renovat.ro

» » » » » »


Este sau nu este bine sa tinem orhideea in dormitor? Iata care este adevarul...


Orhideea este o plante nepretentioasa, cu flori delicate si frumoase. In total, in lume exista 28 de mii de soiuri de orhidee, toate apartinand aceleiasi familii. Aceste plante pot fi gasite atat in zona tropicala, cat si pe platouri aride. Insa, multe dintre persoanele iubitoare de plante prefera sa creasca orhideele in interior si nu in gradina. Dar cat sunt ele de benefice pentru sanatate?

Ghivece transparente cu orhidee in interior
Este sau nu este bine sa tinem orhideea in dormitor? Iata care este adevarul...

Galerie poze
  • Ghivece transparente cu orhidee in interior
  • Ghiveci cu orhidee asezat langa geam
  • Dormitor in nuante pastel tapet cu orhidee
  • Dormitor mare cu tapet pe perete cu orhidee
Galerie poze
  • Dormitor modern cu tablou mare cu orhidee
  • Tablouri murale cu orhidee

Din cauza frumusetii lor, orhideele au devenit florile preferate ale multor gospodine. Ele decoreaza perfect apartamentul si dau interiorului un aspect proaspat si rafinat. Insa cat de potrivita este orhideea pentru interior?

De ce nu e bine sa tinem orhideele in dormitor?

Chiar daca exista numeroase motive pentru care anumite plante sunt benefice in interior (contribuie la sanatatea noastra, reduc stresul, imbunatatesc calitatea aerului), specialistii nu recomanda utilizarea orhideelor in interiorul dormitorului deoarece florile emit o aroma distincta, daunatoare pentru sanatatea umana.

Citeste si: Transplantare orhidee - cum se realizeaza corect aceasta operatiune delicata

Iubitorii de astfel de plante se pot confrunta cu manifestari precum: iritabilitate, insomnie, dureri de cap sau depresie. Ghivecele cu orhidee ar trebui pozitionate doar in zone bine ventilate din interior. Conform tehnicilor Feng Shui, orhideele au, de asemenea, un impact negativ asupra sanatatii umane deoarece planta se hraneste cu energia somnului. Consecintele negative ale acestei flori in dormitor sunt evidentiate in multe recenzii.

Info utila: Inmultirea orhideelor

Intrebarea daca este posibila pastrarea orhideelor in dormitor trebuie abordata foarte atent. Cu o buna ventilatie si o fereastra deschisa mai mereu, floarea dumneavoastra preferata poate fi asezata in siguranta pe pervazul ferestrei. Cel mai bun loc pentru depozitarea unei orhidee este un balcon cu geamuri sau o gradina de iarna.

Vezi si Cum se provoaca o noua inflorire la orhidee

In cazul in care camera este slab ventilata, dar vreti totusi sa o decorati cu orhidee, puteti lua in considerare un design cu tapet cu orhidee. Imaginile de fundal pot fi inscriptionate stilistic in orice interior. In functie de culori si nuante, aceasta solutie va fi potrivita atat pentru amenajarea clasica, cat si pentru stilul modern de inalta tehnologie.

O alternativa la tapet poate fi o pictura murala cu orhidee in dormitor. O orhidee mare sau un buchet mare de orhidee, decorat sub forma unei tablouri modural, va face dormitorul confortabil. Tapetul cu orhidee in dormitor sau un tablourile sunt cea mai buna solutie pentru cei ce iubesc aceste flori.

Recomandare: Stimulare inflorire la orhidee - trucuri pentru a avea mereu plante cu flori superbe

Cum sa aranjezi orhideele prin tehnica Feng Shui

Conform invataturilor estice, Orhideea Feng Shui este unul dintre cele mai puternice talismane care atrage noroc. Puteti pune o floare oriunde in casa, in timp ce influenta talismanului va creste sau va scadea in anumite zone. Situata in partea de nord a casei, orhideea va atrage bogatia materiala. In partea de est - va aduce pace si va va scuti de boli. Florile din partea de sud-est vor atrage noroc si vor aduce veselie locuitorilor casei sau biroului.

Inspiratie: Amenajare dormitor conform principiilor Feng Shui


Recomandari articole: orhidee, ingrijire, plante apartament, flori de interior,

‹‹ Tavane extensibile false - modele asa cum nu ati mai vazut

Cum sa faci un covor din pampoane � idei colorate si creative ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro