renovat.ro

» » »


De ce sa iei un generator de curent pentru acasa


Din dorinta de a economisi bani, in conditiile in care curentul electric devine tot mai scump, multi consumatori aleg sa achizitioneze un generator de curent electric alternativa ideala pentru aceasta situatie.

Model de generator pe curent electric
De ce sa iei un generator de curent pentru acasa

Galerie poze
  • Model de generator pe curent electric
Galerie poze

Acest generator functioneaza respectand principiul inductiei electromagnetice, pe baza caruia energia mecanica data de miscarea unui conductor este transformata in curent electric intr-un camp magnetic. Miscarea de rotatie este realizata de un mic motor cu ardere pe baza de benzina.

Un generator electric poate fi extrem de util in orice casa deoarece iti ofera o anumita independenta fata de reteaua publica de energie electrica. Cu ajutorul unui generator poti asigura energia electrica necesara centralei termice, echipamentelor electronice sau surselor de iluminata din casa chiar si atunci cand din cauza unor dificultati tehnice sau a unei furtuni curentul este oprit pentru mai multe ore sau zile.

Generatoarele electrice sunt folosite cu succes si in casele de vacanta unde reteaua electrica publica este inexistenta sau instabila. Fiind destul de mobile, generatoarele electrice sunt perfecte pentru pasionatii de camping care doresc sa aiba cu ei confortul dat de electricitate chiar si in vacantele petrecute cu cortul in natura.

Tipuri de generatoare

Exista o gama diversificata de produse, furnizorii oferind generatoare de curent monofazate sau trifazate, alimentate pe benzina, motorina, gaz, sau GPL, stationare sau portabile, cu pornire manuala (la sfoara) electrica sau automata, cu sau fara insonorizare (capotate sau deschise). In general, generatoarele de curent sunt insotite de manuale tehnice care contin specificatiile tehnice, iar un instalator cu experienta te va ajuta sa pui rapid in functiune un astfel de generator.

Din punct de vedere tehnic, generatorul de curent este un aparat format din monitor termic si alternator de curent montat pe un suport metalic, cu suport antivibratii si panou de comanda. Acest aparat este insotit de o serie de accesorii standard: disjunctor termic, prize 16A/230 Schuko (2P+T), iesire 12V pentru incarcat acumulatori cu plumb, indicator electronic multifunctional, roti si maner pentru transport, voltmetru, frecventmetru, contor ore de functionare, stechere, cheie de bujii, acumulator de 12V si modulul AVR (Regulator Automat de Tensiune) destinat pentru controlul tensiunii de iesire. Odata achizitionat si pus in functiune, generatorul va furniza curentul electric necesar functionarii tuturor apararelor electrocasnice din locuinta.

Consumul de carburant al unui generator de curent electric fiind strans legat de puterea motorului pe care il are, un generator mai puternic va putea sustine un numar mai ridicat de consumatori decat unul cu puterea motorului mai mica.

Astfel, indiferent de tipul de generator de curent electric ales, cu siguranta acesta isi va merita investitia.


Recomandari articole: advertorial,

‹‹ Cum infrumusetezi bucataria prin alegerea placilor decorative - Iata cateva idei numai bune de pus in aplicare !!!!

16 idei spectaculoase de cascade artificiale pentru gradina - Meriti sa ai si tu acasa un mic colt de rai ! ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro