renovat.ro

» » » »


De ce ploua prin acoperis ? Identificarea problemei


Chiar daca vara este in toi, uneori avem zile foarte ploioase si ne trezim ca ploua prin acoperis. In alt episod am tratat pe larg problema apei in termopane . Iata ca acum ne vom concentra pe subiectul infiltratiilor de apa prin acoperis.

Acoperis stricat prin care ploua
De ce ploua prin acoperis ? Identificarea problemei

Galerie poze
  • Acoperis stricat prin care ploua
Galerie poze





Mai intai, asa cum ne-am obisnuit sa facem o analiza preliminara. De cate tipuri sunt acoperisurile si care este modul lor de asamblare. Ele se clasifica mai intai dupa panta de inclinare: cu panta sau orizontale.
Cele orizontale se mai numesc si terase, dar despre infiltratiile de la ploaie in terasa blocului vom vorbi in alt episod. Asa dar, ne concentram pe acoperisurile in panta. Acestea sunt sustinute de obicei de o structura de grinzi de lemn, uneori metalice, pe care se sprijina materialul de acoperire: tigla, sindrila, carton bituminos, tigla metalica, tabla galvanizata. Enumerarea poate continua dar acestea sunt principalele materiale folosite la acoperisuri.

Asadar, de ce ploua prin acoperis?

Raspunsul la aceasta intrebare va veni dupa o cercetare mai amanuntita. In cazul caselor , metoda de a detecta mai intai locul pe unde intra apa este de a folosi un furtun raccordat la un robinet. "Ne facem ca ploua" si udam bine acoperisul! Pe interior detectam pe unde intra apa. Daca am descoperit acest lucru, problema este pe jumatate rezolvata. Cu siguranta vom descoperi o bucata de tigla deplasata, o sindrila desprinsa sau cartonul bituminos gaurit.

Remedierea problemei a inceput cu identificarea ei. Daca am gasit partea defecta putem concepe un plan de rezolvare: indreptam tigla, inlocuim sindrila, schimbam cartonul bituminos sau prindem tabla zincata mai bine. Asa dar am dezbatut cateva etape din activitatea de rezolvarea a problemelor generate de ploaie la acoperisurile caselor.

Si daca am rezolvat aceasta etapa putem trece la izolatia acoperisului mansardei.
Sa fii mester! Devine mai usor...

 


Recomandari articole: acoperisuri, mansarda,

‹‹ Miros fosa septica

Izolatie acoperis mansarda | Etapele realizarii acestei operatiuni ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro