutra deshisa, o canapea gri adauga greutate si echilibreaza interioarele albe sau crem, accentuand tonurile pale ale unor imprejurimi neutre. Contrastele dintre deschis si inchis, cald si rece, si diverse texturi pot oferi unei camere varietate vizuala si interes, astfel incat o canapea gri inchis sa devina personajul principal al piesei.
Canapeaua gri - estompata in fundal
Am vazut modalitatea in care o astfel de canapea poate juca rolul principal, insa ea se potriveste si in spatiile in care nu se doreste un decor teatral, sub forma accentelor salbatice sau a colectiilor numeroase. O canapea gri nu va atrage niciodata atentia de la ceea ce dorim sa evidentiem in decor: o colectie de tablouri, de fotografii dragi , sau chiar un covor interesant.
Se adapteaza oricarui decor
O canapea gri nu este numai o alegere usoara dar si o investitie inteligenta pentru viitor. Daca va fi bine intretinuta , o canapea gri de calitate poate fi deveni cel mai vechi obiect de mobilier din apartament, care intotdeauna poate ocupa un loc special , caci aceasta culoare cu greu se demodeaza.
Recomandari articole: coltare, canapea, mobila living, covoare living, gri,
Asocierea corecta a imprimeurilor in designul interior ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!